Foto bij - 004 -

De vlekken in de nek en op het gezicht van de jongen werden nog roder. Hij wreef nerveus langs zijn keel, alsof de plekken jeukten. Lolita wachtte ongemakkelijk af. Zo’n invloed op iemand te hebben was op zijn zachtst gezegd bizar. Wat voor indruk maakte ze als hij wenste overal ter wereld te zijn, behalve bij haar in de buurt? Het maakte haar droevig. Ze had enkele vriendinnen die hun neus optrokken wanneer types als Matthieu in zicht kwamen, maar Lolita had dat juist niet gedaan. Zij glimlachte juist opbeurend, in een poging het gedrag van haar vriendinnen te verzachten. Ze had er al vaker een gesprek over gevoerd, maar haar vriendinnen vonden haar een dromertje dat niet begreep hoe de wereld in elkaar stak. Ze hadden lachend door haar haren gestreken, alsof ze hun jongere zusje was die nog onder een sluier van naïviteit leefde.
      ‘Wil je me helpen of niet?’ Ze probeerde niet opdringerig te klinken, maar het was niet gemakkelijk om in iemands huis te staan zonder dat diegene iets tegen je zei of je zelfs maar aankeek.
      ‘J-ja, n-natuurlijk,’ stotterde Matthieu. Hij maakte echter geen aanstalten om ergens naartoe te gaan.
      ‘Is er boven een plaats waar we rustig kunnen praten?’ Ze vond de trap geen geschikte plaats om haar bevindingen te delen en ze zat ook niet op Matthieus bijdehante broer in de woonkamer te wachten.
      ‘Eh, ja.’ Hij meed haar blik nog steeds, maar draaide zich wel op en liep de trap op. ‘Ik – ik heb alleen niet opgeruimd.’
      Lolita gniffelde zachtjes. ‘Dat geeft niet. Daar kom ik niet voor.’ Ze keek nieuwsgierig de slaapkamer rond toen ze de drempel overstapte. Ze was eigenlijk nog nooit in een jongensslaapkamer geweest en ze had zo het vermoeden dat hier ook nog nooit een vrouw was geweest, op zijn moeder na.
      Het was echter verre van rommelig, geen rondslingerende sokken of op de grond gedwarreld huiswerk. Zelfs het bed was opgemaakt. Op het nachtkastje lag een stapel stripboeken en op de planken aan de muren stonden figuurtjes. Ze deed er bewonderend een stap naartoe. Het waren legopoppetjes, ze kon er verschillende identificeren. ‘Wat gaaf! Ik zie Gandalf en Sauron…’ Ze ging op haar tenen staan zodat ze ze beter kon bekijken. ‘Oh, en de Hulk en Thor!’
      Ze draaide zich met een glimlach naar hem om. Op de muur tegenover haar hing een gigantische poster van Star Wars.
      ‘Ik… ik had niet verwacht dat je die zou kennen,’ mompelde Matthieu.
      ‘Ben je gek? Ik vind dat prachtige films. Heerlijk om je in andere werelden te kunnen wanen.’ Het waren films die ze in haar eentje keek. Haar vriendinnen waren meer van de zwijmelfilms.
      ‘Oh…’ Matthieu veegde een pluk roodbruin haar voren zijn ogen weg. Zijn vingers trilden.
      Lolita kreeg het gevoel dat ze maar beter ter zake kon komen. Deze overeenkomst tussen hen, stelde hem duidelijk niet meer op zijn gemak. Ze ritste haar tas open en haalde het boekje van haar vader eruit. ‘Weet jij misschien welke taal dit is?’
      Hun vingers raakten elkaar kort aan toen ze hem het boekje overhandigde en Matthieu trok in een reflex zijn hand terug. Het voorwerp viel op de grond.
      Lolita verbeet een zucht. Het was een gemene gedachte, maar ze had nog nooit zo een stuntelende jongen ontmoet. Ze pakte het boekje op, een paar bladzijden waren gevouwen. Met een tedere beweging streek ze ze glad en duwde het boekje opnieuw in zijn handen.
      Hij deed een stapje naar achteren, alsof ze te ver in zijn persoonlijke cirkel was binnengedrongen. Wel opende hij het boekje en liet zijn ogen over de regels glijden.
      Lolita hield gespannen haar adem in. ‘En…?’
@Wervelwind, ik zoek altijd eerst een geschikte foto en dan kies ik de naam die ik er het best bij vindt passen. Dus nee, er schuilt niet bewust een betekenis achter, maar in mijn ogen was dit een 'echte Lolita'. :'P
@Agent, nou, probeer hem dan maar eens te kraken. ;D

Reacties (7)

 • SonOfGondor

  Star Wars! Gandalf! Ik had helemaal gelijk over hem.

  3 jaar geleden
 • periphery

  Dit is zo leuk! Ik heb ook ontdekt wat er staat, ben benieuwd of Matthieu het ook heeft gezien (;

  3 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Geheheehe ik weet het ook al ^^
  Ik ben benieuwd hoe lang hij erover doet, hihi

  3 jaar geleden
 • Grace

  Ik vond het trouwens niet zo moeilijk om te ontcijferen(A)

  3 jaar geleden
 • Grace

  Ik ben benieuwd!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen