Het kostte Black en Potter een tijdje om de aanvoerder ervan te overtuigen dat een uitdaging een goed idee was. Het kostte nog langer om iemand zover te krijgen dat hij of zij zijn bezem afstond. Uiteindelijk haalde Potter zijn bezem uit de schuur bij de kleedkamers.
Tegen de tijd dat Black kon beginnen, had Dean al gewonnen. Star zwaaide naar hem en hij verliet het veld om naar haar toe te komen.
“Wie wil je precies uitdagen?” vroeg de aanvoerder geïrriteerd aan Black.
Zijn antwoord werd overstemd toen Dean plaatsnam.
“Wat is daar allemaal aan de hand?”
Star omhelsde hem bij wijze van felicitatie en haalde onschuldig haar schouders op. “Ik weet het niet, jij was erbij toen ze het veld opliepen, toch?”
“Ja,” mompelde Dean. “Iets over een uitdaging tussen zwadderich en griffoendor. Ik weet niet wat ze precies willen, maar ik doe niet mee.”
“Wat ben je toch verstandig.” Star klopte hem op de schouder en keek hoe Black op de bezem van Potter ging zitten. Als een echte wannabe coach, fluisterde Potter aanwijzingen in zijn oor. De aanvoerder van het team van griffoendor keek met opgetrokken wenkbrauwen toe. Naast hem hadden een paar spelers zich verzameld om de uitdaging met Black aan te gaan.
“Wat gaan ze nou doen?” vroeg Dean zich hardop af.
“Vliegen, denk ik?” suggereerde Star.
“Omdat jij hem uitgedaagd hebt,” grijnsde Marzi over haar schouder. Zyra was inmiddels naast haar komen zitten en knikte overtuigd, alsof ze er hoogstpersoonlijk bij was.
“Echt?” kreunde Dean.
Star wierp Marzi een vernietigende blik toe en haalde haar schouders op naar Dean. “Het is niet alsof ik iemand anders in gevaar breng dan hem.”
“Behalve degene die op zijn schijnbeweging ingaat, misschien,” overwoog Marzi hardop.
Star stak haar middelvinger op naar Marzi’s achterhoofd. “Black vliegt nooit,” legde ze uit aan Dean. “Hij gaat echt niemand die nu op het veld staat laten verongelukken. Behalve hemzelf, met een beetje geluk.”
Hoewel Dean knikte, leek hij het niet helemaal het plan van het jaar te vinden.
“Dat zeg je toch niet,” Zyra draaide zich geschrokken om naar Star, “nu lijk je Severus wel.”
Star trok een gezicht. “Ik weet niet of ik dit nu als een compliment moet opvatten, maar ik kan er ook niets aan doen dat jij ineens pro-griffoendor bent.”
“Of pro-Lupin,” mompelde Dean op een volume dat alleen Star kon verstaan.
“En pro-Marzi,” viel ze hem bij.
Dean grinnikte. “Pro-haten-op-severus.”
“Dat is echt het beste woord voor galgje dat ik ooit gehoord heb.” Star staarde afwezig nadenkend in de richting van het veld. “Pro-rood.”
“Pro-leeuw.”
“Pro-Potter.” Star trok een walgend gezicht bij het idee.
“Pro-Black.” Dean keek Star aan en ze schudden tegelijkertijd snel hun hoofden.
“Niemand kan pro-Black zijn,” concludeerde Star. “Tenzij diegene hersenbeschadiging heeft opgelopen. Bijvoorbeeld door te pletter te vallen met een spatski-schijnbeweging.”
“Dan weet je wat jij veroorzaakt hebt,” merkte Dean op.
Star kwam half overeind. “Kan ik dit nog stopzetten? Straks hebben we naast zijn maatjes nog meer personen die pro-Black zijn. Ik denk niet dat zijn ego dat aankan.”
“Dat zou uit zijn voegen barsten,” bevestigde Dean.
“Dat doet het al.” Star keek ingespannen naar Black en zijn tegenstander die opstegen. De aanvoerder van Zwadderich liet de snaai los. Vanaf het veld klonk een intens boegeroep in de richting van Black. Potter deed zijn uiterste best om dit te overstemmen, maar won het niet van het hele groene zwerkbalteam.
“Zou ik als held vereerd worden als Black nu te pletter valt?” vroeg Star met een blik op hun joelende afdelingsgenoten.
Dean grinnikte. “Door mij in ieder geval wel, hoor.”
“Jongens, jullie zijn wel erg gewelddadig aan het praten…” Marzi keek glimlachend om.
Star staarde haar een paar seconden onbeleefd aan en besloot toen te doen alsof ze er niet was.
“Ik weet wel zeker dat ik dan als held vereerd word,” herhaalde ze tegen Dean. “En ik krijg vast een standbeeld. Zowel in onze leerlingenkamer als in die van griffoendor. Op Potter na zijn ze vast ontzettend blij om van hem af te zijn.”

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen