Foto bij Chapter 1

~Shai

RING RING RING RING
Ik loop naar de woonkamer en neem mijn gsm. Ik druk op het groene symbooltje.
“Hallo, met Shailene Woodley.” Zeg ik.
“Goedemiddag mevrouw Woodley, U spreekt me Neil Burger.”
“De regisseur?” Vraag ik.
“Klopt. Ik zou graag eens met u afspreken. Ik begin binnenkort aan een nieuwe film en ik vroeg mij af of u de hoofdrolspeelster zou willen zijn.”
“Over welke film gaat het?” Vraag ik nieuwsgierig.
“We gaan een boekenreeks verfilmen. Divergent.” Zegt Neil.
“De boekenreeks van Veronica Roth?” Vraag ik enthousiast.
“Ja inderdaad. We zouden graag hebben dat u daar in meespeelt. Wanneer heeft u tijd om eens lang te komen?”
“Wanneer u wil. Ik maak hier graag tijd voor.”
“Kan het vandaag nog?” vraag Neil.
“Jazeker. Past het deze namiddag?”
“Jaa hoor, perfect. Ik stuur u het adres door.”

Enthousiast leg ik de telefoon af. Ik loop naar boven en begin me klaar te maken.
Als ik klaar ben, bel ik nog snel naar Nahko om te vertellen wat er net gebeurt is. Hij klinkt heel enthousiast aan de telefoon. Hij wenst me succes en ik vertrek naar de studio.

Als ik aankom, stap ik naar binnen en loop ik naar de receptie. “Goedemiddag” zeg ik “ik heb een afspraak met Neil Burger”. “Ik kijk het even na” antwoordt de receptioniste. “Dat klopt. Zijn assistente komt u onmiddellijk halen.” Ik bedank de receptioniste vriendelijk en ga op een bankje zitten om te wachten.

Enkele minuten later komt de assistente van Neil naar beneden. “Hallo mevrouw Woodley” zegt ze. “Zeg maar Shai of Shailene hoor” antwoord ik haar vriendelijk. Ze glimlacht en neemt me dan mee naar de lift. Neil’s bureau is op de 4e verdieping.
Als we aan Neil zijn bureau komen, loopt hij al naar ons toe. “Mevrouw Woodley, bedankt om te komen” zegt hij glimlachend. “Zeg maar Shai of Shailene hoor” zeg ikopnieuw “en ik ben blij dat ik vandaag nog kon komen. U hebt mijn nieuwsgierigheid opgewekt.” Neil doet teken dat ik kan gaan zitten en biedt me een drankje aan. Dan komt hij rechtover mij zitten.
“Ken je de Divergent boeken?” vraagt Neil. Ik knik en zeg ja. “Wel, wij gaan die verfilmen. We zouden heel graag hebben dat jij de rol van Tris speelt.” Enthousiasme giert door mijn hele lijf. Het eerste dat ik kan denken is ‘WOW, ik?’

Hoe meer Neil vertelt, hoe enthousiaster ik word. Ik heb er een heel goed gevoel bij en ik wil deze film heel graag doen. Hij vertelt hoe de film in elkaar zit, wat ik er allemaal voor moet doen, hoeveel films er gaan komen, enzovoort. Wanneer hij klaar is met zijn uitleg vertelt hij dat ik morgen kan terugkomen voor een screentest. “Alleen een screentest?” vraag ik. Hij knikt en zegt “je hoeft geen auditie te doen want er is eigenlijk niemand anders die we willen voor deze rol.” Wow, dacht ik, niemand anders voor deze rol. Ik voel me vereerd. We spreken nog af voor de screentest morgen en dan ga ik terug naar huis.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen