Vloekend geef ik de grassprietjes een trap -niet aan te raden, het haalt weinig uit-, als Dave zijn speech over zijn motivatie om onze plek te stelen beëindigt. Ik haat hem, ik haat hem, ik haat dat hele team en ik haat heel deze wedstrijd. En coach Lisa, van wie ik dacht dat we haar konden vertrouwen na alles wat er gebeurd is, haat ik ook. Hoe kan ze ons dit aandoen? Staat ze er geen seconde bij stil hoe belangrijk dit voor ons is? We zijn niet geselecteerd om vervangen te worden door de enige echte alien en een groep jaloerse idioten! Boos, omdat ze niet zijn uitgenodigd voor de selectiewedstrijd, en ons dan zoiets flikken? Ik dacht het niet. Niet bij mijn spel, niet bij onze kans om Paolo terug te zien. Niemand gaat die van ons af kunnen pakken. Als deze waanzin nu niet ophoudt, gaat er bloed vloeien.
ik grom naar hem en maak aanstalten hem aan te vliegen, maar plotseling worden mijn armen op mijn rug gedraaid, waardoor ik niet op hem af kan stormen, laat staan hem aanvallen.
“Rustig aan, Fayline, het is beter dat je nu niemand doodt,” fluistert de stem van Nathan zachtjes in mijn oor. “Moord leidt tot een hoop rotzooi en papierwerk en daar heeft niemand echt zin in nu.”
Ik ruk mezelf los en haal naar hem uit, terwijl plots de woorden van de coach weer door mijn hoofd galmen. Die waarschuwing. We kunnen niemand iets maken, anders is het spel voor ons voorbij. Paolo rekent erop dat we er zullen zijn, en daarom moeten we zorgen dat deze sukkels de kans niet krijgen om onze plaats in te nemen.
Axel legt zijn hand op mijn schouder en dwingt me hem aan te kijken. “Het komt goed, één doelpunt halen we wel in. Maak je maar geen zorgen.”
Ik trek me dichter tegen hem aan. “We mogen dit niet verliezen.”
“Dat weet ik. Ik ga scoren voor jou.”
“De volgende stop ik wel!” roept Mark vanuit zijn doel, als teken dat we deze belachelijke waanzin ondanks alles voortzetten. Moest hij dit moment nou echt onderbreken? Hij schopt de bal naar Austin, die snel naar Thor passt als Alan, een oude speler van royal, met zijn Super Sliding de bal probeert te pakken. Nog voor Thor echter kan bedenken waar de bal heen moet, wordt hij geraakt door de Aardbeving van Zack -geen idee waar ik hem eerder gezien heb.
Dubbel Cycloon maakt alles nog wat erger: Cassi, naar wie Thor nog snel hadden weten te passen, raakt de bal kwijt en valt op de grond. Ik ren naar haar toe en trek haar overeind, alvorens Dave weer bijna aan te vliegen.
“Kalmeer, meiden, dit is precies wat hij wil,” roept Axel naar ons, terwijl hij snel achter Dave aan sprint.
Hij heeft gelijk, maar dat maakt me niet minder kwaad.
Dave is helaas al bij de goal. Hij passt naar Neil Turner, die de verbeterde Gungnir op hem afvuurt.
En… Mark stop hem. Hij stopt hem! De vuist der gerechtigheid stopt Gungnir, net als vroeger!
Ik werp Dave een arrogante blik toe en sprint dan naar voren. Thor passt naar Xavier, die de bal snel doorspeelt naar Austin.
Opeens zijn daar twee verdedigers, die hem met Oogsten omver gooien. Ik vloek en ten terug naar onze helft, waar Neo Japan snel weer oprukt. Ze passeren Xavier en Austin en passen dan naar Dave, die recht op Mark af stormt.
“Ik stop hem wel!” vanuit mijn ooghoeken zie ik hoe Jordan in volle vaart op Dave af rent. Dit kan niet goed gaan.
Cassi beseft dat ook. “Fayline, Izzy, Xavier!” roept ze, terwijl ze over het veld rent.
Ik knik, net als Izzy en Xavier, en volgens haar.
“Jij kunt me helemaal niet stoppen,” zegt Dave arrogant. “Ik ben nu beter.” Hij passeert Jordan, die met een smak op de grond terecht komt. Xavier helpt hem overeind, maar ondertussen heeft Dave de bal al naar Zeke gepasst. Mark weet zijn Ketsknaller tegen te houden, maar het scheelde niet veel.
Ik grom en loop naar Jordan toe. “Alles oké?”
Hij knikt, maar de frustratie is in zijn ogen af te lezen. “Het gaat wel. De volgende keer hou ik hem tegen.”
Ik knik. “We maken hem af.”
“Ik ga iemand wisselen,” roept de coach opeens. Naast hem staat Nathan, helemaal nat van het zweet. Wil de coach dat hij zo een wedstrijd gaat spelen? Is hij gek geworden? Die sukkel is nu al uitgeput, het zou voelen alsof we met z'n tienen op het veld staan, plus een blok aan ons been. “Nathan Swift vervangt Austin Hobbes.”
Wat een idioot! Hoe wil hij hiermee gaan winnen?
Nathan neemt de plaats in van Thor, die zich bij de verdedigers voegt. Lekker dan, ik moet ook nog eens het middenveld met hem delen, daar zit ik echt op te wachten.
Xavier gooit de bal het veld in, naar Jordan, als Dave opeens tevoorschijn springt en de bal onderschept. Gelukkig hebben we Jude nog, die snel de bal weer terugpakt. Hij passt naar Nathan, wat een bijzonder slecht idee is, zeker voor Jude, als je het mij vraagt.
De wind steekt op terwijl een verdediger de bal probeert af te pakken. Dans van de Windgoden. Nathan heeft daadwerkelijk een nieuwe supertechniek.
Ik kijk hem vol afgrijzen aan, terwijl hij naar Axel passt.
Zijn Vuurbal Storm ramt dwars door Boor Beuker heen, en terwijl de bal in het net vliegt draait hij zich om naar mij en glimlacht. Ik sprint naar hem toe en vlieg hem om de hals.
“Bedankt,” zeg ik zachtjes.
“Graag gedaan.”
Het fluitsignaal klinkt, de eerste helft van deze hel is voorbij. Nog maar drie kwartier te gaan voor we weten dat we onze positie als het nationale elftal kunnen behouden. We gaan winnen. We gaan winnen en Dave en zijn zielige teampje verpletteren. En we zullen blijven winnen, op naar het WK, naar onze broer en naar de wereldtitel.
Je gaat eraan, Dave.

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  Ik moet steeds de laatste vijf hoofdstukken opnieuw lezen zoxD

  2 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Whoops... Cassi's schuld!

   2 jaar geleden
  • Duendes

   Hé, kom nou, niet allemaal mijn schuld!

   2 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Best wel eigenlijk

   2 jaar geleden
 • Effy_Stonem

  Wow jullie activeren te langzaam, ik volg het nul.nul meer ehm
  Ik ga het binnenkort maar eens herlezen i guess haha

  2 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Cassi's schuld! Allemaal haar schuld! "Niet zo snel uploaden, Sam, hou het een beetje spannend. Laat mij het maar doen."
   En dan vervolgens vergeten dat ze het zou doen

   2 jaar geleden
  • Effy_Stonem

   (OMDAT CAPS HET ENIGE IS WAT DE STOMME 1 APRIL GRAP TEGENHOUDT)
   ZÓ TYPISCH THO
   NOU, HEM VANDAAG HERLEZEN ZIT ER IIG NIET IN WANT IK WORD GEK VAN DEZE GRAP U G H

   2 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Ach ja, het is nu voorbij. Ik ben gisteren gewoon offline gebleven, ik haat 1 april, zeker op quizlet

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here