Ze sprong naar voren en stak. Thorin pareerde haar slag, maar met moeite. Hij was er absoluut niet bij. Het was de drakenziekte, besefte ze. Het had hem volledig in de ban. Het voelde oneerlijk om zo met hem te vechten, maar ze had geen keuze, realiseerde ze zich, toen ze wegsprong voor een slecht uitgevoerde aanval.

Thorin leek te beseffen dat hij niet kon winnen. De ziekte had zijn lichaam, maar vooral zijn geest verzwakt. Hij boog voorover en ademde zwaar, en keek toen nog een keer naar Fili.

‘Geef het op, Thorin. Ik zal je sparen.’

Thorin knikte langzaam, nog steeds buiten adem. Fili keek hem met grote ogen aan. Was het echt zo gemakkelijk geweest? Langzaam stapte ze naar achteren en draaide zich toen om naar Kili. Ze hadden gewonnen, besefte ze zich. Ze hadden echt gewonnen. Kili keek haar met grote ogen aan, maar lachte niet. Toen ineens sprong ze naar voren met haar wapen geheven, en ze drong zich net op tijd langs haar oudere zus. Thorin had zich niet aan zijn woord gehouden en Fili van achteren aangevallen. Nu was hij in een gevecht verwikkelt met Kili, en ineens leek hij zijn kracht teruggevonden te hebben. En in één seconde besefte Fili dat het allemaal een truc geweest was, en in diezelfde seconde zag ze hoe Kili struikelde, net niet viel, maar haar verdediging liet zakken. En in die ene seconde zag ze hoe haar oom een zwaard door het lichaam van haar zus boren.

Een bloedstollende gil klonk door de lucht, en Fili was verbaasd dat het niet haar eigen gil was. Het was Tauriel. Ze pakte haar boog en zette een pijl op, en voordat Fili een woord kon spreken, liet ze los.

Een elf mist bijna nooit. Tauriel, hoofd van de wacht, mist nooit.

Thorin gilde van pijn toen een pijl zich door zijn schouder boorde, en Kili kon niet meer schreeuwen. Haar hart deed teveel pijn om zich nog in geluid uit te drukken.

Ze rende naar Kili, hopend op een wonder, bad naar de Valar om een wonder, maar toen ze daar aankwam, zag ze dat haar ogen in het niets staarden. Het was te laat geweest. Tauriel keek haar aan, en Fili zag haar eigen pijn, diep en onmeetbaar, weerspiegeld in de ogen van de elfenvrouw. En zo, opeens, was het voorbij.

@FaramirOfGondor: ja, dat deed ze idd!
@tubbietoost: haha, goed om te horen

Reacties (3)

 • Croweater

  Neeee :c

  Hoe kon Fili dat niet zien aankomen? D:

  3 jaar geleden
 • tubbietoost

  Nooooooooooooooooooooooooo!!!
  Dit had ik niet verwacht!
  Omg Nooo!

  4 jaar geleden
 • Delahaye

  Nee, nee, neeeee :C Niet Kili :C

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen