Foto bij Dark 2

Dark 2

S’avonds lag ik in bed, alleen. Er was niemand in onze kamer. Liam had ik niet meer gezien en ik vond het vreemd. Ik zuchtte en draaide me om in mijn bed. Mmh, mijn opdracht was zo goed als klaar, ik moest alleen nog de afwerking doen en ik was klaar. Toch iets dat goed ging.
Ik miste Niall en ons. Als er al een ons was in zijn ogen. Ik wou gewoon dat alles gemakkelijk was. Ik zuchtte. Wat daar straks was gebeurd, had ik niet zien aankomen. Ik wou Niall veilig stellen van alles, mijn verleden haalde me in en drukte me nu vast. Ik kon geen kant op. Ik moest ze het eens vertellen maar nu bleek dat iedereen bang van me was? Want niemand kwam nog naar me.
Ik zuchtte en trok me uit bed, pakte mijn boek en begon er wat uit te leren. Ik gromde als er na een halfuur iemand op de deur klopte en draaide mij om in mijn stoel en stond op.
'Wat?’ Vroeg ik en gooide de deur open en daar stond Adam en Aimee. Ik fronste.
‘Wat doen jullie hier?’ Vroeg ik zuchtend. Dit was wel het laatste wat ik kon gebruiken.
'We willen praten.’ Zei Adam. Ik slikte en keek ze aan.
'Oké.’ Mompelde ik en liet ze binnen. Aimee keek me aan en knuffelde me kort. Ik glimlachte liefjes naar haar en deed de deur dicht achter hun.
‘Waarover willen jullie praten?’ Vroeg ik en ging over hun zitten.
‘Over dit.’ Zei Adam en liet me een filmpje zien. Ik zag Nial, de kluisjes en Bruce. Ik gromde en keek hem aan.
'Ze hebben het gefilmd?’ Vroeg ik kwaad. ‘Ik vermoord hen.’
‘Zayn doe rustig.’ Zei Aimee stilletjes. Ik keek haar aan.
‘Is het echt dat ze hier waren?’ Vroeg Adam.
‘Dat zie je toch zelf.’ Gromde ik en wees naar het schermpje. ‘Ik had nooit naar die klootzak moeten gaan.’ Zei ik kwaad op mezelf en alles rond mij. ‘Ben je naar Kyle geweest?’ Vroeg Adam.
‘Ja jij vroeg het toch net zoals Anna.’ Zei ik grommend.
‘Nu hebben jullie gekregen wat jullie wouden en nu doet hij dit.’ Zei ik kwaad.
‘Ik vermoord hem.’ Zei ik.
'Zayn, hoor je wel wat je zegt? Het is niet dat er iets gebeurd is.’ Zei Adam. Ik stond kwaad recht.
'Jij moet niets zeggen oké, hij dreigde met een mes.’ Gromde ik kwaad, ik begon heen en weer te ijsberen.
‘Bruce zegt iets tegen Niall. Je ziet dat hij fluistert.’ Zei Aimee, dat had mijn aandacht en ik wandelde over en bekeek nogmaals het filmpje. ‘Dan ga ik nu naar Niall en vraag het.’ Zei ik knikkend. ‘Is dat wel een goed idee, misschien moet je het laten rusten en laat Bruce Niall ook met rust?’ ‘Ken je Bruce nu nog niet? Hij laat niet zomaar iets met rust.’ Gromde ik. ‘En zeker niet als Kyle het gevraagd heeft.’ Brieste ik uit en liep naar de deur. ‘Kom je nog mee?’ Aimee stond op en volgde me en Adam zuchtte maar volgde ook. Ik wandelde door de gangen op weg naar Niall. Ik moest me er over zetten, over Niall hij had wat met Gemma.
Ik wandelde met een stevige pas door naar zijn kamer en zonder te kloppen viel ik binnen waar ik stokstijf in de deur opening bleef staan. Niall zat op één knie op de grond met Gemma haar hand in de zijne en hij schoof een ring over haar vinger. Ik slikte. ‘Jullie zijn verloofd.’ Kirde Melissa en knuffelde Liam, die naast haar zat. Mijn ogen gingen van Gemma naar Niall en terug. Ik zag nog net hoe Harry zijn gsm terug naar beneden deed en begon te typen. Ze waren net samen? En nu al verloofd. Ik slikte. Ik balde mijn vuisten en keek kort naar de grond, woedend en bedrogen kauwde ik op de binnenkant van mijn wang.
'Zo mam weet het, nu is ze blij.’ Zei Harry droog en ik kon me niet echt concentreren op wat ik nu juist gezien had.
'Uh Zayn wat doe jij hier?’ Vroeg Liam met een bange uitstraling in zijn stem. Oh fijn dat toch iemand me op merkte, maar hoe.
Ik slikte de brok in mijn keel weg en keek de kamer aan die gevuld was. ‘Ik moet met Horan spreken maar blijkbaar kom ik ongelegen. Dat doe ik wel vaker blijkbaar.’ Zei ik in monotone stem. ‘Kun je ze ineens proficiat wensen.’ Grijnsde Joshua. Ik trok mijn wenkbrauw op en Liam slikte. ‘Joshua ik zou hem met rust laten.’ Joshua keek me kwaad aan. Adam kwam binnen. ‘Zayn, hallo we zijn op een missie.’ Ik draaide me om.
'Missie is afgebroken.’ Lachte ik humorloos. Ik vond het grappig hoe snel ik mijn vrienden was kwijt geraakt. ‘Veel plezier met jullie huwelijk.’ Zei ik en keek ze aan. Niall zag ik slikken en Gemma keek niet in mijn ogen. Ik draaide me om en deed de deur dicht en slikte. Ik balde mijn vuisten en wandelde naar buiten.
'Zayn!’ riep Adam maar ik negeerde hem. Ik pakte een sigaret en stak die op en nam er een teug van. Ik inhaleerde goed en voelde de rook mijn longen binnen komen en zuchtte.
Ik wandelde leeg weg van het gebouw, Aimee en Adam liepen achter me en zeiden geen woord. Ze wisten dat ze me moesten laten doen als ik kwaad was. Ik wandelde naar mijn kamer en pakte de spuitbussen en liep naar een lege muur. Ik kraakte m’n nek en begon te spuiten.
Als ik klaar was keek ik en merkte dat ik mezelf had gespoten in het zwart met een rood hart in twee stukken. Dat ik in mijn handen had. Ik slikte. Daaronder stond een tekst ‘I gave you myself and all you did was play with it till you broke it.’
Ik slikte en gooide mijn bussen in de zak en keek de twee aan die blijkbaar nog altijd achter me stonden.
‘Zayn dat is prachtig.’ Fluisterde Aimee. ‘Maar zo triestig.’ Ze knuffelde me en Adam slikte. ‘Sorry mate.’ Zei hij. Ik haalde mijn schouders op. ‘Het was gedoemd, ik ben gedoemd.’ Zei ik. Ze zuchtte. ‘Wij hebben je ook er weer bij betrokken.’ Zei hij, ik haalde mijn schouders op. ‘Ik hoef geen excuses, het is toch te laat.’ Zei ik en glimlachte kort. ‘Laten we iets gaan drinken.’ Gromde ik. ‘Ik kan het gebruiken.’ Ze knikte en we gingen naar een café.

Reacties (1)

 • Writex83

  Voor iemand die een studie volgt en niet aan zijn donkere verleden herinnert wilt worden,
  doet hij wel veel met mensen waar hij een verleden mee deelt.
  Trouwens, wat is er gebeurd met "dat is wel het laatste dat ik kan gebruiken" ?????
  Zayn kan makkelijk zeggen "nee, laat me met rust" en de deur dicht gooien.
  Dan had hij niet hoeven zien hoe Niall een verlovingsring om Gemma's vinger schuift.

  *zucht*
  Btw, dat Niall Gemma een aanzoek doet, doe je niet zomaar in het bijzijn van vrienden.
  Zeker niet op een universiteit. Je doet dat ergens afgezonderd met je partner alleen.
  Geen publiek!
  Maar dat Zayn a la de minuut zich omdraait en weg wilt lopen. Als je werkelijk waar wilt weten
  wat Bruce tegen Niall gezegd heeft, zou een aanzoek je niet in de weg staan.

  Last but not least, welke studie volgen ze allemaal daar? Schijnt dat haast niemand wat aan hun
  studie doet behalve Zayn. Waarom zitten ze daar dan? Willen ze niet hun diploma halen soms?
  Of is dat bijzaak en gaat het om alles wat kan gebeuren buiten de lessen om?

  xxx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen