Harry Styles


Daar stond ze dan...

Lange, zwarte haren die langs haar schouders vallen, rond haar lippen danst een brede glimlach, en ze heeft een lange witte jurk aan die net boven haar knieën komt. Ik bijt mijn lip en denk hoe erg het wel niet is waarmee ik bezig ben.
'Sarah,' zeg ik met een glimlach en ik neem haar in mijn armen. 'Nice to have you again this Sunday morning. And I see you brought company with you.' Ik steek mijn hand uit naar de bloedschone dame die naast Sarah staat.
'Hi, I'm Harry Styles, but you must call me Pastor Styles.' Het meisje knikt braaf en ik duw mijn voortanden in mijn onderlip.
'I'm Emily. Nice to meet you.' Emily geeft me een stevige handdruk en houdt dan haar handen weer achter haar rug.
'Emily,' klinkt Sarah's stem dan weer, 'help me to my seat, will you?'
'Yes ma'am,' Emily pakt haar Sarah's hand vast, maar voordat ze doorlopen draait Sarah zich richting mij.
'It's always a pleasure to have you as our priest, Mr. Styles,' Ik glimlach en druk een kus op Sarah's wang. Mijn ogen vinden die van Emily weer.
'It was nice to meet you, Pastor Styles.' Emily glimlacht en ze lopen verder.
Ik kijk ze nog even na, en groet dan meer gasten op dezelfde manier waarop ik Emily en Sarah had gegroet. Voor ik het weet ben ik weer begonnen met de kerkdienst, neerkijkend naar de vele mensen die in de rij zitten.
'God is not dead. Oh, he's very well alive. There is proof though. Many people experience the power and the love of God. If you keep him in your life and pray every day, only good things come on your path,' spreek ik luid en duidelijk. Een paar 'amens' zijn te horen van het publiek. Ik kijk naar beneden, naar Emily. Mijn ogen worden donkerder van lust en ik voel mijn broek strakker worden. Ze kijkt me terug aan met een onschuldige blik in haar ogen. Ik probeer mijn aandacht erbij te houden, maar het lukt me nauwelijks. Ze is zo mooi, en ik zie dat ze bloost en naar beneden kijkt. Ze weet het. Ze weet dat ik naar haar kijk. Ik ga door met preken, rondkijkend in het publiek. Het is uiteindelijk tijd voor het koor om op te treden en ik stap het podium af en ga naast het toilet staan. Ik praat met een paar mensen die naar de wc lopen, of gewoon met willekeurige gasten, om de gedachten aan de jongedame te vergeten.

'What a great speech you gave, Harry.'
Ik draai me om en glimlach naar Sarah. Ik neem haar weer eens in een grote knuffel en bedank haar. Ik ben al heel close met deze mevrouw sinds ik klein was, toen mijn vader nog de pastoor was.
Ik kijk weer naar Emily en glimlach naar haar.
'I hope you liked it too, Emily.'
'Oh, I sure did, Mr. Styles.' Ik verbeter haar niet, ondanks dat ze me Mr. Styles noemt, omdat het zo onschuldig komt uit haar mond. Het laat me krachtig voelen, alsof ik de macht heb.
'Good, good. I try to get teenagers' attention as much as possible. Young souls are trying to be rebels. And I'm trying to teach them it won't get them anywhere in life.' Emily knikt dan weer instemmend en draait haar gezicht richting Sarah.
'We should be going now, grandma, we still have a lot to do.' Haar onschuldige stem galmt mooi in mijn oren.
'Bye Harry, have a nice evening.' Sarah zwaait.
'Bye, Mr. Styles.' Emily helpt haar oma de kerk uit en ik zwaai, kijkend hoe ze de kerkdeuren uit loopt, die ze vandaag voor het eerst binnen liep twee uur geleden. Een schuldgevoel overspoelt mij wanneer mijn telefoon afgaat en ik zie dat het Victoria is. Ik negeer het en ga zitten op een van de banken. Mijn gedachtes dwalen af naar Emily... Oh zo onschuldige Emily.

Reacties (2)

  • Tomlinsbear

    Mr. Styles... klinkt goed

    4 jaar geleden
  • Niallerslove

    Dit belooft veel goeds voor de rest van het verhaal!

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen