Toen we terug waren gekomen van Hogsmeade was het al tijd om te eten op Hogwarts. Omdat het vakantie was, was de Great Hall minder overladen met studenten. De elven hadden meer rust omdat ze minder eten hoefde te maken, maar het bleef even goed smaken.

Silve zat alweer verdiept in haar boek terwijl Kiara en ik een potje toverschaak speelde. 'Maar waarom heb je ons eigenlijk nooit voorgesteld aan je familie?' Kiara probeerde nog steeds te achterhalen waarom Silve ons niet had voorgesteld. 'Jullie doen nooit een poging en ik zie Josh amper' ergens voelde ik medeleven opkomen. Ze zaten dan wel op de zelfde school, Joshua zat een jaar hoger dan ons en hij zat bij Ravenclaw. 'Waarom gaan ze eigenlijk om met mensen van Hufflepuff?' Silve keek verrast op en deed haar bril goed op gaar neus. 'Hij is geen Slytherin hoor, ook bij Ravenclaw hoort vriendelijkheid. Volgens mij ziet hij Newt ook alleen maar in vakanties' 'Sorry het was niet de bedoeling om je boos te maken' Kiara zuchtte en verzetten haar paard. 'Foute zet, maar ik vergeef je- schaakmat' ik verplaatste mijn koning en keek naar haar verraste gezicht. 'Ik was afgeleid! En waar blijft het eten?' mee dat ze de woorden uitsprak. Verschenen de grote zilvere schalen op tafel, het waren er een stuk minder dan normaal, maar ze waren goed gevuld. 'Het lijkt ook wel of er tijdens kerst een soort serene rust hangt over Hogwarts. Het is nog niet zo dat Slytherin met Griffoendor zou optrekken. Maar ik zag vanmiddag wel een Slytherin met een Hufflepuff' verbaasd keken Kiara en Silve mij aan. 'Wie dan?' 'volgens mij Lucius met iemand die ik niet kende' ik zag de rillingen over de rug van Silve lopen. Lucius Malfoy was een van de oudere hier op school, hij zat in zijn vijfde jaar en kon niet zo goed overweg met "groentjes" en "mudblood" zoals hij ze zelf noemde. Vandaar dat de link met hem en Silve haar rillingen bezorgde. 'Ah, het is vast niks om ons druk over te maken' Kiara probeerde te glimlachen tegenover Silve, die gepikeerd richting de tafel van Slytherin keek. 'Misschien maar dan nog, volgend jaar is het Triwizard Tournament wat als hij mee zou doen? Wat als er dan een oorlog uitbreekt-' 'Silve relax! Doe normaal gek, net alsof Lucius Malfoy dát voor elkaar zou kunnen krijgen' Kiara keek ongelovig naar Silve die haar blik liet rusten op de lege tafel. Ik wilde mijn medeleven tonen aan Silve, maar toch moest ik Kiara gelijk geven. Af en toe was Silve gewoon een doemdenker, daar kon ze ook niks aan doen. Het meisje zou nog bang zijn voor haar eigen schaduw, laat staan als er een oorlog zou uitbreken. 'Kiara heeft gelijk, er kan niks raars gebeuren tijdens het Triwizard Tournament, Dombledor houdt alles strak in de gaten' ik glimlachte en pakte het boek uit mijn tas. 'Lees dit maar, dan voel je je misschien een stuk rustiger' ik glimlachte. Silve had haar blik afgerukt van de tafel en nam het boek met een glimlach aan. 'Misschien heb je gelijk, maar ik ben echt niet overál bang voor' Kiara en ik deden ons best om niet te gaan lachen.

Na het eten bevonden we ons door de gangen terug naar de Hufflepuff Basement. '-Maar in een gevecht, tussen Impen en Flobberwormen, wie zou het winnen?' we sloegen de hoek om en stonden oog in oog met Newt. 'Impen' glimlachte hij rustig en knipoogde. We waren nog maar amper in de buurt van de basement en dit was een rare locatie voor iemand die er naar toe ging. 'Oh, heey uh-' Kiara keek hem ongemakkelijk aan. 'Newt' hij glimlachte en het was opvallend dat hij kuiltjes in zijn wangen had. '-Newt, wat doe jij hier?' Kiara ging verder terwijl ze probeerde om hem heen te kijken. 'Ik uhm, was een rondje aan het lopen. Hogwarts is nu zo leeg' hij leek ongemakkelijker dan dat hij antwoorden en ergens had ik het idee dat hij iets verzweeg. 'Oh, maar wat heb je op je rug?' nieuwsgierig probeerde Kiara om hem heen te kijken. Newt kleurde rood en glimlachte ongemakkelijk. 'Dat meisjes, is een lovepotion, niet echt geschikt voor jullie leeftijd' met een simpele en gemakkelijke beweging haalde hij de potion van achter zijn rug. 'Oh, hoe kom je daar aan?' met grote ogen keek Silve naar het roze gekleurde flesje. Om de nek hing een lief klein briefje met iets erop gekrabbeld. 'Dat is uh- niet handig als jullie dat weten' Newt glimlachte, boog en stapte aan de kant. 'Tot ziens dames!' hij liep snel door.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen