Ik grijns breed naar Nathan. ‘Goed gedaan, joh!’ lach ik vrolijk. Het gaat goed zo, op deze manier breken we gemakkelijk door de verdediging van Neo Japan - dit gaat lukken. We gaan Dvalin verpletteren. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat hij een speech aan het geven is tegen zijn team. Het is toch allemaal zinloos, want we zullen ze inmaken. Volwassen als ik ben, steek ik mijn tong uit naar Dvalin, alvorens ik me weer op mijn eigen team richt.

    ‘Goed bezig, mannen!’ roept Mark enthousiast, wat hem een dodelijke blik oplevert van Fay, Izzy en mij. ‘Eh- en vrouwen,’ verbetert Mark zich haastig. ‘Het is tijd om deze wedstrijd te gaan winnen!’

We stemmen enthousiast in. Mark heeft gelijk. We zullen winnen. We nemen onze posities weer in. Neo Japan heeft twee verdedigers gewisseld. ‘Ze zijn vast bang geworden,’ mompel ik.

Jordan kijkt met een gefrustreerde trek om zijn lippen naar Dvalin.

‘Hé, ben je in orde, Jord-’ nog voordat ik mijn zin af kan maken, klinkt het fluitje al. De wedstrijd begint weer en ik heb meteen mijn volle aandacht nodig. Neo Japan zet direct na de aftrap al de aanval in.

Zene - ex-lid van Epsilon, dacht ik - springt naar voren, maar Xavier pakt de bal af met een sliding. Hij kijkt even om zich heen, maar Nathan wordt strak gedekt door twee spelers. Jordan staat wel vrij, maar het lijkt niet helemaal goed met hem te gaan. Hij lijkt zo gefrustreerd. Xavier speelt hem echter meteen de bal toe. Met zijn blik zegt hij Jordan iets. Ik begrijp het niet, maar het lijkt te helpen.

Jordan springt naar voren, razendsnel en ontwijkt flitsend twee spelers van Neo Japan.

‘W-wat was dat nou weer?’ mompel ik verbaasd. Heeft Jordan nu net een nieuwe supertechniek ontwikkeld? Ik kijk Xavier even vragend aan, maar hij glimlacht enkel en haalt even nonchalant zijn schouders op. Het is hem gelukt, Jordan is weer terug. Helaas wordt zijn actie verpest door iemand van Neo Japan, die met een sliding de bal voor Jordans voeten weg weet te tikken.

Ik trek een sprintje en neem de bal aan, voordat hij buiten de lijn belandt. Jordan is ondertussen meteen weer vrijgelopen. Ik speel de bal terug en weer passeert Jordan de spelers met zijn nieuwe techniek. ‘Bliksemsprint!’ roept hij, terwijl hij over het veld raast. Dan schiet hij de bal naar voren, naar Axel.

De bal belandt netjes in Axels voeten. Dit wordt hem, denk ik enthousiast, de 2-1!

Axel schiet zijn vuurbalstorm op doel af. Ik zie hoe Fay al dromerig staat te kijken, maar dan wordt de droom ruw verpest. Twee spelers vanuit de verdediging komen terug om Joseph te helpen. Ze zetten een nieuwe supertechniek op, met de kracht van alle drie de spelers. De oneindige muur +2 houdt de vuurbalstorm tegen.

Vanaf dat moment gaat het alleen maar slechter. Ja, we blijven wel aanvallen en door de verdediging heen breken, maar geen enkel schot komt door de oneindige muur. Legendarische wolf, vuurbalstorm, meteoormes, astrobeuk, ijsvlinder en ook mijn morgenster. Allemaal worden ze tegengehouden. En dat doordat ze gebruik maken van een techniek die ze gewoon gekopieerd hebben. Het is niet eerlijk.

Dvalin grijnst. ‘Nu kennen jullie onze beste verdedigingstruc, ons sterkste punt.’

Ik grom gefrustreerd en ren naar voren. ‘Zo goed is het niet, hoor. Doe maar niet zo arrogant, Dvalin,’ snauw ik. ‘We gaan die oneindige muur breken!’

Fay pakt de bal af van een middenvelder van Neo Japan. ‘Cassi!’ roept ze. Ze speelt de bal precies goed aan. Ik steek even mijn duim op en ren met de bal aan mijn voet door.

‘Deze gaat erin, we moeten scoren! Morgenster!’ Ik spring in de lucht en trap hard de bal op doel af, maar weer is daar die ellendige muur. Ik beland netjes op mijn voeten op de grond en kijk hoopvol naar de bal. Hij moet door de oneindige muur gaan, alsjeblieft. Dan kaatst de bal af tegen de muur en vangt Joseph hem in zijn armen. Mislukt, ze hebben hem weer gestopt. ‘Nee!’ grom ik boos.

Dvalin grijnst weer. ‘Toch wel, Cele. En nu zijn wij.’ Hij krijgt de bal toegegooid van Joseph en gaat meteen in de aanval, samen met de rest van zijn team.

Ik zet de achtervolging in, maar ik struikel bijna over mijn eigen benen en het lukt me niet om ze in te halen. Sterker nog, het lukt niemand om ze in te halen, zelfs Nathan niet, die het snelste is. Iedereen is uitgeput. Ik kijk naar de zijlijn, maar coach Travis lijkt niet van plan om te gaan wisselen. Er moet gewisseld worden, dit werkt niet.

De rollen zijn nu omgedraaid. Nu is het Neo Japan, dat aanval na aanval uitvoert, terwijl wij ze niet tegen kunnen houden. Mark is onze laatste verdediging, maar ook hij houdt dit niet lang meer vol. De schoten vliegen hem om de oren.

Jordan probeert de bal af te pakken als Dvalin voor de zoveelste keer in de aanval gaat, maar zijn voet glijdt weg en hij valt op de grond, terwijl Dvalin doorrent.

‘Jordan!’ Ik ren naar hem toe, vanuit mijn ooghoeken zie ik Fay hetzelfde doen. Samen helpen we hem overeind.

‘Gaat het?’ vraagt Fay. Zijn antwoord komt echter niet, omdat onze aandacht getrokken wordt door Dvalin. Hij is bij ons doel aangekomen.

‘Kom maar op!’ schreeuwt Mark. ‘Die bal gaat er echt niet in!’

‘Wil jij jezelf opofferen vanwege jouw passie voor voetbal, is dat het?’ vraagt Dvalin sluw. ‘Goed dan.’ Hij springt in de lucht en uit zijn rug lijken engelenvleugels te komen. ‘Dan eindigt hier jouw carrière.’ Het is de techniek van Byron, van Zeus Jr. High, maar dan verbeterd. Het is… ‘God Weet +1!’

De bal vliegt razendsnel op Mark af. ‘Ik stop die bal, koste wat kost,’ zegt Mark strijdlustig. ‘We mogen niet verliezen, niet nu. Wij gaan door naar het WK!’ Hij verzamelt zijn kracht en stompt hard tegen de bal, maar het is meer dan zijn gewone supertechniek. De regenboogkleurige gloed zegt al genoeg. Mark heeft zijn supertechniek verbeterd! ‘Vuist der Gerechtigheid G5!’ schreeuwt hij hard.

En… het lukt hem! Mark stopt de bal! ‘Goed zo, Mark!’ roep ik blij. Het is gelukt, nu moeten wij alleen nog scoren. Het zal lukken, we breken door de oneindige muur heen. We gaan winnen, we moeten wel. Desnoods verbeter ik mijn eigen supertechniek. Wij gaan nu verliezen en zeker niet van Dvalin.

Reacties (1)

 • Opperbibbsie

  Yess! Een nieuw hoofdstukkieee!

  maar zijn voet glijdt weg en hij valt op de grond, terwijl Dvalin doorrent.

  Stomme Dvalin... En arme Jordan

  Jullie gaan vast wel winnen
  xD  1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Ik moest zelf even teruglezen welk hoofdstuk dit ook al weer was... We hebben nog iets van 15 hoofdstukken voorraad en Ilse is eindelijk weer aan het schrijvenxD

   1 jaar geleden
  • Opperbibbsie

   xD

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen