Foto bij 1.2

Op de foto zie je de sorteercape.

"Attention!" Riep Madame Pelletier, onze ballet proffesor, met haar vreselijke stem. We wisten meteen wat dat betekend... De eerste- en laatstejaars kwamen er aan. Het is een traditie hier op school om de eerste- en laatstejaars op te halen met de paardenkoets, om dan warm onthaald te worden door de rest. Waarom? Geen idee! De deuren gingen open en iedereen begint luid in de handen te klappen. Madame Mallemour zie je natuurlijk als eerste binnen komen... Het is dan ook een reus van een vrouw... Nu zag ik ook de laatste- en eerstejaars binnen komen. Ik kijk naar de drieling en wacht op de commentaar van Xena. En zoals gewoonlijk hoef ik niet lang te wachtten. "Ze worden kleiner en kleiner en truttiger en truttiger met de jaar." zei ze. Zaza knikt heel hard ja en Yolanda geeft hun allebei een klop tegen hun ahterhoofd. "Kom op zeg!" zegt ze stilletjes tegen haar zussen. "Kom op Yolanda! Je kent hun al van voor jullie geboorte..." nog voor ik mijn zin kan afmaken, neemt Xena het woord over. "Ja, als je ons nu nog niet kent is het erg zus." Zaza knikt ja "En dat deed pijn hoor!" zegt ze terwijl ze op haar achterhoofd wrijft.
"Entrée!" Roept Madame Pelletier. Iedereen gaat meteen per twee staan, richting de grote deuren van de grote eetzaal. Het werd muisstil. Tot Xena natuurlijk haar mond open doet... " Hoeveel Nederlandstaligen zouden er dit jaar zijn?" hoor ik haar vragen. Ik kijk angstig naar Madame Pelletier, in de hoop dat ze haar niet had horen praten... Maar dat geluk had Xena niet. Nou ja wat had ze verwacht? Madame Pelletier hoort altijd alles. Best eng afentoe. Ze doet teken dat Xena en ik naar haar moesten komen. Waarom ik? Ik heb toch niet geantwoord?
"Voilà une leçon de l'étiquette d'une heure pour vous" (Dat is een uur ettiquette les voor jou) zegt Madame Pelletier met een glimlach tegen Xena. " Et vous êtes attendus chez madame Mallemour." (En u wordt verwacht bij Madame Mallemour). Zegt ze tegen mij. "Oui Madame Pelletier." Zeiden ik en Xena in koor. Xena gaat terug in de rij staan en ik wil juist naar het kantoor van Madame Mallemour gaan. "Que ferez-vous?" (Wat ga jij doen?) zegt Madame Pelletier terwijl ze mij op mijn schouder tikt. Ik haat het als ze met haar kronkelige vingers op mijn schouders tikt! "Je devais aller à madame Mallemour?" (Ik moest toch naar Madame Mallemour gaan?) "Non pas comme un spectacle frappant jeune femme!" (Niet zo een toon aanslaan jongedame!) Zegt ze kwaad. "désolé Madame Pelletier, je ne l'avais pas destiné à se comporter" (Sorry Madame Pelletier, ik had mij niet zo mogen gedragen). "La prochaine fois que vous obtenez une étiquette heures.Tout d'abord, vous devez être présent à la cérémonie" (De volgende keer krijg je een uur ettiquette. Eerst moet je naar de ceremonie gaan.) zegt ze terwijl ze teken doet dat ik terug in de rij moet gaan staan. Ik was verbaasd! Ik had verwacht dat ik één of twee uur ettiquette zou krijgen...

We marcheren naar binnen en gaan rustig zitten. Nadat de laatste waren gaan zitten begon iedereen terug te praten. "Waarom ben jij gestraft?" Vraagt Zaza. "Ze is niet gestraft of beter gezegd NOG niet... " Antwoordt Xena in mijn plaats. "Ze moet naar Madame Mallemour gaan." Yolanda sloeg haar handen voor haar mond, "Waarom moet je naar haar gaan?"vraagt ze verbaasd. "Geen idee Yolanda!" zei ik bozer dan ik bedoeld had... Ze kijkt mij droevig aan. "Sorry Yolanda, ik ben gewoon geiiriteerd." "En dat is goed te begrijpen!" zegt Xena net iets te hard, want de meiden naast ons kijken boos onze richting uit. "Sorry" zegt Zaza tegen hun. "Niks te sorry!" Zegt Xena boos.

"Attention!" Roept Madame Pelletier. "We roepen één voor één de naam van een eerstejaars, die vervolgens naar voren moet komen om gesorteerd te worden in één van de vier afdelingen." Zegt Madame Goedaard. Hierna zegt Madame Breitner hetzelfde in het Duits en Madame Pelletier hetzelfde in het Frans.
"Mademoiselle Dellacour" roept Madame Pelletier. Oh ik had haar nog niet gezien! Compleet vergeten... "Die komt wel bij ons." Zegt Zaza blij. Madame Pelletier doet Gabriella de sorteercape om.

Reacties (2)

 • Sil1234

  ook dit weer een leuk hoofdstuk,
  ik ken de officiele harry potter serie alleen niet,
  zitten ze nu al op zweinstein?
  en wat is die sorteercape nou precies?
  vraagjes tijdxD

  4 jaar geleden
 • Kaffaljidhmah

  Bedankt dat je er de vertaling bij zette! Leuk hoofdstukje trouwens!(Y)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen