Foto bij H9

Als ik die gevonden heb, open ik het kluisje en stop alle onnodige dingen erin. Ik sluit het dan weer en kijk dan op mijn lessenrooster voor het juiste lokaal. Als de bel is gegaan, loop ik naar- hopelijk- het juiste lokaal en open de deur.

Alaïs Spiorad pov.

Na heel wat kennismakingen met leerkrachten en leerlingen, heb ik tot mijn grote opluchting nog geen vrienden gemaakt. Nu is het de laatste les en daarna kan ik op Djinn-jacht. Ik volg al de hele dag de klas en meestal loop ik achteraan. Wanneer ik als laatste de klas in loop, ga ik alleen aan een tafeltje zitten, aangezien de meeste mij te asociaal vonden en dat vond ik prima. Als ik me heb geïnstalleerd, pak ik mijn biologieboek tevoorschijn. Ik pak mijn pen, klaar om notities te nemen en om als nerd te spelen.

We zijn nog maar 15 minuten bezig, of er word plots op de deur geklopt. De deur word langzaam geopend en de jongen, die ik deze ochtend bij het onthaal zag, komt de klas binnen. Ik hoor verschillende meisjes opgewonden praten over hoe knap hij wel is. Ik draai met mijn ogen en ik draai me terug naar voor. Ik schrijf vluchtig de laatste woorden van het bord over en maak er de bij horende tekeningen bij. Als de leerkracht plotseling naar mij wijst, denk ik meteen dat hij iets heeft gezegd en ik dan moest antwoorden. Ik slik. Pas als ik merk dat de jongen richting de plaats naast mij stapt, weet ik dat hij naast me moet gaan zitten. Ik schuif mijn boekentas wat meer aan de kant en schuif zelf ook wat meer richting het raam. Hij neemt naast me plaats en haalt zijn kaften tevoorschijn. De leerkracht gaat ongestoord verder met het uitleggen van DNA.

"Hey, ik ben Edward Cullen. En jij?", vraagt hij en omdat de vraag uit het niets komt, heb ik nu een mooi lijntje in mijn werkboek staan. Ik pak geïrriteerd mijn typex en verwijder het lijntje. Als ik doorheb dat hij me eigenlijk een vraag stelde, antwoord ik toch beleefd: 'Ik ben Alaïs Spiorad Green.' "Alaïs Geest?", vraagt hij en ik knik dan. Het was de juiste vertaling voor Spiorad. Ik kijk terug naar het bord en hij vraagt dan ongestoord verder. "Ben jij niet de family die de geesten dood?”, vraagt hij weer, maar ik negeer hem. Ik mijn hersenen, daarentegen, was alles nu aan het versnellen. Hoe wist hij dat? Zijn die legenden dan zo ver de ronde gegaan dat zelfs doodgewone jongens er al vanaf weten? Naar mijn gevoel weet hij teveel.

Ik kijk op de klok en zie dat het nog maar één minuut is. Vluchtig begin ik in te pakken en schuif mijn stoel al onder tafel zoals de meeste van de klas. Ik slaag mijn rugzak en verlaat de klas als de bel juist is gegaan. Ik hoor nog hoe Edward mijn naam zit te roepen, maar ik loop gewoon door. Als hij plots zijn hand op mijn schouder legt, zeg ik geïrriteerd: 'Wat.' Hij is nu mijn kostbare tijd aan het verspillen en ik weet dat ik mijn tijd nodig heb. Hij haalt snel zijn hand van mijn schouder. "I-Ik wou me gewoon verontschuldigen voor mijn vragen, het is namelijk mijn eerste schooldag. Vergeef me alsjeblieft, i-ik wil geen conflictje op mijn eerste schooldag.", zegt hij dan verlegen en het bevalt me hoe hij zijn woorden kiest. Voor ik weet wat ik zeg, zeg ik: ‘Het is oké.' Ik kan wel tegen mijn kop slaan, ik mag geen vrienden maken, maar hij knikt en vertrekt dan ineens. Ik loop dan naar mijn locker en open hem.

Ik pak mijn zonnebril uit mijn rugzak en zet hem op, voor ik de gangen verlaat. Alleen mij ogen zijn overgevoelig voor de zon, dat heb ik van mijn vader geërfd. Maar gelukkig is mijn moeder daar al een drankje voor aan het maken om het tegen te gaan. Ik loop het schoolgebouw uit en stap meteen door naar mijn auto. Ik open mijn jaguar, gooi mijn tas erin, sluit het portier en open mijn rugzak. Ik pak de gps en tik dan het adres in. Ik plak het zuignapje dan aan de voorruit en start de motor. Ik doe mijn riem aan en geef dan gas. Ik volg de nauwkeurige wegbeschrijving.

Reacties (2)

  • Creativitylab

    Daar is Eddie

    2 jaar geleden
  • Allmilla

    Ik dacht dat ze niet mocht gaan jagen van haar moeder...? Of heb ik het fout begrepen?:8

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen