Foto bij 010

Laiza Emanuel Grey

Met zeer grote tegenzin loop ik richting het kantoor van Dolores Umbridge. Door het constante gepraat van Lavender Brown zit ik nu opgescheept met nablijven. Met de nieuwe regels , zou dat wel een ondervraging worden of datgene wat Harry heeft moeten ondergaan. Afgrijselijk vind ik het , maar ik verneem van velen dat het dit jaar zeer anders is dan andere jaren. Een grimmige sfeer hangt rond Hogwarts en de mensen zijn eigenlijk verdeeld in twee groepen: De mensen die Harry geloven en de mensen die Harry als leugenaar zien. De gang naar het lokaal van verdediging tegen de zwarte kunsten was veels te kort voor mijn gevoel en al veels te snel stond ik op de deur te kloppen.
"Kom binnen" , hoor ik de stem van Umbridge zeggen waarna ik de deur open en nog voordat ik naar binnen kan stappen loopt een huilende eerstejaars haar kantoor uit. Verward kijk ik hem achterna en kijk dan naar Umbridge die me met een glimlach aankijkt.
"Thee?", vraagt ze , waarop ik bijna automatisch knik. Niet omdat ik zo van thee hou , maar het is best een intimiderende vrouw. Zou mijn vader dat ook vinden?
Umbridge schonk thee voor me in en wees me de stoel waarop ik moest gaan zitten.
"Laiza , aangezien je redelijk veel met Harry omgaat wil ik je een paar vragen stellen. Als eerste ben je deelnemende van illegale praktijken of weet je dat Potter er iets mee doet?" , zei ze als de kalmte het zelf , terwijl ze me indringend aankeek. Natuurlijk wist ik waar ze het over had. Dumbledore's Army.
"Ik heb geen idéé , ik zie Harry alleen in de leerlingenkamer en tijdens de lessen. Maar hij heeft nog nooit tegen mij gesproken over iets in die richting." Ik zou zo een misdadiger kunnen worden , zo dat ik aan het liegen ben. Verbouwereerd kijkt Umbridge me aan en stelt me nog een paar vragen over wat ik dan zoal met Harry doe en of ik weet wat hij doet als hij niet bij mij is. Ook worden andere verdachten genoemd waarvan de meesten uit Gryffindor. Nadat ik alles heb ontkend haalde Umbridge een stuk papier en een veer uit haar la.
"Nu mag je lijnen doen. Schrijf op ; ik mag niet zo praten." Ik pakte de veer op en begon te schrijven toen Umbridge ineens uit haar kantoor weg liep. Op het papier stond alleen het eerste woord , maar mn hand begon al te branden en ik zag het woord op mijn hand verschijnen. Achter me hoorde ik hoe de deur weer open ging. Ah , Umbridge is weer terug.
"Grey", hoor ik ineens een hele andere stem zeggen. Het zal toch niet en toen ik me omdraaide zag ik tot mijn verbazing heel iemand anders staan. Draco Malfoy.
"Kom" , zei hij en er vanuit gaande dat ik achter hem aan wandelde liep hij al de trap af , maar enkele seconden later verscheen hij weer in de deuropening.
"Waarom zou ik met je meegaan?", vraag ik hem en geïrriteerd kijkt hij me aan.
"Kom nou maar mee of wil je nog meer van dat" , zegt hij doelend op mn hand waar het woord al vervaagd is en er nu een brandplek is ontstaan. Ik sta op en ga achter Draco aan. Ik verzin wel iets , dat ik dacht dat ik al weg mocht of zoiets. Toen we uit het lokaal waren en ook al wat verder op de gang liepen stopte ik ineens.
"Waarom doe je dit eigenlijk?", vroeg ik en Draco die merkte dat ik gestopt was draait met dezelfde geïrriteerde blik weer naar me.
"Maar serieus , het ene moment doe je of je me niet kent en dan haal je me ineens weg uit het kantoor van Umbridge. Wat wil je van me?", vraag ik hem en als er geen antwoord uit zijn mond komt storm ik langs hem weg naar de leerlingenkamer waar ik naast Ginny neerplof.
"Was Umbridge zo erg , nee ze heeft hetzelfde bij jou gedaan.", zegt ze bezorgd.
"Het was niet alleen Umbridge die zo erg was", antwoord ik waarna ik de situatie van net aan haar uitleg.
"Hij heeft wat", zegt ze lachend en wanneer ik dacht dat ze zou stoppen blijft ze maar doorgaan.
"Wat?", vraag ik haar nu.
"Ik weet het niet , maar het lijkt erop dat hij je leuk vindt.", zegt ze waarna ze verder lacht. Wat, het zal toch niet.

Reacties (2)

 • Histoire

  Natuurlijk vindt hij haar leuk. (;
  Hij is gewoon te laf om er voor uit te komen.

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Nawh Draco is zo lieff <3

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen