Foto bij Klootzak • Vroeger

Klootzak

Dave was zestien jaar en had de buurman niet zien doodgaan. Er was geen lichtje uitgegaan, Maarten was zijn pijp niet komen halen en zijn klompen stonden zoals altijd onder de kapstok. Misschien was dat wel waarom het even duurde voordat het huis het ook opgaf. Het stond niet meteen schots en scheef, maar uiteindelijk wel. Het enige wat nog wat leek te leven, was de klimop tussen de stenen en het hout van de veranda, en het koppel op het hout van de veranda.
      Dave had er wel al vaker iemand zien zitten. Of liggen, dat ook. En meestal herkende hij hen ook, maar hij bleef nooit lang kijken. Behalve nu, want er was iets met zwart haar en witte tanden en groene ogen dat hij herkende. Maar hij kon het niet zien want er was ook iets met blond haar en bruine ogen en nog meer witte tanden. En huid, heel veel blinkende huid.
      Het was Rotjong, daar was Dave bijna zeker van. En om helemaal zeker te zijn, moest hij wel kijken. Hij tuurde door het keukenraam tot hij dacht dat zijn ogen zouden ontploffen, maar het was te donker. Te ver weg. Te blond.
      En toen was er een fiets en een meisje dat hij zelfs zou herkennen met al het blond in de wereld. Laurianne had roomkleurig haar en pimpelpaarse ogen. In feite was alles bruin, maar Dave vond roomkleurig en pimpelpaars zo mooi klinken, dat het wel bij haar moest passen.
      Maar Laurianne zag op dat moment geen roomkleur en geen pimpelpaars, ze zag zwart haar met bruine ogen en te veel witte tanden. Ze smeet haar fiets op de grond en liep snel naar de veranda toe. De blinkende huid verdween en Rotjong stak zijn handen op. Hij lachte weer en Dave kon even aan niets anders denken. Totdat Laurianne gilde. En schreeuwde. En iets riep dat helemaal niet op Rotjong leek, maar wel speciaal voor hem was bedoeld.
      “Klootzak!” Ze reikte naar hem en veegde zijn lach met een klets weg. Ze nam de lach in haar vuisten, stampte op de grond en raapte haar fiets weer op. En weg was ze. Rotjong keek haar na en ook het blonde meisje keek mee. En Dave keek ook.
      Hij keek hoe ze Rotjongs gezicht vastpakte en met haar lippen er zo een nieuwe lach opplakte.


♣      ♣      ♣


Reacties (1)

  • Qinghe

    What oh what were they doing (wbw)

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen