Foto bij 140.

Hanna Rosa Waldner

Enkele uren eerder

Met een stapel leerboeken in mijn armen liep ik richting de bibliotheek. Ik vond het erg gezellig met Rose, Allie en Spencer, maar als hen de hele tijd aan het lachen en kletsen waren kon ik me gewoon niet concentreren op mijn huiswerk. Daarom had ik mijn spullen gepakt, hen uitgelegd waarom ik weg ging en richting de bibliotheek gelopen. Ik was nu eenmaal de studiebol van ons vijven en ik vond het ook gewoon leuk om te leren. Alles interesseerde me gewoon en ik wilde zoveel mogelijk Spells kennen. Rose was ook wel serieus als het aankwam op leren, maar ze had volgens mij een fotografisch geheugen. Het was bijna onmogelijk om zó snel klaar te zijn met alles en hele goede resultaten te halen. Maar haar moeder was natuurlijk ook heel slim, dus daar zal ze het wel van vandaan hebben. Allison deed echt haar best om te leren, maar werd constant afgeleid door Spencer. Spencer was namelijk de soort student die niet uitvoerde, behalve als het meetelde voor een toets. En tot slot Britta, als die nou eens wat meer en serieuzer iets zou doen aan school was zou ze de slimste van school zijn. Maar nee, ze had enkel oog voor Quidditch en James.
'Hanna?' verbaasd keek ik op en werd uit mijn gedachten gehaald. Ik had de bibliotheek al bereikt, ik was er gewoon in automatische piloot heen gelopen. Het was Leah, Puff, die me uit mijn gedachten had gehaald.
Glimlachend keek ik het donkerblonde meisje aan met haar grote blauwe ogen. 'Oh, hee Leah. Ik had je niet gezien, ik was nogal verzonken in gedachten zoals je ziet,' vertelde ik haar glimlachend.
'Maakt niet uit. Ik wilde je enkel vragen of ik je aantekeningen mocht lenen van Transfiguration? Want ik was ziek en hoe lief ik mijn vrienden ook vind, ze kunnen echt geen aantekeningen maken,'
'Natuurlijk,' antwoordde ik en legde mijn boeken op de dichtstbijzijnde tafel. Tussen mijn boeken haalde ik mijn aantekeningen vandaan en gaf ze aan Leah. 'Alsjeblieft. Zou ik ze morgen terug mogen? Anders heb ik ze niet voor de volgende les'
Begrijpelijk knikte ze. 'Ik geef ze terug zodra ik alles heb overgenomen,'
'Bedankt,' glimlachte ik en pakte mijn boeken weer op.
'Nee jij bedankt,' zei ze vriendelijk en liep weer weg.
Ik nam plaats aan een van de tafels iets dieper in de bibliotheek, aangezien het daar wat minder druk was. Nadat ik mijn Charms huiswerk af had, kwam Scorpius aanlopen. 'Vind je het heel erg als ik bij je kom zitten? Zowat alle tafels zijn bezet en ik zit liever hier rustig bij jou dan bij al die eersteklassers,'
Ontkennend schudde ik mijn hoofd. 'Nee, helemaal niet. Kom zitten,' zei ik uitnodigend en gebaarde naar de lege plekken aan de tafel. Scorpius ging schuintegenover me zitten en sloeg zijn boek weer open. Hij was "Fantastic Beasts and where to find them" van Newt Scamander aan het lezen.
'Interessant?' vroeg ik aan hem, wetend hoe fascinerend hij Fantastic Beasts vond.
Bevestigend knikte hij. 'Ja, ik denk dat ik het al wel een miljoen keer heb gelezen, maar elke keer lijk ik nieuwe dingen te leren,' zei hij en legde zijn boek even neer op tafel.
Glimlachend keek ik naar de aantekeningen aan de zijkant. 'Je hebt het overgenomen,' constateerde ik, aangezien ik dat al jaren deed.
Niet-begrijpend keek Scorpius me aan. 'Overgenomen? Hoe bedoel je? Liv heeft het me aangeleerd,'
Alle kleur trok weg uit mijn gezicht. Ik had álweer mijn mond voorbij gepraat. Hoe dom kom ik zijn? Oké, ik moest me hier even onderuit kletsen? Maar hoe? Van onderwerp veranderen nu! 'Wat is je favoriete Fantastic Beast?' was het eerste wat in me op kwam.
Scorpius leek de overgang van aantekeningen naar favoriete Fantastic Beast ook niet helemaal te snappen aan zijn gezicht te zien, maar zei er niets van. 'Nibbler,' antwoordde hij zonder te twijfelen. 'Ik hoop echt dat ik er ooit eentje te zien krijg zoals Newt ze beschrijft*,'
'Oh ja, dat lijkt me ook echt fantastisch,' zei ik instemmend. 'Al is mijn favoriet denk ik toch wel een Unicorn. Ze zijn zo elegant,'
Scorpius grinnikte kort. 'Dat verbaasd me helemaal niets, je bent echt zo'n unicornlover,'
'Dat vat ik op als een compliment,' zei ik knipogend.
'Dat is het ook,' zei hij bevestigend, pakte zijn boek weer op en las verder. Ik ging weer verder met mijn huiswerk, anders kreeg ik het nooit allemaal op tijd af.
Tegen vijf uur pakte ik al mijn spullen bij elkaar, om het nog op mijn kamer te leggen voordat het avondmaal begon. Ik groette Scorpius en liep terug naar de Tower toen ik me opeens iets bedacht. Hoe dom was ik geweest om weer iets te zeggen wat ik helemaal niet hoorde te zeggen, omdat Liv dat had gezegd en niet ik! Nou ja, misschien had ik het wel eens gezegd maar had hij dat gewoon niet onthouden? Ik had echt wen probleem.. Als ik nog zo'n fout maakte, ging hij het echt doorkrijgen! Ik had hem al eens per ongeluk "Malloy" genoemd en ik wilde mijn kinderen hetzelfde noemen als Liv wilde en nu dit weer.. Serieus, wie weet wat ik de volgende keer voor doms ging doen?
In de verte zag ik mijn zusje aankomen lopen toen ik bijna bij de Fat Lady was. Ik liep met snelle kleine passen naar haar toe. Voordat ik iets had kunnen zeggen, had B haar mond al geopend. 'Wat is er gebeurd?' vroeg ze bezorgd en legde haar hand op mijn schouder.
'Scorpius,' piepte ik zacht met een licht paniekerige ondertoon. 'Ik denk dat hij me doorheeft,' ging ik verder en vertelde haar wat er was gebeurd.
Ze slaakte een diepe zucht. 'Je moet echt beter opletten, H. Voordat je het weet is je enige optie het hem vertellen,'
Met grote ogen keek ik haar aan. 'Nee, nee. Dat kan echt niet. Dat vergeeft hij me nooit,' ratelde ik. 'Het probleem is gewoon dat ik zoveel met hem heb gedeeld afgelopen zomer, dat ik niet meer weet wat hij wel weet en wat niet,'
'Oei,' was B's enige reactie.

*Note: ik doel hier even op het stukje uit de film waar Nibbler zo fashionable door een winkel vliegt tijdens zijn "battle" met Newt ;-)

Reacties (4)

 • DieEneSaar

  Ho H.... Srs jij maakt mijn laatste dag in 2017 halemaal goed! Happy New Year alvast!

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Jeeej! Thanks voor het compliment girl!
   Jij ook!

   3 jaar geleden
 • LarryNiam

  ohhh snel verder <3

  3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Yesss dit maalt mijn laatste dag van het jaar goed!
  Misschien moet ze het toch beter zeggen?

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Ah yes! Jouw reactie maakt mijn dag ook weer goed!
   Misschien wel ja..

   3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Ow Hans toch ): je had beter op kunnen schrijven wat je verteld hebt aan Scorp dan zat je nu minder in de problemen
  ALVAST HAPPY NEW YEAR

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Oh oh, we gaan het zien..
   THANKS GIRL! Morgenvroeg een nieuw hoofdstukje om het nieuwe jaar in te luiden?

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   JAJAJAJAJAJAJAJAJA

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   Hmm.. Dan denk ik dat ik geen keus heb ;-P

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen