Deze story heb ik als sinterklaassurprise voor Rubin geschreven.

Al jaren regeert de vuurheer over de wereld, een wereld die beeft onder het bewind van deze wrede vrouw. Maar er zijn geruchten, fluisteringen over een rebellie, een revolutie. Een groep mensen uit alle uithoeken van de wereld zijn bijeengekomen om een einde te maken aan de heerschappij van vuurheer Maleficent.

De vuurheer is echter niet bang. Ze is de meeste getalenteerde vuurmeester in de geschiedenis, de absolute heerser over het gevaarlijkste element ter wereld. Achter haar troon ligt haar draak geduldig te wachten. Samen zijn ze sterker dan wie dan ook, en wie niet bevend voor haar voeten neervalt is een dwaas.

Maar dan verandert alles. Een roodharig meisje, genaamd Ariel, een watermeester, trekt het land door om rebellen te verzamelen. Ze mag dan geen benen hebben, maar ze kan zich voortbewegen door haar water sturen. Ze vindt een jong meisje genaamd Sneeuwwitje, verstopt voor haar stiefmoeder bij zeven aardmeesters, bang, maar klaar om te vechten. In de hoogste bergen op de koudste plek op aarde vindt ze Elsa, nog een watermeester met ongelooflijke krachten. In de luchttempel vindt ze Pocahontas, een luchtmeester die de kleuren van de wind kan zien en beheersen. In de vuurnatie vindt ze Esmeralda en Jasmine, die al jaren samen plannen bedenken om Maleficent van de troon te stoten.

En er zijn meer. Mulan, een Kyoshi krijger en Belle, een wetenschapper van de universiteit van Ba Sing Se. Megara, messenwerper, ontsnapt uit het hof van de fire lord. Er is Merida, een rebelse roodharige zoals Ariel, een vrijheidsstrijder. Samen besluiten ze een einde te maken aan Maleficents terreur.

Het is Meg die ze naar binnen smokkelt, het enorme paleis in. Het is als een doolhof, maar zij kent de weg. Esmeralda en Jasmine vermommen zich als wachters, en zo weten ze dichtbij te komen. Dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. De plannen en vermommingen zijn niet meer belangrijk, als ze moeten vechten. Er staan rijen en rijen wachters voor ze klaar.

Als één persoon stappen ze naar voren, ieder klaar voor een gevecht. Dit is waar ze voor hebben getraind. Esmeralda en Jasmine vallen als eerste aan, sturen hun vuur naar de wachters met zo’n kracht dat een aantal aan de kant worden geblazen. Dan is het de beurt aan sneeuwwitje en de zeven dwergen, die ieder één wachter bedekt in aarde. Elsa’s water verandert in ijs, messcherp. Meg staat haar bij, en samen doorboren ze de kleding van de wachters totdat het ze vastgepind zijn aan de muur. Pocohantas en Mulan dansen om de rest van de wachters heen, en de kleuren van de wind zijn effectief voor meer dan schilderen. Het is Mulans waaier en zwaard, samen met Merida’s boog die een einde maakt aan de laatste wachters. Maar hun echte test staat nog maar op het punt te beginnen.

De deur zwaait open, en de fire lord zit zelfverzekerd op haar troon. Niets jaagt haar nog angst aan, ook niet het feit dat de kleine groep rebellen al haar wachters heeft weten te verslaan. Zij is de fire lord, en niemand kan haar verslaan.

Ze glimlacht naar hen terwijl ze langzaam opstaat van haar troon. Het is een wrede glimlach, van iemand die zonder problemen een leven kan eindigen. Een glimlach van iemand die complete controle over de situatie heeft.

De draak achter haar stijgt op laat een huiveringwekkende brul horen. De rillingen lopen over Belle’s rug, maar ze weet dat het nog niet voorbij is. Ze hebben hun geheime wapen nog niet onthuld. Zolang de vuurheer denkt dat ze niet te verslaan is, zal ze arrogant zijn. Ze zal snel leren nooit een wetenschapper te onderschatten.

Maleficent dacht dat de avatar onschadelijk was, dat ze voor eeuwig zou slapen. Maar doornroosje zal niet voor eeuwig slapen, niet met de kus van de ware liefde. Na jaren zoeken vond ze Philip, een prins en een oude bekende van Aurora. Ooit, vertelde hij, dansten ze samen, en toen wist hij zeker dat het ware liefde was. Dat was voordat Maleficent haar voorloog en haar vinger prikte.

Maar hun afleidingsmanoeuvre had gewerkt. Alle aandacht lag nu op hen, en met hulp van Rapunzel, een vuurmeester die veel ervaring had met hoge torens, zou Philip nu onderweg moeten zijn naar de toren waar de avatar lag te slapen.

Het kasteel schudde op zijn grondvesten, en Belle wist dat haar plan had gewerkt. De avatar was ontwaakt. Ook Maleficent wist dat, en ontstak in woede. Net op tijd wisten Jasmine en Esmeralda haar vuur weg te sturen, maar het gevecht dat daarop volgde was heftig. Pocahontas wist vliegend aan haar vuur te ontsnappen, en door haar snelle reflexen wist ze de draak af te leiden. Maleficent was echter niet zo makkelijk te foppen, en zij richtte al haar moeite op de rest van de groep. Sneeuwwitje en de dwergen werden op de grond geslagen, en Mulan en Merida kunnen weinig uithalen nu Maleficent zich hoog in de lucht bevindt. Meg doorboort de huid van de draak met messen, maar het haalt niets uit. Jasmine en Esmeralda hebben al hun kracht nodig om Maleficents vuur tegen te houden, dus de twee watermeesters zijn degene die de meeste aanvallen op de fire lord uitvoeren, maar ze kunnen het niet lang meer volhouden. Waar is Aurora?

Ariel valt en blijft liggen en zelfs Elsa heeft het moeilijk. Dan ineens wordt de deur opengegooid en een meisje met blond haar staat in de opening. Ze is woedend, en staart naar de vrouw op de draak. Dan sluit ze haar ogen en zodra ze de opent, lichten ze op. De avatar is teruggekeerd. Philip glimlacht naar Belle. Hun plan heeft gewerkt.

Aurora is niet te stoppen. Ze vuurt onafgebroken aanvallen op de vuurheer af. Philip trekt zijn zwaard, om de draak aan te vallen, maar Belle heft haar hand op. Aurora heeft dit compleet onder controle.

Belle’s inschatting is juist. Even later valt Maleficent van de draak af, en ze staat niet meer op. Ze is bewusteloos, en zonder zijn bereider weet de draak niet meer wat te doen. Hij rent rondjes in paniek, totdat Mulan hem ten slotte weet te lokken. Ze heeft zo de nodige ervaring met draken.

Maleficent wordt afgezet, en de vuurnatie kiezen Jasmine én Esmeralda als hun nieuwe vuurheren. Aurora en Philip trouwen, en Mulan introduceert Maleficents draak aan Mushu, die spontaan flauwvalt. Maar ondanks dat leven ze allemaal nog lang en gelukkig.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen