Thranduil zat niet op een paard, maar op een groot eland. Fili bedacht zich dat het vast een stuk oncomfortabeler moest zijn, maar hij liet het op geen enkele manier zien. De elfen waren zeker wonderlijk, bedacht ze zich. En ook een beetje onpraktisch.

Thranduil sprak een paar woorden in het elfs, wat ze niet verstond, maar schakelde snel weer over naar de gemeenschappelijke taal. Ze bedacht zich dat de meeste mensen waarschijnlijk ook geen elfs spraken.

‘We zijn hier vandaag om te halen wat ons toebehoord. Om te vechten voor een nieuwe toekomst, voor een toekomst waar mensen, elfen en dwergen samen kunnen optrekken tegen het kwaad. Een toekomst, geleid door Thranduil, Bard en Fili. Een betere toekomst voor ons allemaal! Een toekomst die vandaag begint!’

Een oorverdovend geschreeuw klonk op, één die Fili meteen deed denken aan het gejoel in de troonzaal. Deze keer voelde het minder goed. Ze had nooit ten strijde willen trekken tegen haar bloedverwanten, en toch was het ervan gekomen.

‘Thranduil!’ schreeuwden de mannen.

‘Bard!’

En ten slotte: ‘Fili!’

Dus dit was het dan. Dit was hoe de queeste zou eindigen. In bloed.

Met een laatste schreeuw stormden de twee legers op elkaar af. Al gauw verdeelde het leger zich op in drie delen. Fili en Kili reden met Tauriels deel mee, en het werd al gauw duidelijk dat ze precies wist wat ze deed. Zelfs zonder paarden konden de elfen Fili, Kili en Tauriel bijhouden. De dwergen zetten hun linies op, maar werden al gauw verrast door Legolas linie en in de verwarring, kon Tauriel de eerste linie doorbreken. Ze sprong behendig van haar paard af, en hakte in op een dwerg in haar weg. Fili hapte naar adem toen ze zag hoe het licht in zijn ogen verdween en Tauriel zonder problemen doorvocht.

Het was doden of gedood worden.

@FaramirOfGondor: ja, zeker weten!

Reacties (3)

 • Croweater

  Zal ze echt een dwerg kunnen doden?
  Ze moet wel. Maar... meh. :/

  3 jaar geleden
 • tubbietoost

  Okay... nu heb ik issues.. ik wil niet dat er dwergen dood gaan.. maar ik wil wel dat Fili queen blijft!!
  Gelukkig sta ik niet voor de moeilijke keuzes, maar jij =P Ik ben heel benieuwd naar de rest vn de battle!

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Mehmeh, ik blijf het sneu vinden voor beide partijen dat deze slag nu plaatsvindt...

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen