Voor lieve Rickyl.

"Damon! Verdomme, waar ben je nu weer heen?" Esmée keek boos om haar heen. Ze had geen zin om hem de hele avond te zoeken. Ze keek nogmaals om haar heen en zag Stefan bij de dranktafel staan. Ze liep naar hem toe en hij sloeg automatisch een arm om haar schouders.
"Heb je Damon gezien?" vroeg ze zuchtend.
"Is 'ie alweer weg?" vroeg Stefan, terwijl hij een slok nam van het groene goedje in zijn beker. Hij zette hem weg en keek even om zich heen.
"Ik hoorde hem heel even. Hij is geloof ik in de grote kamer, met Enzo." zei hij toen. Esmée rolde met haar ogen. "Zijn die twee een stel ofzo?" zei ze, voordat ze naar de kamer liep. Ze hoorde Stefan lachen.
In de hoek van de kamer vond ze Damon en Enzo. Ze liep naar hen toe en pakte Damon vast. Enzo keek haar onderzoekend aan en liet zijn ogen over haar heen glijden. Esmée keek hem kwaad aan.
"Hoe zit dat, Damon. Feesten met mij zit er niet meer in?" gromde Esmée. Damon keek haar grijnzend aan. "Wil je dansen dan?" zei hij met dubbele tong.
Esmée zuchtte diep. "Je bent dronken." concludeerde ze. "In dat geval, nee. Dan hoef ik niks van je. Niet als je zo dronken bent."
Ze sloeg haar handen over elkaar en keek toen naar Enzo. "Hij is nog verder weg!" zei Damon verdedigend. Hij trok zijn leren jack uit en legde die om Esmée haar schouders. "Je hebt kippenvel."
Esmée keek naar haar armen. Ze kon het niet laten kort te lachen. Het was irritant dat Damon zich altijd als haar grote broer gedroeg, zelfs als hij dronken was. Ze deed het jasje aan en pakte toen het glas van Damon over. Enzo keek haar nog steeds aan.
"Doe je dat bij elk meisje?" vroeg ze. Enzo keek op, ontmoette Esmée haar ogen en lachte toen een dronken lach.
"Alleen bij de knappere." zei hij. En wauw, Damon sprak de waarheid. Nu ze beter keek zag ze hoe Enzo zijn ogen amper open kon houden en zachtjes heen en weer wiegde om in balans te blijven.
"Oh, Es!" zei Damon ineens. "Kan je Enzo alsjeblieft thuis brengen?"
Ze draaide zich om en begon weg te lopen. No way dat ze hem thuis ging brengen. Ze had wel wat beters te doen. Met Stefan flirten om Damon boos te maken bijvoorbeeld. Maar voordat ze de kamer uit was, stond Damon al weer voor haar.
"Alsjeblieft, ik kan het nu niet. En hij weet niet hoe hij thuis moet komen. Kijk naar hem." smeekte Damon. Esmée keek achterom en wilde het liefst Damon een klap geven.
"En wat krijg ik daarvoor terug, Salvatore?" gromde ze. Ze keek nog steeds naar Enzo, die een beetje in zichzelf stond te lachen.
"Wat dacht je van een date met mijn broer?" zei hij toen.
"Daar ga je sowieso op terug komen als je nuchter bent, maar ach, waarom ook niet. Hij is tien keer zo knap als jou." grinnikte ze, voordat ze weg liep. Ze pakte Enzo en trok hem mee.
"Hey! Wat ben je aan het doen?"
Zijn stem klonk haar aangenaam in de oren, ook al was het dan met een vier dubbele tong. Ze nam een slok van Damons drank en zette het toen neer het raamkozijn.
"Ik ga je naar huis brengen, vriend." zei ze zonder enige emotie.

Ze liepen nu al een tijdje en nog steeds was er geen huis te zien. Esmée werd met de minuut gekker. Enzo bleef maar zingen en elke voorbijganger werd nageroepen.
"Enzo alsjeblieft zeg. Hoe oud ben je nou?!" siste Esmée. Enzo keek haar aan en haalde zijn schouders op. "Heel oud. Ja, best wel heel oud." antwoordde hij toen.
"Maar niet oud genoeg voor jou. Voor jou ben ik precies oud genoeg" zei hij toen grijnzend. Esmée keek strak voor zich uit.
"Waar is je huis, Enzo!" gromde ze.
"Hier om de hoek, lief." zei hij. Hij liep wankelend een oprit op. Het huis wat voor haar lag zag er prachtig uit. Te mooi voor iemand zoals Enzo.
"Had ik al gezegd hoe mooi je ogen zijn?" zei hij toen. Esmée keek opnieuw naar Enzo.
"Hou alsjeblieft je mond. Je bent dit morgen allang weer vergeten." zei ze en bracht hem naar binnen. Ze keek haar ogen uit. Dit had ze niet verwacht. Aan haar rechter hand zat een trap, waar Enzo naar onderweg was. Ze liep achter hem aan de trap op en zag daar drie deuren. De eerste leidde naar zijn slaapkamer. Strompelend kwam Enzo uit bij zijn bed en liet zich erin vallen. Esmée deed zuchtend zijn deken over hem heen en keek even hoe hij in slaap viel. Zo, met zijn ogen dicht en die glimlach op zijn gezicht, zag hij er best schattig uit.

Na een tijdje ging Esmée naar beneden. Ze keek op de klok en schrok. Het was ondertussen al twee uur 's nachts. Fijn, nu kon ze hier moeilijk nog weggaan. Ze liep de gang door en zag een kamer voor haar uitstrekken. Het zag er knus uit en in het midden stond een mooie rode bank. Daar zou ze dan maar slapen.
Ze ging liggen en sloot haar ogen. Binnen enkele minuten viel ze in slaap.

Esmée werd wakker door de muziek die door de boxen kwam. Ze wreef vermoeid in haar ogen en keek toen op. Voor haar stond Enzo, met een dienblad in zijn hand. Er stond een beschaamde blik op zijn gezicht. Esmée ging zitten en keek naar het dienblad. Het stond vol met ontbijt spullen. Een eitje, croissantjes, alles wat je bij een ontbijt maar kon wensen.
"Is dat voor.. mij?" vroeg ze. Enzo knikte en zette het dienblad op tafel. Hij kwam naast haar zitten en keek naar zijn handen. Daarna keek hij op en lachte beschaamd.
"Ik wil sorry zeggen. Voor gisteren. Ik weet niet meer wat er is gebeurd, maar het kan nooit goed zijn." zei hij lachend. Esmée lachte zacht.
"Ach het was weer eens iets nieuws." zei ze, terwijl ze haar benen in kleermakerszit vouwde.
"Ik had nooit zo dronken moeten worden."
"Damon had mij jou niet weg moeten laten brengen. Wat dat betreft is hij degene die sorry moet zeggen. Hij enigste wat jij deed was flirten." grinnikte Esmée.
Enzo sloeg een hand voor zijn gezicht. "Nee.." kreunde hij.
"Het was wel lief, eigenlijk." Esmée boog voorover en pakte een croissantje en nam een hap. "Ook?" vroeg ze. Ze stak het croissantje uit. Hij keek even twijfelend, voordat hij een hap nam. Ze keek toe hoe hij kauwde.
"Wat zei ik zoal?" vroeg hij.
"Dat ik mooie ogen had. En dat je alleen naar knappe vrouwen keek." zei Esmée verlegen. "En nog meer, maar goed dit vond ik wel leuk om te horen."
Enzo's wangen waren rood geworden, terwijl hij naar Esmée keek.
"Mijn dronken ik had wel gelijk. Je hebt prachtige ogen." zei hij toen. Esmée keek snel weg en nam nog een hapje van haar croissant.
"Dankjewel, dat je mij thuis hebt gebracht. Het zal niet meer gebeuren." zei hij daarna. Toen ze op keek was hij opgestaan. Esmée keek naar de lege plek.
"Nu ik hier toch ben.." mompelde ze. "Waarom kom je niet even nog bij me zitten?"
Enzo keek haar onderzoekend aan. Ze herkende de blik van gisteren. "Ik ben serieus."
Ze stak haar hand uit en wenkte hem. Enzo ging langzaam weer naast haar zitten.
"Vind je het goed als ik.." Esmée likte even over haar lippen. "..als ik bij je kom liggen."
"Oh, uh, nee, ja. Natuurlijk vind ik dat goed." zei hij stotterend. Esmée keek hem lachend aan en stak haar kin de lucht in. Ze wilde weten wat hij dacht.
"Ik dacht dat je een relatie had met Damon." gaf hij toen toe. Esmée keek hem verbaasd aan en begon toen hard te lachen.
"Damon! Oh god, nee. Damon is mijn beste vriend." lachte ze. "Hij is niet echt mijn type. Ik val eerder op zijn broer. Maar Damon? Nee."
Enzo glimlachte zacht. "Dus, Stefan?"
"Niet perse Stefan. Ik vind andere mannen ook leuk. Knappe mannen. Mannen met een accent. Mannen met een mooie glimlach. Noem het maar op."
"Dronken mannen?" vroeg Enzo lachend. Esmée schudde lachend haar hoofd. "Ik heb je liever nuchter, Enzo." zuchtte ze.
"Ik heb een idee." zei hij toen. Esmée nam zwijgend een slok van de melk die hij had ingeschonken. "Ik wil het goed met je maken. Ga met mij op date?"
"Oh." zei Esmée verbaasd. Maar al snel brak er een glimlach door. Het was niet vaak dat iemand geïnteresseerd in haar was. En zo erg was nuchtere Enzo nou ook weer niet. "Ik heb het accent. En de glimlach. En sommige vrouwen zeggen dat ik knap ben?" probeerde hij.
Esmée glimlachte blij en knikte toen. "Goed, ik ga met je op date." zei ze toen. Enzo pakte haar hand en gaf er een korte kus op.
"Ik zal je laten zien hoe charmant ik kan zijn als ik niet dronken ben."

Reacties (20)

 • AckIes

  YASH GAB HIJ IS VERY BAE EN CUTE YASHSBSBHDD EN DAMON IS DE GROTE KLOJO AS ALWAYS

  3 jaar geleden
 • AckIes

  "Ik zal je laten zien hoe charmant ik kan zijn als ik niet dronken ben."

  YASH GEIL

  3 jaar geleden
 • AckIes

  Het was niet vaak dat iemand geïnteresseerd in haar was.

  #foreveralone

  3 jaar geleden
 • AckIes

  Mannen met een accent.

  MET EEN ACCENT YASH TBH

  3 jaar geleden
 • AckIes

  "Ik dacht dat je een relatie had met Damon."

  awkward

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen