Foto bij Season 9 - Chapter 8

Hier is hoofdstukje 8!
Nog maar 2 te gaan en dan naderen we het laatste seizoen!

ENJOY

Rhys Wolfmoon

Het bleef een aantal minuten stil en iedereen keek naar Uthey en had iedere zin uit zijn verhaal meerdere malen door zijn hoofd laten malen.
‘Oké, ik moet het even kort samenvatten voor mezelf’ verbrak ik als eerste de stilte waardoor iedereen uit zijn of haar gedachte schrok.
‘Door een mutatie bij de magiërs is de mensheid ontstaan en de duistere magiërs geloofden dat door het uitmoorden van deze mensen de geboortes van de magiërs weer zou herstellen. Daarvoor creëerden ze een wapen in de vorm van duistere ridders en als tegenreactie daarop werden de magische krachten van de magiërs overgegeven aan de mensen, om zo de duistere ridders te bevechten en om zo de magische krachten te behouden wanneer de magiërs uitgestorven zouden zijn?’
‘Correct’ zei Uthey. ‘De mensheid was het enige redmiddel wat wij tot onze beschikking hadden om op die manier een deel van onze magische krachten niet verloren te laten gaan’.
‘En de Lord of Black and White was eigenlijk een zoon van een duistere magiër en een magiër van het licht en werd als kind ontvoerd door de magiërs van het licht samen met de 4 kindermagiërs der elementen, om zo een balans te hebben die leiding zou nemen over de mensheid en de gaven?’ was mijn tweede samenvatting.
‘Wederom correct’ zei Uthey. ‘De magiërs van duister en licht hadden elkaar altijd in evenwicht gehouden, dus wij hoopten dat de Lord of Black and White hetzelfde kon doen, met de hulp van de 4 elementen. Onze vrees was al doordat hij opgegroeid was door de duistere magiërs, hij uiteindelijk toch voor het duistere pad zou kiezen’.
‘Waarom kreeg hij niet de volledige steun van duistere ridders?’ vroeg Max. ‘Mijn zusje en haar geliefde hebben het voltallige leger van duistere ridders gezien en slechts een klein gedeelte heeft zich tegen ons gekeerd onder leiding van de Lord’.
‘De duistere ridders zijn een wapen, gecreëerd uit pure duisternis. De Lord was half duister, half licht en dat merkte de duistere ridders. Door het vele moorden en door het kiezen van het pad der duisternis, verging het lichte in hem steeds meer, maar zijn hart bestond altijd uit twee tegenpolen, licht en duisternis’ zei Uthey.
‘Maar het wapen tegen de duistere ridders was een bot van een magiër van het duister’ zei Layla. ‘Maar uiteindelijk maakte de aard van de magiër niet uit?’
‘Het was een bot van een magiër en alleen dat werd opgemerkt door het monument. Wij als magiërs van het licht hebben mijn geliefde op een zelfmoordmissie gestuurd voor niets. De kans is nihil dat ze de missie overleefd heeft’ zei Uthey.
‘Maar ze is er wel in geslaagd’ zei ik. ‘Mijn wolven waren uiteindelijk degene die de duistere ridders konden bevechten’.
‘Correct’ zei Uthey. ‘Maar ik heb haar vanaf het moment dat ze vertrok nooit meer gezien’.
‘Oké, dit verhaal is allemaal erg indrukwekkend en het behelpt een hoop van onze raadsels’ zei Iris. ‘Maar hoe kan het zo zijn dat de duistere ridders weer terug keren? De Lord is dood en volgens de visioenen van Amira komen ze met de reusachtige getalen zoals gezien door Liza en Balthasar. Onder welke leiding staan ze nu?’
‘De drie duistere magiërs die als laatste overleefden zijn teruggekeerd en zijn weer volledig op kracht. Ze hebben honderden jaren moeten wachten totdat ze genoeg kracht hadden om weer een tastbare vorm aan te nemen’ zei Uthey. ‘Maar ze zijn teruggekeerd en willen hun doel behalen waar ze vroeger mee geëindigd zijn en dat is het uitmoorden van de mensheid’.
‘Hoe weten jullie dat?’ vroeg Layla. ‘Hoe kunnen we hier zo zeker van zijn?’
‘En daar komt de rol van Sarah en George Brightsight’ zei Uthey die langzaam rondom de rode edelsteen liep.
‘Deze rode edelstenen vormen samen het centrum van de magiërs van het licht, want hier zijn de gaven doorgegeven aan de mensheid. Misschien is jullie al opgevallen dat er een klein gedeelte ontbreekt hier in het midden’ zei de magiër terwijl hij naar een kleine inkeping in de steen wees.
Ik herkende de vorm direct en greep automatisch naar de steen der gaven die al die jaren rondom mijn nek had gehangen.
‘Rhys Wolfmoon is al jaren in het bezit van de steen der gaven’ zei Uthey. ‘Hij heeft er zelfs een keer onder leiding van de magiër van vuur, Flame, zijn gave mee doorgegeven. Op dat moment gloeiden deze stenen rood en wisten wij direct dat een nieuwe gave was doorgegeven’.
Iedereen keek mijn richting op terwijl ik de steen der gaven voor me hield in mijn hand.
‘Ik was die steen allang weer vergeten’ zei Layla. ‘Niet te geloven dat hij na al die tientallen jaren nog steeds in jouw bezit is’.
‘Maar de geboorte van de gaven is niet het enige wat deze plek met zich meebrengt’ zei Uthey. ‘Want op deze plek kunnen 3 zaken waargenomen worden door de juiste magiërs, namelijk de magiërs van tijd. De magiërs van tijd hielden vroeger het verleden, heden en de toekomst in de gaten en die magische kracht heeft zich geresulteerd in de gave van huize Brightsight, want ik ben sterk van mening dat het tijd is om de term huizen weer aan te houden. Echter ontbrak mij deze gave, dus heb ik Sarah en George Brightsight naar me toe geroepen doormiddel van een visioen, om voor mij het verleden, heden en de toekomst in de gaten te houden’.
‘Met welk doel?’ wilde Judith direct weten.
‘Om uit te zoeken waar het monument van de duistere magiërs zich bevind en of mijn geliefde magiër van het licht nog in leven is’ zei Uthey. ‘Echter hebben zij tot de dag van vandaag nog steeds niet de locatie van het monument niet kunnen vinden, noch enig teken van Gabriël, mijn geliefde. Wel zagen zij als eerste de terugkomst van de duistere ridders voor de eerste keer, onder leiding van de Lord en de tweede terugkomt, onder leiding van de 3 duistere magiërs. Ook hielden zij zaken in de gaten hoe het ervoor stond in de wereld en welke huizen nog rechtovereind stonden. Ze hebben werkelijk alles in de gaten kunnen houden, op sommige zwakke plekken na waar duisternis met het verleden, heden of toekomst had geknoeid’.
‘Waarom moest dat perse op deze plek?’ vroeg Judith. ‘Waarom kwam jij niet naar ons toe?’
‘Omdat de rode edelstenen alle gaven versterken en zo ook jullie gave. Maar door het vele kijken in het verleden, heden en toekomst, is het steen versmolten samen met hun lichamen. Ik waarschuwde ze nog voor de consequentie, maar die consequentie werd aanvaard door jullie ouders’.
Iedereen keek richting Sarah en George Brightsight en wist dat zij al die tijd mee hadden kunnen kijken terwijl wij veel te lijden hadden.
‘Oké, dus de 3 duistere magiërs zullen met de duistere ridders de mensheid willen vernietigen en daarbij dus ook ons’ stelde Layla vast. ‘Hoe gaan we ze tegenhouden als wij de duistere ridders niet kunnen vermoorden en we ook niet weten waar het monument is?’
Het bleef stil en iedereen staarde richting Uthey die diep zuchtte en langzaam naar Sarah en George keek.
‘Er is nog één ding dat we kunnen doen’ zei Uthey. ‘Maar daar zitten hele gevaarlijke en hevige consequenties aan vast. Het is mogelijk voor mij om contact te maken met de duistere magiërs, doormiddel van deze rode edelsteen. Als ik het snel doe, dan kan ik zien waar hun locatie is en waarschijnlijk ook waar het duistere monument ligt’.
‘En als je niet snel genoeg bent?’ vroeg ik.
‘Dan zullen ze mijn locatie ook kunnen zien en dan zullen ze binnen en paar seconde hier zijn, gevolgd door hun leger van duistere ridders’ zei Uthey.
‘Waarom hebben zij zelf nog nooit contact gelegd?’ vroeg Iris.
‘Omdat dat iets is wat alleen kan met deze rode edelsteen’ zei Uthey. ‘En daarbij is het een kracht die alleen magiërs van het licht hebben’.
‘Wat gebeurt er als ze hierheen komen?’ vroeg Myra.
Uthey bleef stil en keek langzaam richting Max.
‘Dan zal Max Droneport zo snel mogelijk iedereen moeten verplaatsen en zullen wij hem tot die tijd de duistere ridders op een afstandje moeten houden. Ik zal dan het gevecht aan gaan met de duistere magiërs, lang genoeg voor jullie om te ontsnappen. Als ze hierheen komen, zal ik hoogst waarschijnlijk sterven. Mij als eerste teleporteren heeft als gevolg dat de duistere magiërs jullie allemaal zullen vermoorden, nog voordat Max terug hier is’.
Op dat moment gloeide de rode edelsteen even licht op, draaide de ogen van Sarah en George Brightsight weg en zakte Emily, Amira en Judith in één, terwijl we toekeken hoe zij een visioen kregen.

Reacties (1)

  • katl1

    Snel verder please!!!

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen