Foto bij H8 - 1 sept.

Bedankt voor de reacties op het vorige hoofdstuk.(H)(H)

Ik sluit de site en ga onderuit op mijn bureaustoel zitten. Dat wordt morgen mijn slachtoffer, als ik de zijne niet wordt natuurlijk. Maar geen nachtelijke uitstapjes meer? Hoe moet ik die demonen en monsters dan wel doden of verbannen? In volle zon gaat het al zeker niet worden.

Alaïs Spiorad pov. (1 september)

Het rode licht van mijn alarm geeft 8h20 aan. Ik storm de trap af als ik merk dat ik me een ‘tikkeltje’ heb verslapen. Mijn moeder staat me hoofdschuddend op te wachten.
"Hoe wist ik het", zegt ze en geeft mijn rugzak aan.
"Hier, dit is een extraatje voor ná school", zegt ze weer en overhandigt me een zakje met een appel en een mueslireep erin. Ik bedank haar, doe mijn schoenen en jas aan en loop dan naar buiten. Ik open de jaguar, die ik gisteren had gekregen van Jacob en stap in. Ik gooi mijn rugzak naast me, doe mijn riem aan en start de motor. Ik draai me achterom om te zien waar ik rijd en als ik de banden op de hoofdweg hoor, draai ik me terug naar voor. Ik geef volle gas en rijd zo richting mijn nieuwe school. Ik moest namelijk, als nieuweling, een half uur vroeger op school zijn om mijn lessenrooster en boeken te krijgen. Dat was dus om 8h30.

Ik rijd de parking van de school op en zie dat er al heel wat leerlingen op school zijn. Als ik een parkeerplaats heb gevonden, stop ik de auto en doe mijn riem los. Ik blijf even in mijn auto zitten en kijk naar de voorbijgaande leerlingen die allemaal kreukloze kleren aanhebben. Mijn eenvoudige witte T-shirt zat namelijk onder de plooien en mijn zwarte jeans was gekreukt, alsof ik hem al dagen aan had. Ik probeer tevergeefs wat zaken plat te strijken met mijn hand, maar uiteindelijk pak ik mijn rugzak waar ook mijn Athame en gps inzitten voor na school. Ik stap uit en slaag de rugzak over mijn rechterschouder. Ik sluit de auto en een paar leerlingen kijken mij met grote ogen aan. Ik voel in paniek aan mijn haar, maar voel dat deze niet in de war is. Sommige vragen uit nieuwsgierigheid of het mijn auto is en ik knik dan alleen maar 'ja'. Oef, als het alleen dat maar is. Ik had van mezelf geleerd, uit ervaring, dat ik geen goede vrienden mocht maken aangezien ik ze toch steeds weer moest achterlaten na een aantal maanden. Daarom probeer ik altijd zo asociaal over te komen, wat me in de meeste gevallen al wel gelukt is.

Ik loop het grote, monotone schoolgebouw in en loop meteen verder naar het onthaal dat niet te missen is met koeien van letters 'ONTHAAL'. Wanneer ik daar ben aangekomen, open ik de glazen deur en stap naar binnen. Ik loop voorbij een ventilator en ril even aangezien het begin herfst was. Ik loop naar de balie en ik zeg dan tegen de oudere vrouw er achter: "Ik ben Alaïs Spiorad en nieuw hier. Uhm..." Ze kijkt me vanonder haar brilglazen ongeïnteresseerd aan.
"Ik kom mijn boeken en lockersleutel ophalen?" Ze knikt ter bevestiging en ik kijk dan wat rond terwijl zij de spullen is gaan halen in het magazijn achter haar. Er staan een paar oncomfortabele stoelen aan de kant op een rij. Als mijn ogen vallen op een bleke jongen met donker bruin haar op een van de stoelen, draait de ventilator mijn kant op. Als de wind van mij zich verplaatst naar hem, gaan zijn ogen naar de mijne. Alles lijkt op een vertraagd beeld van een romantische film, maar als hij mij maar blijft aankijken, begin ik me ongemakkelijk te voelen. Ik draai mijn rug naar hem toe. Jongens zijn creepy.

Wanneer de oude vrouw terug is, pak ik mijn lockersleutel en de boeken aan, bedank haar en loop het onthaal uit. Ik werp nog een laatste blik op de jongen, die me nog steeds zit aan te kijken en richt mijn blik dan voor mij. Ik kijk op de sleutel en kijk naar de lockers in de lange hallen voor de juiste cijfercombinatie. Als ik die gevonden heb, open ik het kluisje en stop alle onnodige dingen erin. Aan de binnenkant hangt het uurrooster die ik eraf pak. Ik sluit het weer en kijk dan op mijn lessenrooster voor het juiste lokaal. Als de bel is gegaan, loop ik naar- hopelijk- het juiste lokaal in het labyrint aan gangen en open de deur.

Reacties (2)

  • Creativitylab

    Jaja “jongens”

    3 jaar geleden
  • Allmilla

    Ik heb zo'n gevoel dat dat het foute lokaal gaat zijn...xD

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen