Foto bij Rotjong • Vroeger

Rotjong

      Dave was tien jaar oud en al veel namen gewend, maar Rotjong had hij nog nooit eerder gehoord. Het klonk niet goed. Het klonk gemeen, erger dan Idioot en Imbeciel en Domkop. Het klonk slecht, zo slecht dat Dave hoopte dat hij nooit zo genoemd zou worden. Dan had hij liever toch Idioot, Imbeciel en Domkop. Zelfs Sul had hij nog liever dan Rotjong.
      Maar de jongen met het zwarte haar vond het allemaal best grappig. Hij lachte het verse gat tussen zijn tanden bloot en stak één van zijn vingers omhoog.
Rotjong.
      De buurman zwaaide kwaad met zijn wandelstok in het rond en Dave moest ook lachen, maar hij stopte meteen want hij wilde die dag gewoon Dave zijn. Rotjong draaide zich naar hem om en ze keken naar elkaar. Ze keken zo lang naar elkaar dat Dave de tijd kreeg om een snotje uit zijn neus te vissen, dit tot een bolletje te rollen en in zijn mond te stoppen. Rotjong lachte naar hem, knikte en draaide zich weer naar het huis van de oude buurman. Hij greep het laatste ei uit de doos en smeet het naast de anderen tegen de gevel. De buurman schreeuwde opnieuw. Rotjong gilde: 'Zie je later!' en rende weg.
      Dave besloot dat Rotjong toch niet zo'n slechte naam was.


♣      ♣      ♣

Reacties (5)

 • Wobbel

  Ik beeld mij een beetje een soort cartoon-achtig Harry Potter personage in bij Dave. Ontzettend schattig dus.

  3 jaar geleden
 • Value

  ik verdenk gespleten persoonlijkheid

  4 jaar geleden
 • Sempre

  Pfoe, wat een aangename schrijfstijl heb jij toch. Ik ben ook erg benieuwd naar hoe dit verhaal verder gaat lopen, ik vind het in ieder geval al erg origineel!

  4 jaar geleden
 • Pusheen_The_Cat

  oh oh, dat klinkt niet goed en een hoop penarie
  snel verder, je doet het erg goed !!
  kudootje;)

  4 jaar geleden
 • Roundhouse

  Hij denk zo kinderlijk en onschuldig. Het heeft een ontzettend hoog schattigheids gehalte. Super leuk beschreven en bedacht. Ik ben heel benieuwd of we verder nog met "Rotjong" te maken krijgen : )

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen