Mijn euforie jegens Marks verbeterde supertechniek verdwijnt op slag als de coach een wissel aankondigt. Ik kijk geïrriteerd naar de zijlijn.
“Jordan gaat eruit, Archer gaat erin.”
Mijn blik verandert in pure ontzetting en woede. Jordan voor die elandkop met gratis pesthumeur? Dat slaat nergens op! Oké, Jordan is tot nu toe niet al te best bezig, maar Archer kan nog geen bal raken! Hoe verwacht de coach te gaan winnen met hém? Snapt hij dan niet hoe belangrijk dit is? Probeert hij ons expres te laten verliezen? Ik trap kwaad tegen het gras -haalt nog altijd weinig uit- en werp Jordan een meelevende blik toe. Het is gewoon niet eerlijk.
Calebs gezicht maakt het gelukkig een beetje minder erg. Hij was er duidelijk van overtuigd dat hij zou mogen spelen. Sukkel.
“Darren vervangt Hurley,” gaat de coach verder.
Ik kijk naar Mark, die zich na een paar seconden lijkt te realiseren wat dat voor hem betekent en het veld af loopt. “Bewaak dat doel met je leven,” zegt hij tegen Darren, terwijl hij zijn andere shirt aantrekt.
Darren knikt met een ietwat zenuwachtige blik in zijn ogen, die Mark zoals gewoonlijk compleet ontgaat. “Ja.”
Onze aanvoerder richt zich tot Jordan. “En wij zorgen voor de rest.”
Medelijden schiet door me heen als ik naar de jongen kijkt. Hij lijkt teleurgesteld, en als ik het zo zie zou ik zeggen dat hij dat vooral is in zijn eigen prestaties en zijn eigen talenten. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen. “We gaan voor je scoren, Jordan,” zeg ik ongemakkelijk.
Hij glimlacht zwak, knikt en gaat op de bank zitten.
Iedereen neemt zijn plek weer in. “Oké, mannen -en vrouwen,” voegt Mark er snel aan toe altijd enkele waarschuwende blikken ontvangt, “We gaan een doelpunt maken!”
Ik glimlach en knik naar Cassi. Ze knikt terug en kijkt vastberaden naar het doel. Dat doelpunt gaat er zeker komen.
Het spel gaat verder met een ingooi van Neo Japan. Nog voor we kunnen reageren stormt het hele team plots razendsnel onze helft op. Wat? Dat… dat slaat nergens op! Ik kijk naar mijn teamgenoten. Zelfs Jude lijkt even uit het veld geslagen door de plotselinge wisseling in het aanvalspatroon.
Ik kijk naar coach Lina, die met een brede glimlach vanaf de zijlijn naar het spek kijkt. Ze heeft onze zwakte gevonden: onze verdediging. We hebben al weinig verdedigers, maar zonder Mark in het doel is dat helemaal waardeloos.
Driehoek Z #2 vliegt op het doel af. Weer een gekopieerde techniek. Wat ontzettend origineel, zeg.
Archer komt aanrennen, maar hopeloos als hij is, mist hij de bal, waarna hij woest met zijn benen trappel.
Een soort tornado vormt zich om de bal heen, die zonder de kracht van een supertechniek uit de lucht valt.
Darren vangt de bal op en iedereen inclusief ikzelf kijkt hen verdwaast aan. Wat is er nou net gebeurd?
Ik krijg geen antwoord, maar het is wel eindelijk tijd voor een tegenaanval. Mark, Jude en Axel stormen naar voren, maar natuurlijk probeert Dave de bal weer af te pakken, maar het lukt Mark de bal naar Jude te passen. Inazuma Breek, de oorspronkelijke techniek waarmee de oneindige muur doorbroken is. En zo valt ook deze muur. Het staat 2-1. Voor ons. En dan klinkt het eindsignaal.
We mogen onze plaats houden. Ik vlieg Cassi, Axel, Jordan, Xavier en Izzy om de hals. Niets dat ons ervan weerhoudt om naar het WK te gaan.
“Hé Cassi, het lijkt erop dat we straks even langs het postkantoor moeten,” roep ik hard genoeg dat heel Neo Japan het kan horen.
Dave’s zielige gezicht verandert op slag in woede, die hij alleen kan beheersen doordat hij wordt tegengehouden ons aan te vallen door zijn teamgenoten.
Als ze eindelijk opgeknapt zijn, wordt de training herpakt alsof er nooit een wedstrijd is geweest, en na die training besluit Mark ook nog dat het een goed idee is om nog een wedstrijd te spelen, de ene helft van het team tegen de andere helft van het team. Ach ja, waarom ook niet? Ik vuur mijn IJsvlinder op Mark af, maar hij stopt hem met zijn verbeterde Vuist der Gerechtigheid. “Mooie redding, Mark,” zeg ik.
Hij knikt. “Perfect. Met deze move wordt de finale echt een makkie!”
“Denk je dat jullie gaan winnen?” zegt de coach opeens. Hij staat achter het doel en kijkt Mark door het net heen aan.
Mark draait zich naar hem om. “Eh… coach?”
“Gaan jullie winnen?” vraagt de coach nogmaals.
“Ja, natuurlijk!” roept Mark vastbesloten. De rest knikt instemmend.
“Na wat ik vandaag zag kan ik jullie verzekeren dat jullie niet naar het WK gaan.”
“W-wat?” Ik kijk Cassi geschokt aan, en ze kijkt even geschokt terug.
“Dat is overduidelijk,” gaat de coach onverstoorbaar door. “Geniet van de volgende wedstrijd, want het is je laatste.” Hij draait zich om en loopt weg.
Oh nee. Ik dacht het niet. Dit kan hij niet zomaar zeggen.
Maar nog voor ik aanstalten kan maken om hem aan te vliegen, pakt Jude me stevig vast. “Meiden, hoe vaak moeten we het nog zeggen? Jullie liggen uit het toernooi als jullie nog meer mensen aanvallen.”
“Hij mag dit niet zomaar zeggen!” roept Cassi kwaad. “We gaan wél naar het WK! Hij is onze coach, hij hoort ons te motiveren!”
“Precies!” val ik haar bij. “Welke coach vertelt zijn team nou dat ze niet goed genoeg zijn? Wat wil hij daarmee bereiken? Wil hij ons soms zo gedemotiveerd krijgen dat we zeker verliezen? Dit slaat nergens op!”
“Ik weet het,” sust Axel zacht. “Maar waarschijnlijk is het gewoon een kromme manier om ervoor te zorgen dat we harder werken. Hij bedoelt heus niet dat we slecht zijn.”
“Het kan me niet schelen wat hij bedoelt!” Ik kijkt kwaad in de richting waar de coach verdwenen is. “Hij kan dit niet zomaar zeggen! Ziet hij dan niet hoe hard we hiervoor werken. Het kan me niet schelen wat hij zegt, ik ga naar het WK, naar mijn broer, en wat jullie doen moeten jullie zelf weten. Als jullie hem dit gewoon laten zeggen, succes ermee.”
“Ik ga met je mee. We gaan dit winnen en hem laten zien dat we wél naar het WK kunnen gaan.”
Ik knik. Wij gaan naar het WK, koste wat het kost. En niemand die ons tegenhoudt.

Reacties (1)

 • Opperbibbsie

  Jordan voor die elandkop met gratis pesthumeur?

  xD

  Op naar het WK!
  (yeah)

  2 jaar geleden
  • Samanthablaze

   YAY!
   Maar eerst nog een wedstrijd...

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here