Foto bij Samengesmolten - Schrijfwedstrijd Perffect

Opdracht:
Voor twee weken gaan wij ons wanen in de rozige sferen van de liefde, de zweterige kamers van de lust en misschien zelfs de paniekerige gevoelens van de onzekerheid, of angst. Seks staat centraal in jouw stuk, maar seks is niet zomaar iets. Wat doet het met jouw personage, wat denkt jouw personage? Waarom ligt hij of zij met juist diegene in één bed? Hebben ze überhaupt wel voor een bed gekozen?

Houd wel in gedachten dat een seksscène schrijven moeilijk is. Het is een strijd om een goede balans te vinden tussen detail en simpel, afstand en intense beschrijvingen. Ik heb mij al vaker in dit probleem verdiept en blijf het maar lastig vinden. Om jullie wat te helpen heb ik een aantal links: wat niet te schrijven en drie tips en nog een aantal.

Ditmaal is er geen eis aan aantal woorden die specifiek beschrijvend zijn, want dat is niet het belangrijkste aan goed geschreven seks. Juist wat er allemaal omheen speelt zal de scène kwalitatief beter maken.

Eisen:
- je hoofdonderwerp is seks
- geschreven in zo correct mogelijk Nederlands
- 800 tot 1200 woorden
- geen fanfictie



De vrouw stond voor het raam, kijkend naar het gure weer dat zich buiten afspeelde. Haar gedachten waren compleet ergens anders, wat op haar serene gezichtsuitdrukking te lezen stond. Ze schrok op door een donderslag en voor de zoveelste keer die dag, gleden haar ogen naar de klok. Hij had beloofd om thuis te komen vanavond, vandaag wel.
Met een onrustig gezicht strook ze over haar kleed. Haar man werkte bij de douane en in deze tijden beschouwde men dat als een gevaarlijke job. Hij was meermaals thuisgekomen met beurse plekken op zijn gezicht, van mensen die zó graag de grens over wilden steken dat ze er alles voor over hadden. Als je dat nog mensen kon noemen.
Haar blik gleed langs het fornuis, naar de eetruimte. Ze had het zilveren servies boven gehaald en de kaarsen verspreidden een warm licht. Ze had hem al weken niet gezien, dus wilde ze zijn thuiskomt extra speciaal maken. Zijn herinnering aan haar is wat hem door de volgende periode zou slepen, als hij waar weer verliet.
Rusteloos liep de vrouw op en neer. Wat als hij niet kwam? Wat als er iets gebeurd was, waardoor de telefoon zou rinkelen en zijn collega haar zou vertellen dat haar echtgenoot voor de zoveelste keer niet thuis kwam? Nog een nacht alleen in het koude bed, dat veel te groot was voor haar alleen... Dat zou ze niet meer-
Op dat moment verscheen er een donkere vorm in de voortuin. Haar hart fladderde op en reikhalzend keek ze toe hoe de schaduw dichterbij kwam en de vorm van een man kreeg. Hààr man.
Meteen sloeg de vrouw de voordeur open en rende de tuin in. Door de gietende regen werd ze meteen kletsnat, maar het zou haar niet nog minder kunnen schelen. 'Alois!' schreeuwde ze zijn naam. Ze hoorde zijn lach voor hij antwoord kon geven en zo snel als ze kon, vloog ze in zijn armen. Hij nam haar stevig vast en begroef zijn hoofd in haar nek. 'God wat heb ik die geur gemist,' hoorde ze hem zeggen. Ze lachte en werd overstelpt door geluk toen zijn vingers zich verstrengelden met de hare. Samen liepen ze terug naar binnen, richting het warme, verlichte huis.

Het haardvuur knerpte en verspreidde een warme gloed. Zonder elkaar los te laten waren ze in een klungelige omhelzing geëindigd, voor het vuur. Het leek wel alsof ze bang was hem los te laten, alsof hij zou verdwijnen als ze haar armen niet langer rond zijn schouders gewikkeld had.
Met zijn vrije hand, streelde hij haar natte haren en ging in één haal door naar haar gezicht. Heel zachtjes beroerde hij haar jukbeenderen, haar wangen, haar kin. Elke aanraking liet een spoor van tintelingen achter, die ze maar al te graag over haar lichaam voelde gaan.
Bijna onopmerkzaam gingen zijn vingers naar de knoopjes op haar jurk. Ze grijnsde toen hij ze één voor één open deed, maar klungelde met de touwtjes onderaan. Hij gromde uit frustratie en ze maakte één hand vrij om hem te helpen. Toen de touwtjes los waren, hielp hij haar om het natte kleed uit te doen, waar ze enkel een wit onderkleed onder droeg. Ook dit was zeiknat en plakte tegen haar lichaam, waardoor haar rondingen goed tot uiting kwamen.
Ongegeneerd gaf hij zijn ogen de kost en de pretlichtjes schitterden toen hij haar blik terug beantwoordde. Voor het eerst die avond bracht hij langzaam zijn gezicht naar het hare en drukte zachtjes zijn lippen op haar voorhoofd en neus. Plagend verkende hij zo haar hele gezicht, behalve haar mond. Na een tijdje hield ze het niet meer uit en begroef haar vingers in zijn haren, zodat ze hem dichter naar haar toe kon trekken. Hongerig zochten haar lippen de zijne en kuste ze hem, bijna te hard.
Zonder hun lippen los te haken, maakte ze zijn vest los en liet het over zijn armen glijden. Het hemd daaronder volgde, waarna ze haar handen over zijn warme huid liet glijden. Hij boog voorover en maakte een spoor van kusjes in haar nek. Een lichte kreun ontsnapte toen hij het spoor verder zette op haar rondingen en zijn handen over haar heupen liet glijden.
Ze sloeg haar armen rond zijn nek en haakte haar benen rond zijn middel. In een vloeiende beweging zorgde ze ervoor dat hij nu op zijn rug lag en zij bovenop. Terwijl ze haar onderkleed uit deed, liet hij zijn vingers over haar onderbuik en het witte setje glijden. Ze was het speciaal voor die avond gaan halen.
Haar wangen kleurden rood toen ze voelde hoe hij langzaam naar haar slipje ging. Ze wilde niets liever dan met hem de liefde bedrijven, maar het bleef iedere keer toch een beetje spannend. Ze wou zijn broekknoop losmaken, tot hij haar tegenhield en ze met een gilletje weer onderaan eindigde.
'Laat me je eerst even verwennen,' zei hij, met een stem die volledig gekleurd werd door de opwinding die door beider lijven ging. Voor de tweede keer ging zijn hand voorbij haar onderbuik en begon hij haar daar lichtjes te masseren. Tegelijkertijd bracht hij zijn mond naar haar borsten, waar hij met zijn tong langzaam rond haar tepels ging. Op verschillende nachten alleen, was dit precies waar ze aan dacht en het vervulde haar met een intens verlangen naar méér.
Zijn duim strook over precies het juiste plekje en ze hapte naar adem. De begeerte nam het over; ze wilde niets liever dan hem in haar voelen, nu. Ze trok zijn hoofd naar zich toe en kuste hem innig, waarop ze zijn broekknoop in één beweging open deed. Volledig naakt kwam hij voorzichtig terug op haar liggen, waardoor ze omringd werd door zijn lichaamswarmte.
'Oh, Elinor,' zuchtte hij, toen ze zijn lid behoedzaam vast nam en hem naar binnen leidde. De vertrouwde positie zorgde ervoor dat hij net zo geprikkeld werd als zij en hun lichamen vormden een dans die ze door de jaren heen meester waren geworden. Iedere keer als hij met zijn heupen naar voren stootte, kreunde ze zachtjes. Ze bewogen als één persoon, leken wel samengesmolten. Hij kon het niet laten om haar steeds ergens te kussen, in haar nek, op haar sleutelbeen, achter haar oor. Ze beet zachtjes in zijn lip en hij lachte stilletjes.
Ze hadden zo'n lange tijd apart geleefd dat het niet lang meer duurde voor hij richting zijn extase kwam. Ze voelde hoe zijn lichaam zich opspande en hij met zijn handen in haar haren klauwde. Zijn ademhaling versnelde en ze kon zijn hartslag bijna horen, tot hij zich een laatste keer opspande en langzaam terug ineen zakte.
Zo bleven ze even liggen, zonder te verroeren. Ze lag met haar hoofd op zijn borstkas en wachtte tot zijn ademhaling terug rustig werd. Daarna kuste ze hem lang en zacht.

Voor de zoveelste keer had ze het gevoel dat de wijzers van de klok haar voor waren. Tijd leek iets onbegrijpbaar te zijn, iets dat zich nooit liet vangen maar je desondanks altijd uitdaagde om achter hem aan te lopen en hem te vangen. Ze probeerde blind te zijn, zich onwetend te houden maar haar nuchtere zelf liet dat niet toe. Met rasse schreden kwam de dag die ze zo probeerde te vermijden, eraan. Er was niets dat ze kon doen.
Toen hij de bruine koffer weer boven haalde, stond ze zwijgend toe te kijken. Hij praatte op haar in, zei dat het deze keer niet zo lang zou duren als de vorige, beloofde op tijd terug te zijn. Ze knik enkel, aangezien ze haar bibberige stem niet meer vertrouwde.
Het was nog niet eens volledig dag toen hij de voordeur weer opende. De zonnestralen kwamen stilletjes aan boven de boomtoppen piepen, maar gaven zichzelf nog niet helemaal bloot. Ze omhelsde hem stevig, haar liefste, en probeerde in alle macht haar tranen binnen te houden. Toen hij het padje afliep en een laatste keer liefdevol omkeek, hield ze zich stevig vast aan haar opbollende buik. 'Het is jij en ik kleintje,' zei ze zachtjes. 'Maar niet voor lang. Niet voor lang.'




Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen