Maar het kwam niet. In plaats daarvan hoorde ze een enorm gebrul en geschreeuw. Ze opende haar ogen, net op tijd om het enorme lichaam van de draak naar beneden te zien komen en zichzelf in veiligheid te brengen.

Ze kijk uit over het puin. Haar hele lichaam deed pijn, maar ze leefde nog. Ze leefde nog, en Smaug was dood. Hoe was dat mogelijk?

Tauriel hielp haar omhoog, en met haar hulp wist ze tenslotte min of meer rechtop te staan. Vanachter het enorme drakenlijk kwam een man tevoorschijn met een enorme boog in zijn hand. Bard. Hij was degene die de draak had neergehaald?

‘Dank je wel,’ stamelde ze. ‘Hoe heb je hem weten neer te halen?’
Hij glimlachte. ‘Het blijkt dat de draak toch een zwakte heeft. Eén die Bilbo heeft ontdekt. Ik kreeg zijn raaf net op tijd.’
‘Bilbo!’ riep ze uit. ‘Denk je dat hij nog leeft?’

Bard dacht heel even na, maar knikte al snel. ‘Ik denk het wel. Ik heb ook gehoord wat Smaug zei, hoewel ik het niet begreep.’
‘Bilbo kan zich onzichtbaar maken. Hij moet op Bilbo gedoeld hebben.’
Haar hart maakte een sprongetje. Dat moest betekenen dat Bilbo nog leefde! En als Bilbo nog leefde, moest dat betekenen dat ook Thorin nog leefde. En hoewel dat nieuws haar blij maakte, wist ze diep vanbinnen dat het voor nieuwe problemen zou zorgen. Heel veel nieuwe problemen.

Ze staarde verward naar de draak. Het was ongelooflijk hoe zo’n enorm beest kon worden neergehaald met één pijl. En toch lag hij daar. Dood.

‘Hoe heb je het gedaan?’ vroeg Fili aan Bard zonder hem aan te kijken.
‘Er was één schub die ontbrak. Eén gat in zijn pantser. Onmogelijk te vinden als je niet weet waar het is. Maar Bilbo vond het. Hoe hij dat gedaan heeft, weet ik niet.’
‘Ongelooflijk…’ mompelde Fili. Ze had zich er toch goed aan gedaan Bilbo te vertrouwen.

Maar dat betekende nog niet dat ze van de problemen af waren. Diep in haar hart wist ze best wel dat Thorin zijn troon niet zonder slag of stoot zou opgeven.


Een vroege fijne kers voor iedereen hier. Ik kon jullie niet langer laten wachten op de ontknoping van hoofdstuk 10. Fili leeft, maar is nog lang niet uit de problemen.
@ProngsPotter: donut worry, ze leeft
@Syncline: ze leeft, geen zorgen
@Navigator: en ik dacht dat jij van dode personages hield?

Reacties (4)

 • tubbietoost

  Omg... Ze leeft nog!!(hoera)
  Ik ben benieuwd wat Thorin nu doet!

  3 jaar geleden
 • Croweater

  Ik houd helemaal niet van dode personages. Maar soms moet het gewoon. En nu gelukkig niet. :')
  Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat. Laat Thorin maar lekker bitchy worden.

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Yaay yaay, ze leeft ^^

  Hmmm, als Thorin dood is, zou dat het gemakkelijker maken, maar stiekem wil ik hem eigenlijk niet dood, hmmm...

  3 jaar geleden
 • ProngsPotter

  HE'S ALIVEEE
  En hij is er in geslaagd om een raaf te vinden, te vangen, en naar de juiste persoon te laten vliegen, die het briefje las, zonder dat Smaug het merkte. :'D Er schuilen toch meer vaardigheden in het ventje dan je denkt, hahaha*O*

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen