Dat wist ze net zo goed als Tauriel. Ze had geen keuze. Thorin had deze keuze voor haar gemaakt. Dus toen een dwerg haar paard aanviel, duwde ze haar zwaard naar beneden en voor het eerst in haar leven kleurde haar zwaard rood van het bloed van haar verwanten. Het voelde zo verkeerd, maar het was zo ijzingwekkend makkelijk geweest.

Ze keek niet eens meer om toen hij stierf.
Het gevecht veranderde al gauw van een gedisciplineerd plan in een bloedig, rauwe en wilde verwarring. Tauriel hield Fili en Kili nauwlettend in de gaten, en ook Fili wist dat ze er verstandig aan deed om bij haar in de buurt te blijven.

De geur van bloed drong haar neusgaten in. Het begon als een vage ijzerachtige geur, maar werd al gauw een misselijkmakende stank. Het was de stank van de dood, één die nu voor eeuwig vast zou zitten aan deze plek. En aan haar. Aan de dwergenvrouw die haar verwanten doodde.

En toen zag ze hem. Hij stormde uit de berg, om het te verdedigen. Hij kon toch niet laf toekijken. Thorin was gekomen.
Ze kwamen dichterbij, zonder dat Fili dat ooit zo bedoelde. Maar hun ogen ontmoetten elkaar over het slagveld, en Fili wist dat Thorin haar haatte. Ze haatte hem niet. Dat was nooit de bedoeling geweest. Maar ze wist dat het einde dichterbij kwam. Welk einde, dat wist ze niet.

Het was alsof het slagveld plaats maakte voor een laatste gevecht. De dwergen, de elfen en zelfs de mensen deinsden achteruit toen ze Thorin zagen aankomen. Fili ademde in en klampte zich vast aan haar zwaard. Kili stond achter haar, en de oudere zus keek even snel naar achteren.
‘Ik sta bij je,’ fluisterde Kili.

Fili was degene die naar voren stapte.
‘Laten we dit voor nu en voor altijd oplossen.’
Thorin spuugde op de grond. ‘Je hebt geen enkele autoriteit hier.’
‘En daarom vraag ik alleen maar dit conflict hier te laten eindigen.’
Thorin lachte, en in zijn lach kon Fili alleen maar een soort gestoorde passie horen. ‘Je zult me mijn goud, mijn berg en mijn volk niet afnemen.’
‘Dat heb je zelf al gedaan, Thorin.’

Hij gromde en antwoordde niet meer. Het enige wat hij deed, was een starthouding aannemen. Fili ademde diep in en uit om haar zenuwen te kalmeren. Ze wilde dit niet doen, ze wilde dit echt niet doen, maar ze had geen keuze.

@FaramirOfGondor: ja, is het ook ):
@tubbietoost: je zult zien dat ik idd voor een moeilijk keuze sta. En volgende week zul je zien hoe ik het oplos.

Reacties (3)

 • Croweater

  Nooo:(

  Zelfs als ze wint, kan ze volgens mij nooit hier leven, met al dat dwergenbloed dat aan haar handen kleeft. En ik denk dat maar weinig dwergen haar zullen accepteren. :c

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Ohoh, gaat ze nu echt een tweekamp aan met Thorin....?

  3 jaar geleden
 • tubbietoost

  OMGOMGOMG =O=O=O
  Dit is veeeel te spannend!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen