'Waarom Faith?' mam heeft me aan mijn arm mee naar buiten gesleurd en kijkt me ondertussen doordringend aan. Rose gaat hier zoveel spijt van hebben, ze heeft nog geen idee hoeveel.
'Faith geef mij een antwoord. Waarom heb je, desondanks mijn waarschuwingen, toch contact gezocht met Scorpius?' gaat mijn moeder door.
'Omdat hij niet is zoals je beweerd, dat heeft hij onderhands al bewezen.' zeg ik rustig tegen haar. Ze kijkt me met grote ogen aan .
'Hoe kun je hem zomaar vertrouwen? Je hebt echt geen idee waar je jezelf mee in laat. Ik wil dat deze zogezegde vriendschap stopt. Voorgoed.' er lijkt haast vuur uit haar oren te ontsnappen.
'Nee, terwijl Rose en haar vrienden ervoor gezorgd hebben dat mijn beste vriendin niet meer tegen me praat, zorgt Scorpius ervoor dat ik tenminste iemand heb om mee te praten tijdens vrije uren.' zeg ik haar droevig.
'Faith je begrijpt het niet, de Malfoy familie is niet te vertrouwen. Niet nadat...' vertelt mijn moeder, maar stopt haar zin als haar ogen gevuld worden met tranen.
'Mam?' bezorgt kijk ik haar aan.
'Argon is dood door zijn vader.' zegt ze, waarna ze in huilen uitbarst. Niet begrijpend kijk ik haar aan, maar probeer haar troostend te knuffelen.
'Dat wist ik niet mam. Maar Scorpi-' vertel ik, maar wordt bruut onderbroken.
'Ik wil zijn naam niet horen, schat. Beloof me dat je op school alle contact verbreekt.' vraagt ze me smekend. Ik laat haar los en stap verder in de tuin. Dat is een belofte waar ik me niet aan kan houden. Het is toch niet omdat zijn vader iets verschrikkelijks deed, dat daarom Scorpius zo slecht kan zijn. Toch?
'Faith? Kom terug!' hoor ik mam roepen, maar ik luister niet. In plaats daarvan stap ik stevig door tot ik aan mijn geheime schuilplaats ben gekomen, net buiten het nest en rol me op een bolletje tot ik in slaap val.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen