Na Thorins dood waren de legers uit elkaar gegaan. Thraín had het overleefd, maar zonder Thorin moest hij volgens de traditie Fili erkennen als enige erfgenaam. En dat deed hij, met duidelijke tegenzin.

Ze hadden hem proberen te redden. Voor haarzelf of voor Bilbo, dat wist ze niet, maar ze had Thranduil gesmeekt hem mee te nemen naar de elfengenezers. Het was te laat. De drakenziekte en de pijl hadden hem te erg verwond.

Bilbo was de laatste die hem levend zag. Fili kon hem niet meer zien, ze kon zich er niet toe zetten. Maar Bilbo wel, en hij zat bij zijn sterfbed bij zijn laatste momenten.

‘Als meer van ons voedsel en geluk zouden waarderen, zou dit een betere wereld zijn,’ had hij gezegd. En Fili besefte dat hij gelijk had.

Kili en Thorin werden begraven in prachtige graven, Dal werd herbouwd en de elfen kregen hun schatten terug. Bilbo vertrok, hij ging terug naar de Gouw. En dus bleven Tauriel en Fili over, in hun verdriet. Fili werd koningin onder de berg, en een alliantie tussen mens, dwerg en elf werd gesmeed. Het breidde zich uit tot ver voorbij het woud, tot de wouden van Lothlorièn en de dwergen in Moria en de rijken van Gondor en Rohan. Toen de tijd kwam, trokken ze samen ten strijde.

Het was de betere wereld die Thorin had gezien in zijn laatste momenten. Maar voor Fili was er alleen stilte.

Reacties (4)

 • Croweater

  Damnnn is dacht ik ga eindelijk dit verhaal uitlezen, is het alleen de epiloog. :/

  Het is een mooi, triest einde. Just how I like them. c;

  3 jaar geleden
 • tubbietoost

  Nooooo!!
  Ik wil niet dat dit het einde is....Het is wel een heel mooi einde... Maar ik ga dit verhaal gewoon heeeeeel erg missen!!

  Dankjewel dat je me hebt meegenomen op het avontuur van Koningin Fili =)

  4 jaar geleden
 • Selenophile

  Dat vorige hoofdstuk was... hard.
  Ik vond het heel leuk om nogmaals een verhaal van jou te lezen. Jouw eindes vind ik trouwens altijd heel mooi, je weet een verhaal altijd netjes af te ronden.
  Op naar het volgende verhaal (;

  4 jaar geleden
 • Delahaye

  Ergens moet ik blij zijn dat je niet iedereen hebt lopen vermoorden, maar alsnog, nooo :C
  Maar wel mooi dat er een goede vrede uit voort is gekomen.

  En Dammit, nog een verhaal van jou afgerond. Ik mis je vele regelmatige hoofdstukken wel hoor ):

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen