Om het weekend goed te starten, activeer ik vandaag een stukje ^^! (en ook omdat ik morgen stagevoorbereiding heb D: )

De laatste week voor de kerstvakantie vloog voorbij. Steeds minder keek Emily naar omliggende objecten, maar negeerde mij nog steeds als ik haar aan keek. Sommige leerlingen van mijn eigen jaar noemde me afdelingsverrader omdat ik in het weekend bij Slytherin at. En voor het eerst sinds jaren ben ik blij dat het kerstvakantie is, eindelijk even weg van school. Waar ik in het begin enthousiast naar uit keek om hier te zijn, kijk ik met enthousiasme naar uit om terug thuis te zijn.
'Hey jij, me niet negeren.' hoor ik Beth zeggen, terwijl we richting te exprestrein stappen.
'Sorry, ik heb slecht geslapen vannacht. Ik kan er moeilijk mijn gedachten bij houden.' zeg ik als uitvlucht. We stappen in een van de koetsen, waarbij er nog enkele andere leerlingen bij komen en zo vertrek de koets zonder iets ervoor.
'Ze zijn mooi.' zegt een meisje. Ik kijk haar niet begrijpend aan.
'Wat dan?' vraagt Beth.
'De dieren die de kar voorttrekken.' zegt het meisje. Beth en ik kijken elkaar aan, niet goed wetend hoe erop te reageren.
'Terzielers, niet iedereen ziet ze.' vertelt een jongen die ook in de kar zit.
'Ter-wat?' vraag ik.
'Terzielers. Ze zijn enkel zichtbaar voor diegene die dood van dichtbij hebben gezien.' legt hij uit. Ik kijk hem verbaasd, maar begrijpend aan.
'We zijn er!' zegt Beth vrolijk en stapt zo rap mogelijk de koets uit richting de trein. Ik kijk haar lachend na en volg haar voorbeeld, om vervolgens een coupé te zoeken in de trein.

Na een hele treinrit, zie ik mijn moeder al staan op het perron. Ik volg Beth naar buiten en neem uitgebreid afscheid van haar eenmaal we op het perron staan.
'Schrijf je me een brief tijdens de vakantie? Ik blijf toch thuis, dus het zal anders vervelen worden als ik niets van je hoor.' vraagt ze me, terwijl ze me een briefje met haar adres geeft.
'Is goed, ik zal mijn adres in het eerstvolgende brief meesturen.' verzeker ik haar en geef haar een knuffel voor ik weg stap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here