Foto bij H10

Zou ik nog eens 2 reacties kunnen krijgen?(flower)

Edward Cullen pov.

Nadat ik Alaïs had tegengehouden bij de lockers, was ik naar mijn familie toegestapt, die bij hun auto's stonden onder de schaduw van een grote eik.
"Ah hoe was je eerste schooldag, broertje van me? Die van Jasper verliep o zo vlot', knipoogt Emmett. Ik kan er een glimlach vanaf brengen en zeg dan: "Het ging zoals verwacht."
"Ik ben zo blij voor je. Je hebt een meisje ontmoet!' zegt Alice plots. Ik haal een wenkbrauw op en zeg dan: ‘Ja, en? We zijn allemaal meisjes tegengekomen vandaag.' Mijn broers en zussen beginnen te lachen en dan pas zie ik Alaïs door de uitgang van de school stappen. Emmett volgt mijn blik en geeft me een schouderklopje.
"Mooie meid, gast. Met die bril lijkt ze wel uit men in black, die van 1997", zegt hij voordat hij weer met de rest praat. Alaïs loopt de treden af en dan pas merk ik dat ze inderdaad een zonnebril draagt, ook al scheen de zon heel zwak. Zelfs ik heb geen zonnebril nodig. Ik volg met mijn ogen hoe ze naar een jaguar stapt.
"Ik ga naar huis", zeg ik en stap naar mijn auto als Alaïs weg is.

Als ik ben aangekomen aan het huis van mijn vader, stap ik uit en loop meteen naar binnen. Het was een knus huis dat net groot genoeg was voor ons zes, aangezien mijn vader als enigste werkte en dus voor inkomen zorgde. Maar meer had ik niet nodig. Ik leg mijn rugzak aan de kant en stap naar de woonkamer, waar mijn vader zit. Hij zit op de beige leren sofa rustig een krant te lezen. Ik stap naar hem toe en ga tegenover hem zitten met een diepe zucht. Ik slaag mijn benen over elkaar en kijk dan ongeïnteresseerd naar het brandend haardvuur terwijl ik mijn kin laat rusten op mijn hand. Mijn vader kijkt over zijn krant heen naar mij en vraagt dan bezorgd: "Waarom ben je zo stil? Was het een slechte dag?" Hij vouwt zijn krant dicht en legt hem op de rechthoeken salontafel die tussen ons in stond. Ik draai me naar hem toe en ga op het puntje van de zetel zitten.
"De dag ging goed, dus dat is de reden niet. Het gaat over een meisje dat ik eerst zag bij het onthaal en dan in mijn klas."
"Ah, je bent verliefd", komt mij vader ertussen en klapt opgewekt in zijn handen en ik schud lachend mijn hoofd, maar word dan weer serieus.
"Toen ik haar bij het onthaal zag, rook ik haar geur maar er klopte iets niet. Ik kon de geur niet thuisbrengen", zeg ik. Mijn vader gaat wat meer rechtop zitten en vraagt dan nieuwsgierig: "Hoe rook ze volgens jou?"
"Wel ze stonk naar natte hond, maar ook zoals onze soort. Ze had… een mix van de twee?" zeg ik en mijn vader kijkt me raar aan, alsof ik juist had verteld dat ik zwanger was.
Ik zucht en vertel dan verder.
"Het laatste lesuur zat ik naast haar. Dus ik stelde me voor en zij stelde haar voor. Toen ze zij dat ze Alaïs Spiorad noemde, dacht ik meteen aan de verhalen die de ronde deden over een buitengewone familie die de gave had gekregen om geesten te zien met dezelfde naam: Spiorad. Alleen die tweede naam is raar. Green. Maar goed, ik probeerde in haar gedachten te kijken, maar het was alsof ze een soort van... onzichtbaar schild rond haar had. Toen de bel ging, legde ik mijn hand op haar schouder en die voelde ook koud aan. Ze droeg ook een zonnebril terwijl de zon heel zwak scheen. Ik had er zelfs geen last van."
"Hmm" Mijn vader staat op en stapt naar het haardvuur.
"Word vrienden met haar en breng haar de gepaste tijden naar hier of naar het ziekenhuis, ik zou haar graag eens nader onderzoeken. Ik wil ook een paar vragen aan haar stellen mochten de verhalen waar zijn', zegt hij na een tijdje en ik knik. Dit kan nog een lastige klus worden.

Reacties (2)

 • Creativitylab

  OMG Yes!

  GO Eddie!

  3 jaar geleden
 • Allmilla

  mijn vader kijkt me raar aan, alsof ik juist had verteld dat ik zwanger was.


  Geweldig!xD

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen