'Opa! Oma!' roep ik als ik beide grootouders zie aan het nest. Beiden knuffel ik ze, waarna ik de cupcakejes overhandig aan oma.
'Waar is Severus?' hoor ik opa vragen als mam hem begroet. Ze schudt triestig haar hoofd, als teken dat hij niet komt. Mam heeft hem enkele lekkernijen toegestuurd dus kan hij op een manier wat meevieren.
'Hij heeft het er nog steeds moeilijk mee, Arthur. Hij kan het gewoonweg niet.' zegt mijn mam met een iets wat zielige blik. Oma kijkt mam medelijdend aan, maar al snel klaart mam's gezicht op. 'Laten we naar de keuken gaan, we moeten nog een heel deel voorbereiden.' verandert mam van onderwerp en ze wordt bijna meegesleurd door oma.
'Faith!' de haren in mijn nek staan recht bij het horen van haar stem, die toon alsof ze mijn beste vriendin is.
'Rose.' zeg ik met een neutraal gezicht, waarna ik tante Hermelien en oom Ron begroet. Vervolgens neem ik mijn broertje's hand vast en stap met hem het nest in, om omarmd te worden door mijn favoriete oom.
'Waar is dat lievelingsnichtje van me?' hoor ik hem zeggen, met de grootste glimlach ooit.
'Peetvader!' roep ik, waarna ik hem hevig omhels. Mijn pap zijn tweelingsbroer, George, is namelijk mijn peetvader en toevallig de beste ook.
'Ik heb je ook gemist kleintje. Hoe doe je het op Hogwarts? Hopelijk al wat grappen uitgehaald?' vraagt hij met een brede glimlach.
'George, leer haar nou geen van jou streken want dan komt het nooit meer goed met mijn dochter.' hoor ik mam lachend zeggen, als ze langs ons gaat om het net servies uit de kast te halen.
'Ze gaat op stap met een stel Slytherins.' spuwt Rose uit en even wordt het stil.
'En dan? Moet het wat uitmaken of enkele van mijn vrienden uit Slytherin komen dan?' verdedig ik mezelf. Ik kijk haar met wat vernauwde ogen aan, dat had ze nu niet moeten doen.
'Ik ben het eens met je Faith, het is niet omdat iemand in Slytherin zit dat die slecht is. Kijk maar naar je opa Severus, hij is een van de Slytherins die ik vertrouw.' zegt oom Harry. Met een glimlach kijk ik hem aan, hij begrijpt tenminste dat vriendschap niet bindend is aan een afdeling.
'Maar ze gaat om met Malfoy.' slaat ze als argument uit en kijkt me grijnzend aan als ze een bord hoort vallen in de keuken.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen