Foto bij Een stream of consciousness vanuit Antwerpen

Ik was afgelopen weekend met mijn studievereniging in Antwerpen en ik kon afgelopen nacht niet slapen. Daarom besloot ik op te schrijven wat er op dat moment door mijn hoofd ging en dat is dit.

Het is vier uur 's nachts en ik kan niet slapen.
Goed, tot zover niks raars, want dat gebeurt echt wel vaker. Het verschil met normaal is echter dat ik niet thuis ben, op mijn studentenkamer of bij mijn ouders, want ik heb in principe twee thuizen, maar in Antwerpen. Hier ben ik met mijn studievereniging.
Ik heb drie biertjes (nou ja, witbier en kriek, want van gewoon bier hou ik niet) gedronken vanavond en Indiaas gegeten. We hebben na het eten in kroegen gezeten.
Er is op deze reis eigenlijk niemand mee met wie ik normaal gesproken veel omga. Niet dat dat heel erg is, want onze studie is heel klein, waardoor iedereen elkaar wel zo'n beetje kent en daarnaast is iedereen die taalwetenschap studeert ook gewoon heel aardig. Om deze reden zag ik eerst nog wat op tegen bepaalde delen van de reis, maar het blijkt heel leuk te zijn, ondanks dat ik niet zo nodig veel hoef te drinken en dronken in een karaokebar hoef te dansen.
Ik denk dat ik te veel energie heb op het moment en daarom heb ik het idee dat er even wat van mijn gedachten uit moeten. Ik heb geen idee.
Ik heb in elk geval vanavond in een kroeg gezeten met een aantal mensen met wie ik eigenlijk normaal niet zo veel omga, die ik niet zo goed kende en die ook een beetje andere types zijn dan ik. Het was echter wel gezellig. Het voelde, terwijl luisterde naar de verhalen die iedereen vertelde, alsof ik een levensstijl aan het observeren was die ik zelf eigenlijk niet volg en me misschien wel een beetje als dubbelspion gedroeg. Aan de ene kant heb ik mijn vrienden die net als ik bijna niet drinken en aan de andere kant heb ik al deze mensen die ik ken zoals ik zoveel mensen ken die verhalen als deze vertellen, over van fietsen vallen en zoenen met mensen die je eigenlijk niet echt kent.
Daarom op deze late nacht even een paar realisaties die ik had over het studentenleven, zoals ik dat tot nu toe meemaak.
1. Je kunt het heel goed leuk hebben zonder alcohol, je kunt ook uitgaan zonder alcohol en waarschijnlijk kan het meestal niemand iets schelen als je niet drinkt. Tenminste, de mensen met die ik ken zijn over het algemeen allemaal heel accepterend en vinden het prima als je gewoon je eigen ding doet, wat dat ook is.
2. In je studententijd ken je heel veel mensen. Dat wil niet per se altijd zeggen dat je ook superveel vrienden hebt of dat je alle mensen die je kent evenveel ziet. Dat betekent echter ook niet dat je het niet heel leuk kunt hebben met mensen die niet per se goede vrienden van je zijn. Soms kun je hele leuke gesprekken hebben of avonden met mensen die slechts kennissen van je zijn.
3. Het is prima om gewoon te doen wat je leuk vindt, of je daarin nou met de groep meegaat of ervan afwijkt, of het nou is wat mensen van je verwachten of niet. Heb je meer zin in een avondwandeling maken in je eentje dan in drankspelletjes spelen, dan is dat prima, andersom ook.
4. Momenten als deze, studiereizen en dergelijke, zijn bij uitstek de momenten dat verhalen gemaakt worden. Natuurlijk kijk je over drie jaar niet vol nostalgie terug naar elk college dat je hebt gevolgd, maar het zal wel leuk zijn om later die momenten te herinneren dat je in Antwerpen was en daar optrok met een groep mensen die je eigenlijk niet zo goed kende en daarmee buiten je comfortzone trad, maar toch een leuke tijd had.
5. Ik weet niet of het niet kunnen slapen door de alcohol komt, of de hypere, lacherige bui waarin ik en tijdje geleden geraakt ben, of door de koffie bij het ontbijt nadat ik me had voorgenomen en tijdje geen cafeïne te drinken (hoewel ik dat wel er betwijfel), of dat het gewoon een random 'ik kan niet slapen' is, maar misschien is het niet erg. Het voelt op dit moment niet aan als een probleem en dat is goed.

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar heel veel over mezelf en hoe ik daarmee moet omgaan geleerd en ik heb veel losgelaten en ben ook veel nieuwe dingen begonnen. Ik ben nog steeds aan het leren, maar ik weet dat het op dit moment echt goed met me gaat. Ik zal nu weer even proberen te slapen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen