Foto bij 012

Laiza Emanuel Grey

Snel schiet ik achter de dichtsbijzijnde boom terwijl Luna gewoon blijft staan waar ze eerst al stond. Wat doe je Luna, zou ik naar haar willen roepen maar op het moment dat ik dat doe dan wordt ik zo geplet. Maar als Luna daar blijft staan dan is zij zometeen platter dan plat. Ik hoor achter de boom de reus wat rondstampen. De geur hier is veranderd in een moerasgeur, altijd heerlijk de geur van trollen. Ik kijk snel om de boom en als ik de trol richting Luna zie gaan dan ren ik richting Luna en duw haar weg.
"Kijk uit" , roep ik tegen haar waarna ze me heel verbaasd aankijkt.
"Dat is Hagrids broer , hij doet me niks.", zegt Luna waarna het mijn beurt is om verbaasd te kijken. Hagrid is groot , maar familie van een reus. Dat had ik echt niet gedacht. Ergens is het wel heel erg logisch, maar toch.
"Kom , ik stel je wel voor", zegt Luna vrolijk alsof ik nooit had gedacht dat hij iets kwaad zou kunnen doen. Luna wandelt vrolijk richting de reus die dus de broer van Hagrid is.
"Groemp , ik wil je aan iemand voorstellen. Ze dacht eerst dat je een slechte reus was , maar nu niet meer. Groemp , dit is Laiza." , nadat Luna dat tegen de reus zei kwam ik voorzichtig achter de boom vandaan en probeerde naar Groemp te glimlachen , die me blij aankeek.
"En Laiza , dit is Groemp.", zei Luna vrolijk. Ineens moest ik lachen , dat ik dacht dat Groemp , die hier nu vriendelijker dan de meeste mensen naar me staat te lachen , dat hij me aan zou vallen. Na een tijdje gingen Luna en ik weer verder naar de bestemming waar we echt heen wouden , het bloemenveld. Iets dieper het bos in is een verborgen plekje waar de meest prachtige magische bloemen staan. Als we daar aankomen kiezen we allebei een bloem en met deze in onze hand lopen we weer terug richting Hogwarts. Laten we hopen dat we nu geen reuzen , trollen of andere rare wezens tegenkomen. Met Luna praat ik over de reus die we net tegenkwamen , Groemp.
"Denk je dat jeweetwel naar Hogwarts zou komen?", vraag ik haar ineens. Luna haalt haar schouders op , maar zegt niks. In plaats van een antwoord begint ze over de bloemen die ze thuis groeit , een paraplu bloem.
"Als je het wilt mag je in de zomer wel eens een keer langskomen , ik heb een heerlijk theerecept.", zegt Luna om daarna verder te gaan over waar ze woont. Als we bij Hogwarts zijn gaan we allebei onze eigen kant op. Ik ga onderweg naar de bibliotheek om mijn verslag voor transfiguratie af te maken , als ik in de bibliotheek aankom ga ik aan de tafel bij de transfiguratie boeken zitten.
"Hee Laiza", hoor ik van naast me en als ik die richting op kijk zie ik ineens Pansy Parkinson uit Slytherin staan. Wat wil zij nou weer?

Reacties (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen