Voor Marisha, en ja die gif moest. Lol. Hope you like it!

Marisha had een hekel aan bussen. Rond de tijd dat zij de bus nam om naar werk te gaan, was het altijd super druk. Gelukkig moest ze nog maar één dag werken, omdat ze de dag erna weer naar school moest. Die laatste dag kon ze nog wel aan.
Ze deed haar muts verder over haar hoofd en zuchtte opgelucht toen de bus aan kwam rijden. De deuren opende zich en stapte ze in. Meteen zag ze dat er amper nog plaats was. Alleen nog naast een misschien wel iets te knappe man. Verlegen liep ze richting de plek.
"Sorry, zou ik hier mogen zitten?" zei ze, omdat zijn tas op de stoel naast hem stond. De man keek op een glimlachte naar haar.
"Natuurlijk. Hier." zei hij, terwijl hij zijn tas op zijn schoot zette. De warme glimlach stond nog steeds op zijn gezicht en Marisha maakt zich zo klein mogelijk om naast de man te gaan zitten. Het was niet dat ze weinig ruimte had, het was gewoon een gewoonte geworden.
Ze keek naar haar handen, waarvan ze niet wist waar ze deze moest laten en staarde om de paar seconden uit het raam. Vanuit haar ooghoek zag ze de man naar haar kijken.
"Mag ik wat vragen?" vroeg hij toen. Marisha keek hem nu aan en haar wangen werden rood.
"Ja.. ja tuurlijk." stotterde ze. De man knikte lachend en leek zelfs een beetje zenuwachtig.
"Ik ben een beetje nieuw hier. Ik was op zoek naar een koffieshop hier in de buurt. The Brew?" vroeg hij zacht. The Brew was de meeste populaire koffieshop in Rosewood. Marisha wist precies waar die zich bevond.
"Over twee haltes moet je er uit. Toevallig moet ik er daar ook uit." antwoordde ze. Een grote glimlach kwam te voorschijn.
"Fijn." knikte hij blij. "Ik ben Ezra trouwens."
"Marisha." antwoordde ze lachend. Haar humeur was omgeslagen. Hij was zo.. leuk. Marisha keek hoe hij zijn tas opendeed en een kladblok er uit haalde. Hij pakte een pen, schreef iets op het kladblok en stopte het daarna in haar hand. De bus stopte voor de eerste halte en Marisha opende het briefje. Zijn telefoonnummer stond uitgeschreven. Vlinders fladderde op in haar buik en ze beet op haar lip.
"De jouwe?" vroeg ze zacht. Hij knikte en glimlachte naar haar. Hij ontspande duidelijk en ging achterover zitten.

De volgende ochtend werd Marisha wakker met een goed gevoel. Ze had de hele avond met Ezra gepraat. Hij snapte haar heel goed en het was fijn om iemand te hebben die interesse in haar had. Of zo leek het in ieder geval.
Er ging een golf van vreugde door haar heen terwijl ze uit haar bed stapte. Over een uurtje moest ze naar school en eigenlijk had ze er dit keer wel een goed gevoel over. Het voelde alsof er een engeltje op haar schouder mee ging.

Marisha liep de school binnen. Het was er lekker warm, vergeleken met buiten, dus deed ze haar jas in haar kluisje en deed de goede boeken in de tas. Engels Literatuur van één van haar favoriete leraren. Met opgeheven hoofd liep ze naar het lokaal en neuriede zachtjes één van haar favorieten liedjes.
Toen ze het lokaal binnen liep, keek ze op. Ze bleef stokstijf stil staan en schudde zachtjes met haar hoofd. Voor haar stond Ezra.
"Wat doe jij hier?" fluisterde ze. Ze liep op hem af en keek hem met grote ogen aan.
"Dit.." zei hij verbaasd. "Is mijn nieuwe baan."
Hij stond op en nam een slok van zijn koffie. Hij was duidelijk even verbaasd als haar. Marisha kon wel door de grond zakken. Het liefst wilde ze weg rennen en nooit meer terug komen.
"Ik kan dit niet." mompelde ze zachtjes. "Ezra, waarom heb je niks gezegd?"
Hij schudde zijn hoofd en likte over zijn lippen.
"We praten er na de les over, oké?" zei hij zacht. Het was duidelijk dat Marisha geen weerwoord kon geven, dus liep ze naar achteren. Ze wilde zover mogelijk bij hem vandaan zijn. Natuurlijk had ze nog steeds hetzelfde gevoel voor hem, maar dit maakte haar gek. Hoe kon ze nu nog contact met hem hebben?

De les verstreek tergend langzaam en eigenlijk wilde ze gewoon weg. Ze werd gek van zijn zachte, warme stem. Ze werd gek van de blikken die hij haar gaf. Ze had moeite om niet in huilen uit te barsten. Het was dan ook een verlossing toen de bel ging.
Zo snel mogelijk pakte Marisha haar spullen en liep naar de deur.
"Marisha, kan ik je nog even spreken?" hoorde ze. Marisha zuchtte en draaide om. Haar klasgenoten liepen naar buiten. Ezra, oftewel meneer Fitz, stond op en deed de deur dicht. Er viel nu niks meer te zien. Hij deed de deur op slot en Marisha huiverde. Ze keek hem aan en volgde zijn handelingen.
"En nu?" vroeg ze uiteindelijk. Ze wist dat hij anders niks ging zeggen. Hij zocht naar antwoorden, dat kon ze zo van hem aflezen.
"Ik wist niet dat je hier op school zat." mompelde hij.
"Dit is de enigste school hier in deze stad, Ezra." zei ze verward.
Hij knikte en schudde zijn hoofd. Hij liep naar zijn bureau en steunde er op.
"Luister Ezra. Ik weet dat er iets tussen ons is en ik snap dat het niet mogelijk is nu, maar dat wil ik niet snappen." zei ze, voordat haar stem overging in een fluister. "Ik wil het gewoon niet snappen."
Ezra keek op en liep toen naar haar toe. Hij pakte haar vast en drukte haar tegen zich aan.
"Ik wilde dit al de hele dag doen. Ik weet dat het niet hoort, maar ik kan er niks aan doen. Ik weet het ook niet, Marisha." fluisterde hij. "Je bent gewoon anders."
Marisha knikte langzaam en sloot haar ogen. Ze voelde hoe hij haar kin omhoog duwde en ze opende haar ogen. Nog geen seconde later voelde ze Ezra's lippen op de hare. Ze liet haarzelf gaan, leunde tegen zijn borst aan en sloot haar ogen. Niemand die nu tussen hen in kon komen. Ze wist dat er vroeg of laat toch een einde zou komen, maar voor nu wilde ze het nog even vast houden.
Ze hapte naar adem toen Ezra haar op tilde en daarna op haar bureau liet zakken. Ze wist hoe hevig ze dit wilde, ook al kende ze hem nog maar één dag.
"Alles of niets?" mompelde hij, terwijl hij zijn handen op haar wangen legde.
"Ik wil alles." mompelde ze verdrietig. Ezra knikte langzaam.
"Ik ook." zei hij zacht. "Ik wil dat ook."
"En als je ontslagen wordt?" vroeg ze zacht.
"Dan kan ik nog altijd solliciteren bij die leuke koffieshop."

Reacties (3)

 • AckIes

  CUTE AF

  3 jaar geleden
 • Marisha

  Hahahaha OMG !! Dit is zoo cute en het maakt me niet uit dat je het veranderd hebt. Ik vind het echt een leuke one shot!(H)

  3 jaar geleden
 • Long

  DIE LAATSTE ZIN GODVERDOMME HAHAHAHA NEE MAAR DIT IS ZO CUTE

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen