Naar de toekomst


Opdracht

Hij is eindelijk daar: de finaleopdracht! Het einde is bijna in zicht, slechts één opdracht te gaan, en dit gaat waarschijnlijk de meest vrije opdracht zijn die jullie ooit hebben gehad. Er zijn maar twee vereisten. De eerste is dat het verhaal zich afspeelt in de toekomst, meer bepaald in 2117 (een eeuw verder dus). Concreet verwacht ik van jullie dat jullie een realistisch verhaal schrijven over hoe het er in 2117 zou kunnen uitzien. Focus echter niet op alle details die 2117 2117 maken, maar zorg dat er actie in je verhaal zit. Ik wil dat er iets gebeurt in je verhaal, en om er zeker van te zijn dat dat zo is, is de tweede in deze ronde dat het in medias res (dus middenin de actie) begint.

Hoe je het verhaal verder inkleedt, is volledig aan jou. Je mag de onderwerpen van de vorige opdrachten gebruiken, maar je mag ook een volledig ander aspect van de sci-fi aan bod brengen.

Mocht je echt heel veel moeite hebben met deze enorm vrije opdracht, het is niet verboden om je mede deelnemers (of mij) om hulp te vragen bij het brainstormen!

Technische info

Omdat ik het 'iedereen heeft weer 0 punten bij de finale' een beetje oneerlijk vind in een wedstrijd als deze (iedereen die overblijft gaat namelijk sowieso door naar de finale), maar ik wel vind dat de finale de belangrijkste opdracht is en zwaarder door zou moeten wegen dan de andere opdrachten, heb ik besloten dat alles uiteindelijk op 300 punten zal komen te staan. 100 punten hebben jullie al verdiend met alles wat jullie hiervoor hebben gemaakt (ik zal dus de gemiddeldes nemen van de vorige opdrachten). De laatste 200 punten zijn te verdienen in deze finaleopdracht.

Als iemand alle vier de opdrachten heeft gemaakt en dus geen joker heeft ingezet, zal de laagste score wegvallen. De score van de finaleopdracht kan natuurlijk niet wegvallen.

Een voorbeeldje ter verduidelijking.

Deelnemer x:
Opdracht 1: 85/100
Opdracht 2: 80/100
Opdracht 3: 70/100 --> valt weg, want laagste score
Opdracht 4: 75/100
Finale: 160/200

Eindtotaal: (85+80+75)/3+160=240/300

Puntenverdeling:

x Originaliteit (wereld in 2117): -/25
x Originaliteit (verhaallijn): -/30
x Geloofwaardigheid: -/30
x Het (in medias res) begin: -/30
x Opbouw van het verhaal (+spanning): -/30
x Spelling en grammatica: -/20
x Houden aan het woordenaantal: -/15
x Schrijfstijl en vlotheid: -/20

Eisen:

x Je verhaal speelt zich af in 2117,
x Je hebt minimaal 1000 woorden, maximaal 2100*,
x Je verhaal begint in medias res,
x Je levert in via een PB naar mij voor 3 februari 23u59 (uitstel is niet mogelijk, tenzij uitzonderlijke omstandigheden),

*Ik wil moeilijk doen, dus je mag niet langer 100 woorden over de limiet. Het voordeel is wel dat de verbetering milder zal zijn: voor iedere 100 woorden die je erover zit, verlies je 1 punt. Zit je er meer dan 500 woorden over (wat ik hoop dat niemand van plan is), dan zal ik voor iedere 20 woorden boven de 500 (dus vanaf 520) vijf punten van je totaal gaan wegsnoepen. Onder het minimum gaan is opnieuw niet toegelaten. Doe je het toch, verlies je voor iedere 50 woorden te weinig één punt.

Extra:

Het is de finale opdracht, dus waarom ook geen extra die even moeilijk is als de finaleopdracht? (Je zou hem eventueel zelfs al inspiratiebron kunnen gebruiken voor de finaleopdracht) ;D

Schrijf over het 'worst case scenario' voor de mensheid binnen vijftig jaar. Concreet: hoe zou de wereld er binnen vijftig jaar uitzien als alles, maar dan ook echt alles fout zou lopen? Beschrijf een wereld die niet alleen je lezer, maar ook jezelf rillingen bezorgt.

Veel succes met schrijven, en vergeet ook zeker niet plezier te hebben bij deze finaleopdracht!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen