Het is een prachtige zaterdagmiddag. De antenne op het dak functioneert naar behoren, de luidruchtige kinderen van de alleenstaande moeder in appartement 14b zijn eindelijk opgehaald door jeugdzorg en de zon schijnt als ik op de wc zit na te genieten van de burrito's van gisteravond.

Mijn broek hangt om mijn enkels als mijn telefoon afgaat. Kreunend buk ik over mijn knieën heen. Zodra ik de telefoon opneem, beginnen mijn darmen op te spelen.
'Hey Nina! Waar ben je?' klinkt Jessica vanaf de andere kant van de telefoon. Jessica heeft een gewoonte me vaak op het verkeerde moment te bellen.
'Naast een giertank,' antwoord ik en met mijn vrije hand zoek ik naar het wc-papier. 'Lang verhaal.'
'Dat bewaar je maar voor een andere keer. Maar goed, ik belde je om je te zeggen dat ik iemand heb gevonden die perfect voor je is!'
'Gerard Butler?' vraag ik hoopvol, terwijl ik het toiletpapier gulzig om mijn hand draai.
'Wie?' vraagt ze verward en ik zucht. Cultuurbarbaar, dat krijg je als je alleen maar op kantoor zit. 'In ieder geval, hij is die cliënt van me waar ik je over vertelde bij je ouders. Ik heb al een date gepland.'
Ik schrik en laat dan mijn telefoon vallen. En terwijl ik vlug mijn zaken regel met mijn billen, bid ik dat het scherm niet gebarsten is.
'Wat? Wanneer!' Mijn stem echoot in het kleine kamertje en het klinkt net zo dramatisch als de hele situatie is.
'Kom op, Nina. Geef het een kans. Hij is een toffe gozer.'
'Je had het me eerder moeten vertellen!'
'Dan had ik je tijd gegeven om een excuus te bedenken, mooi niet. Vanavond half zeven bij Bella Malavita.' En dan hangt Jessica de telefoon op. Direct toets ik een nieuw nummer in. Ik hoop dat Alisha me kan helpen.

Binnen een kwartier staat ze voor de deur. Net genoeg tijd voor de stank om uit de gang te trekken, dus ik open gehaast de deur en laat haar binnen.
Haar voorhoofd is licht bezweet en haar afro is lichtjes ingezakt aan een kant. Ze ademt zwaar als ze de gang inloopt en houdt zich uitgeput vast aan de deurklink. Ik trek mijn wenkbrauwen op als ik naar haar uitgeputte vorm kijk. Ik hoor het haar nog zeggen: 'Fitness is onzin. De enige sport die ik beoefen, is seks. En daar krijg ik verdomd gouden medailles voor.' En ze loog niet: er hingen gouden medailles aan haar muur.
'Dus wat is het noodgeval?' Ze trekt wat aan haar stugge haar, geeft me een vlotte omhelzing en loopt mijn woonkamer binnen. De zure lucht van goedkope parfum strijkt langs me heen en ik houd even mijn adem in. Gelukkig ben ik vandaag wel wat gewend.

'Jessica die hee-' Ik hoor Alisha protesterend zuchten als ik mijn nicht noem en ze onderbreekt me.
'Houd op over haar. Alsjeblieft, ik droog spontaan op daar beneden als je haar naam noemt.' Ik besluit Alisha te negeren, ga naast haar op de bank zitten en vervolg mijn verhaal. '-heeft een date voor mij gepland. Het is vanavond en je moet me helpen voorbereiden.' Ik blaas daarna mijn gespannen adem uit en Alisha's gezicht licht op.
'Ik heb het perfecte plan voor je!' De grijns op haar gezicht betekent niets goed. Maar eerlijk gezegd heb ik geen beter idee, dus laat ik alles maar over me heen komen.

Reacties (1)

  • Mulli

    Ik vind het zo geweldig hahaha ik ben echt benieuwd hoe het verder gaat uitlopen. ^^

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen