***


Een glimlach verscheen op mijn gezicht toen de zon zich door de wolken liet zien. Het was een van de eerste lentedagen van dit jaar en het was zichtbaar in de straten van Londen. De straten waren weer groener, er waren meer mensen buiten en door het zonlicht zag alles er niet iets leuker uit. Ik was blij dat we eindelijk van de winter af waren.
Ik was op zoek naar een cadeau voor mijn beste vriendin, die volgende week jarig was. Ik besloot eerst een kop koffie te halen bij mijn favoriete koffiezaakje.
Mijn telefoon gaf met een geluidje aan dat ik een nieuw berichtje had. Nieuwsgierig viste ik mijn telefoon uit mijn handtas en opende het berichtje van mijn buurvrouw. Of ik vanavond tijd had om een keer met haar hond te lopen, omdat ze de hele avond weg zou zijn. Ik wilde net beginnen aan mijn berichtje terug toen ik de deur van het koffietentje tegen me aankreeg, gevolgd door hele hete koffie.
‘Fuck,’ riep ik uit, terwijl ik naar de enorme vlek op mijn witte blouse keek.
‘Shit,’ hoorde ik een mannenstem zeggen. ‘Sorry, ik had je niet gezien en…’ Ik keek op en keek recht in twee prachtige bruine ogen, die me enigszins bezorgd aankeken. Wauw, hottie-alert!
‘Hoe kan ik het goedmaken?’ vroeg hij me. En nog charmant ook.
Ik keek nogmaals naar mijn verpeste blouse. ‘Laat maar, het is toch een oude blouse,’ zei ik.
‘Laat me dan op z’n minst voor je drankje betalen,’ drong hij aan.
‘Nee, dat is echt niet nodig. Het was een ongelukje. Ik was ook niet aan het opletten.’
‘Weet je het zeker?’ vroeg de jongen.
‘Ja, ik heb nog een vestje bij, dus het maakt echt niet uit,’ drukte ik hem op het hart.
‘Oké… Nou, nogmaals sorry voor het verpesten van je blouse.’
Na nogmaals geglimlacht te hebben naar de knappe jongen liep ik de koffiewinkel in en bestelde een koffie.


***


Nieuwsgierig pakte ik een boek uit het schap en begon met het lezen van de flaptekst. Toch niet helemaal overtuigd zette ik het boek weer terug en liep langzaam verder.
‘Hey, je ziet er bijna niks meer van.’ Verbaasd draaide ik me om en zag dezelfde jongen staan. Hij had een ontspannen glimlach op zijn gezicht en zijn bruine ogen straalden net als de zon.
‘Stalk je me nu?’ vroeg ik met een glimlach.
‘Nee, stalken is zo 2016,’ grapte hij terug. Ik schudde lachend mijn hoofd.
‘Houd je van boeken?’ Ik knikte. ‘Ja, ik kan uren op de eerste verdieping naar tweedehands boeken zoeken. Die kosten maar een paar pond. Ik heb echt een boekenkast vol. Maar nu ben ik op zoek naar een cadeau voor mijn beste vriendin,’ vertelde ik met een glimlach.
‘Mag ik je misschien iets vragen?’ Ik knikte en keek hem afwachtend aan. ‘Ik zoek een goed boek voor mijn zusje, want die wordt 16, maar ik heb absoluut geen verstand van boeken. Weet jij misschien iets?’
‘Waar houd je zusje van?’
‘Van die romantische boeken,’ antwoordde hij. Ik knikte en dacht even na.
‘Houdt ze ook van een beetje spanning en niet bestaande wezens?’
‘Je gaat me toch geen Twilight aanraden hè?’ vroeg hij achterdochtig. Lachend schudde ik mijn hoofd.
‘Nee, maar ik heb een serie gelezen over gevallen engelen, en die heb ik echt in één ruk uitgelezen. Ik vond het een hele goede serie.’
‘Ze heeft Twilight wel helemaal gelezen en die films vond ze ook helemaal geweldig.’
‘Dan denk ik dat ze hier ook van houdt,’ zei ik terwijl ik de jongen voorging naar de young adults boeken, waar ik het boek al snel gevonden had.
‘Hush Hush van Becca Fitzpatrick,’ las de jongen hardop voor.
‘Ja, ik vond het geweldige boeken, maar ik zou het bonnetje toch maar bewaren voor de zekerheid,’ glimlachte ik.
‘Doe ik, dankjewel…’
‘Carly,’ zei ik en ik stak mijn hand naar hem uit.
‘Dankjewel Carly, ik ben Liam.
‘Geen probleem Liam.’ Ik liet zijn hand weer los en glimlachte opnieuw naar hem.
‘Dan ga ik weer verder. Het was leuk je te ontmoeten,’ zei ik vriendelijk, voor ik weer terugliep naar het rek waar ik eerder stond.


***


‘Vrij,’ zei ik terwijl ik de lijn losmaakte en Puck ervandoor schoot. Met een glimlach keek ik toe hoe de hond zich vermaakte in het park. Al snel had ze een andere hond had gevonden om samen mee te ravotten. Puck was een Berner Sennenhond van bijna twee jaar. Ze was van mijn buurvrouw, maar ik liet haar vaak uit, omdat ik het heerlijk vond om een stukje te lopen en de hond was geweldig.
‘Dit is geen toeval meer!’
‘Wat?’ Ik keek naast me daar stond Liam. In zijn hand had hij een hondenriem en hij had een zonnebril in zijn haren geschoven.
‘Is dat jouw hond?’ vroeg hij me met diezelfde prachtige glimlach.
‘Nee, dat is de hond van de buurvrouw, maar ik laat haar wel eens uit als ze geen tijd heeft.’
‘Dat is die van mij,’ zei hij terwijl hij naar de golden retriever wees waar Puck mee aan het spelen was. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht terwijl ik toekeek hoe onze honden samen aan het spelen waren.
‘Kom je hier vaker?’
‘Ja, ik ga haar hier meestal uitlaten. Ze kan hier loslopen zonder gevaren,’ legde ik uit. Liam knikte instemmend.
‘Heb je misschien zin om een keer iets met me te gaan drinken?’ vroeg Liam toen. Ik had deze directe vraag niet verwacht, dus wist eigenlijk niet wat ik moest zeggen.
‘Sorry, dat was niet…’
‘Nee, dat lijkt me leuk,’ zei ik toen. Als we elkaar drie keer op een dag tegenkwamen konden we op z’n minst samen een drankje doen. En daarnaast zou mijn beste vriendin nooit geloven dat ik met zo’n knappe vent een date had.
Een opgeluchte glimlach brak door het op gezicht van Liam, waardoor er ook op mijn gezicht een glimlach verscheen.
We namen samen plaats op een van de vele bankjes. Terwijl we toekeken hoe onze honden met elkaar speelden, spraken we af voor komende donderdag, in het koffiezaakje waar hij me omver liep.


Ik weet dat ik jullie op zondag een stuk had beloofd, maar dat komt omdat ik dacht dat het vrijdag was in plaats van zaterdag. Vandaar de dag vertraging. Vandaag is de universiteit weer begonnen en ik heb binnenkort tentamen. Daarom heb ik geen idee wanneer het volgende verhaal online komt. Mijn voorraadje is jammer genoeg namelijk op. X

Reacties (2)

 • Chasing1D

  Heel veel succes met het studeren!^^

  5 jaar geleden
 • Niallerslove

  Ah wat gaaf, dat ze elkaar telkens tegen bleven komen. Meant to be ^^
  Ik had zelf ook de hele vakantie het gevoel dat het een andere dag was dan dat het daadwerkelijk is, dus geen zorgen. ^^ Veel succes op de uni en met je tentamen! Ik moet straks ook weer aan het studeren geloven, dus dit stukje kwam als een goed begin van mijn dag (:
  Schrijf vooral lekker rustig aan, we kunnen wachten. (:

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen