'Hoe gaat het met mijn meid?' vraagt mijn moeder zodra ik bij haar ben. Zonder iets te zeggen knuffel ik haar, ik heb haar zo gemist.
'Wat een liefde, krijg ik ook nog een knuffel?' vraagt pap, die net bij ons komt staan. Ik laat mijn moeder los en knuffel vervolgens mijn vader. Hij wrijft met zijn ene hand over mijn hoofd, terwijl zijn andere hand mij even stevig knuffelt.
'Ik heb jullie gemist.' zeg ik, als ik pap los laat.
'Wij jou ook schat. Kom, laten we naar huis gaan, je broertje wacht daar op je.' zegt mam en steekt een hand naar me uit. Als ik haar hand stevig vast neem, verdwijnselen we.

Na het uitpakken, zit ik met een tas warme chocolademelk en in pyjama in de sofa naast mijn broertje. Samen kijken we naar tv, naar een film die ik al enkele keren heb gezien.
'Faith, we hebben een brief van het schoolhoofd ontvangen.' zegt mams, die ook in de sofa is komen zitten. Als ik opkijk, zie ik haar neutraal kijken. Even zucht ik.
'Sorry.' is het enige dat ik kan uitbrengen.
'Let er gewoon in het vervolg op dat je op tijd terug in de slaapkamer bent, oke?' zegt ze met een glimlach en geeft een kus op mijn hoofd.
'Ja mam, zal ik doen.' zegt ik liefjes terug.
'Shht, ikke tv kijken.' zegt mijn broer. Mams en ik lachen geluidloos naar elkaar, om vervolgens mee naar de film te kijken.

'Faith, maak jij de cupcakejes? Dan maak ik nu de soep.' vraagt mam, terwijl we het feestmenu voorbereiden. Zoals elk jaar, gaan we bij oma en opa in het nest eten voor kerst, waarbij mijn mam soep en cupcakejes meebrengt. De laatste 3 jaar help ik haar steeds bij het maken van de cupcakejes en voor het eerst maak ik ze helemaal zelf.
'Is goed mam, ik ken het recept ondertussen al.' zeg ik haar, waarna ik alle ingrediënten klaar neem. Pap en mijn broertje zitten gezellig in de woonkamer te spelen, aangezien mijn broertje nog te jong is om mee te helpen en pap mag niet mee helpen in de keuken van mam, omdat hij wel altijd een fop in de cakejes probeert te verstoppen.
'Dat weet ik lieverd, daarmee dat ik de cakejes aan jou overlaat.' zegt ze vol vertrouwen en knipoogt even naar me. Met een glimlach begin ik alle ingrediënten te mengen, waarna ik het beslag ik vormpjes kan gieten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen