Foto bij • Hoofdstuk 4 •


Het was niet enkel het gehobbel van het rijtuig dat Aurora een ziek gevoel in haar maag had gegeven. Het ging vooral om de naderende dreiging die ze voelde en nu ook kon zien. Door het kleine ruitje in de deur van het rijtuig kon ze nu ze nog maar enkele minuten van het paleis verwijderd konden zijn het indrukwekkende bouwwerk al zien. De tuin was nog groter dan het paleis zelf, met een fontein die Aurora verwonderde toen ze er vlak langs reden, zo reusachtig was deze. Ze vertikte het echter aan haar impuls om als een klein, nieuwsgierig kind haar neus tegen het raam aan te drukken toe te geven. Ze hield haar hoofd stijf op de schouder van haar broer, die naast haar zat. Als een geschrokken meisje dat zich achter de rokken van haar moeder verbergt, leunde zij al een tijdje tegen Thierry aan, die zich er maar al te bewust van was dat Aurora zich op dit moment ook zo immens klein voelde dat ze bescherming nodig had. Ze wilde niet. Dat wist hij. Maar ze moest.
      Ze keek daarom ook geschrokken op toen het rijtuig met een ruk tot stilstand kwam voor het reusachtige portiek van het paleis. Uiteraard kwamen ze door de hoofdingang naar binnen. Het was er druk met allerlei mensen, zowel adel die arriveerde als dienstmeiden en lakeien die allerlei waren van loopjongens aannamen. Het was een drukte die op Aurora gek genoeg als gezellig over kwam.
      Het portier werd soepel geopend door een lakei met witte handschoenen, die direct zijn hand uitstak voor Aurora om deze aan te nemen. In het kleine moment waarin ze twijfelde, werd ze echter voorgegaan door Thierry, die aan vanuit de andere kant van het rijtuig voor haar langs ging en uitstapte, zonder de hand van de lakei te gebruiken. Vervolgens ging hij de lakei in de weg staan en stak hij zijn eigen hand uit voor zijn zus. Deze nam zij wel aan, waarna ze zonder al te veel moeite voet op de grond kon zetten.
      Voordat ze nog maar goed om zich heen had kunnen kijken, om het kolossale gebouw in zich op te nemen, werden Aurora en Thierry benaderd door een jonge vrouw en een nog jongere man.
      'Ik welkom u, Monsieur et Mademoiselle Devaux.' Thierry kuste zoals van hem verwacht werd haar hand, en de jongeman kuste die van Aurora, de vrouwen en mannen gaven elkaar slechts een knikje.
      'Laat ik mij voorstellen. Elise de Valois en mijn broer, Guillaume de Valois.' Aurora slikte. De Valois... dit konden niemand anders zijn dan de jongere broer en zus van de koning. 'Wij verwachtten u al. Mijn broer had ons expliciet gevraagd om u persoonlijk te ontvangen, daar hij zelf helaas te druk is. Volgt u mij naar uw vertrekken.' Een enkele blik van Elise maakte het al duidelijk dat Aurora haar zou moeten volgen en Thierry Guillaume zou moeten volgen. Aurora hoopte maar dat hun kamers niet te ver uit elkaar zouden liggen...
      Ze had geen idee waar Thierry heen was gebracht, maar ze had al zeker vijf minuten achter Elise aangelopen voordat ze eindelijk een kamer binnen werd geleid. Hier opende Elise voor haar de gordijnen, terwijl ze zelf verwonderd rondkeek.
      Tegen de rechtermuur stond een groot hemelbed met blauwe lakens en gouden gordijnen. De muren waren bedekt in een prachtig, lichtrood behang en het plafond was volledig bedekt in een schildering. Een opening naar de hemel, zoals deze ook vaak in kerken voorkwamen, maar in deze schildering leek het erop alsof de Heilge Maagd Maria centraler stond dan Christus zelf... Het blauw van de hemel paste goed bij het blauw van de lakens. Elise wees naar een deur aan haar rechterhand nadat ze zich met haar rug naar het reusachtige raam toe had gedraaid.
      'Achter deze deur zit een badkamer, natuurlijk is deze ook voorzien van een bel voor assistentie. Laat het je vooral niet tekort komen, iedere gast in Versailles heeft recht op de beste behandeling.' Ze grijnsde. 'En een schoonheid zoals jij natuurlijk vooral.' Aurora kon niet anders dan haar verbaasd aankijken.
      'Pardon?' Ze klonk niet beledigd, maar wel erg verward.
      'Ik bedoel alleen maar te zeggen dat het geen toeval kan zijn dat mijn broer precies de mooiste markiesdochter uit Parijs besluit uit te nodigen. En dat het ook geen toeval kan zijn dat ik en Guillaume zijn gestuurd om je te ontvangen. Heeft Henry je eerder gezien?' Aurora slikte, maar knikte.
      'Mijn ouders hadden een bal georganiseerd, zoals gebruikelijk was de koning ook uitgenodigd.' Elise knikte achterdochtig.
      'Dat herinner ik mij wel. Slechts twee dagen nadat Eleanor was bevallen van een miskraam.' Ze klonk alsof ze Aurora persoonlijk beschuldigde van de tragedie die de koningin had moeten meemaken. 'Maar misschien was dat ook maar beter, anders was Henry niet afgeleid genoeg geweest om haar voor een poosje met rust te laten. Hij was witheet.' Hier sprak ze echter veel lichter over, haast met een knipoog erbij. Het was toch immers haar broer.
      'Het is mij net zo duidelijk als jij waarom je hier bent. Ik verwelkom je daarom hartelijk. Als welkomstcadeau kan ik je in ieder geval het volgende advies aanbieden: stel mijn broer niet teleur. Hij haat het wanneer hij zijn zin niet krijgt.' Hierbij gaf ze inderdaad letterlijk een knipoog, wat Aurora zowat omver blies.
      'Er is voor morgenavond een welkomstbal georganiseerd,' glimlachte ze daarna. 'Ik weet zeker dat we elkaar daar wel beter zullen leren kennen, ik denk dat wij het goed met elkaar zullen vinden. Voor nu zal ik je laten bijkomen van je reis. Over enkele minuten zal er wel iemand komen om je in bad te helpen.' En met die woorden verliet ze de kamer weer en bleef Aurora alleen achter.Reacties en kudos worden zoals altijd heel erg gewaardeerd:Y)Thank you so much.

Reacties (6)

 • Arcturus

  Elise is annoying, laat Aurora gewoon naar huis gaan naar haar Bastien. Hoewel hij nou ook niet bepaald aardig is, pfft. Stomme mensen.

  3 jaar geleden
 • Vasya

  Hmmm, ik weet ook nog niet echt wat ik van Elise vind, maar dat maakt me enkel benieuwd naar haar verdere rol in het verhaal c:

  3 jaar geleden
 • Grace

  Hmmm Elise lijkt me eigenlijk best een oké iemand die met haar beide voetjes op de grond staat, maar ja wie weet hoe ze in de rest van het verhaal is...

  De koning lijkt me maar een asshole

  3 jaar geleden
 • Azriel

  ik haat de koning nu al lol

  3 jaar geleden
 • Lerwick

  Hmm, ik weet ook niet of ik die Elise wel mag.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen