Foto bij Dark 6

Dark 6 (zaterdagavond)
Ik keek naar ‘mijn’ vrienden, zuchtte, wou me omdraaien en verdwijnen in de nacht. Maar ik zag Sophia huilen en liep voorzichtig naar haar toe en legde mijn hand op haar schouder. ‘Gaat het Sophia?’ Vroeg ik. Haar snikken werden zachter en ik glimlachte zwak en keek haar aan, haar ogen vonden de mijne en ze keek met grote ogen naar me en ze knuffelde me kort. ‘Bedankt Zayn.’ Zei ze in mijn nek en ik knikte en proefde het bloed en ik liet haar los en knikte naar haar.
Melissa keek me ook aan en Liam naar Sophia. ‘Kom, we verzorgen je.’ Zei Melissa en trok me naar mijn kamer en zette mij op het bed. Ik negeerde de andere jongens en keek naar Melissa.
‘Het hoeft niet, ik red me wel alleen.’ Zei ik en duwde haar handen zachtjes van mijn gezicht weg.
‘Je gaat luisteren.’ Zei Gemma en kwam ook naast me zitten en ik keek haar hard aan.
‘Nee, ik moet helemaal niets.’ Zei ik tegen haar en ik zag Sophia bij Liam maar ze keek alleen naar mij en ik voelde me beschaamd, ze hadden lang niet meer naar mij omgekeken en nu opeens stond ik in het middelpunt van de belangstelling. Hier had ik geen zin voor. Melissa stond op en liep de badkamer in om waarschijnlijk ontsmetting te nemen. Gemma haar vingers lagen op mijn kin en ze draaide mijn gezicht naar haar.
‘Je hebt een paar schrammen, een open lip en een grote hoofdwond, dus we verzorgen je, begrepen Malik.’ Zei ze en keek me doordringt aan.
Ik gromde zwak maar liet het toe, ik had nu echt geen zin meer in ruzie. Melissa kwam terug binnen en zette het kistje op het bed. Ik liet mijn ogen naar Liam en Sophia glijden maar ze had zich net losgetrokken uit de armen van Liam en ze kwam voor me gehurkt zitten. ‘Gaat het met je?’ Vroeg ze. Ik knikte. ‘Met mij is alles oké.’ Zei ik en glimlachte zelfzeker, ook al had ik pijn. Dat ging ik niet laten zien. Ik voelde wat kouds op mijn handen en keek Melissa geschrokken aan. ‘Sorry.’ Zei ze en lachte verontschuldigend.
Mijn ogen gleden over Liam die op het bed was gaan zitten en ik zag hem kijken naar mij en Sophia. ‘Ga naar je man Sophia, hij is bezorgd.’ Zei ik tegen haar stil. Ze keek me onderzoekend aan en knikte en stond op en liep naar Liam en ging op zijn schoot zitten.
Greg, Niall en Harry zaten stil op het bed. ‘Wat is er gebeurd?’ Vroeg Harry. Die als eerste iets durfde vragen. ‘Niets.’ Zei ik kort. ‘Jawel, ik heb ze ook gezien bij de wedstrijd en nu stond jij met hen te vechten, waarom?’ Ik sloot kort mijn ogen en keek de kamer rond. Melissa had een pleister op mijn hoofd geplakt en deed het koffertje dicht. ‘Je kan het ons vertellen.’ Zei Gemma en ik keek haar even kwaad aan. ‘Ik moet helemaal niets oké. Er zijn dingen gebeurd in mijn verleden, maar jullie moeten zich er niet met bemoeien. Ik los het zelf op.’ Zei ik kort. ‘Maar we willen helpen.’ Zei Sophia. ‘Dat hoeft niet, het lukt me wel.’ Zei ik. ‘Jullie horen niet in die wereld.’ Zei ik zuchtend en stond op. ‘Bedankt voor de verzorging.’ Zei ik tegen de meisjes en verdween dan even in de badkamer om tot rust te komen. Ik liet mijn handen even door mijn haar gaan en bekeek me in de spiegel. Ik wou dat ze niet in gevaar kwamen, het geld moest tegen dinsdag klaarliggen. Ik had het goed verstopt dus ik ging het halen en dan was ik van ze af. Ze moesten maar hun geld nemen en verdwijnen. Want daarna had ik niets meer. Dan had ik mijn toekomst gewoon afgegeven. Voor hen te beschermen. Ik zuchtte, ik was beter nooit naar hier gekomen. Dan ha dik die problemen niet gehad, was ik niet verliefd geworden, had ik niemand in gevaar gebracht. Ik zuchtte en liep de badkamer uit.
Ze zaten er nog allemaal en ik zuchtte grommend. Konden ze niet even weg gaan? Sophia zat op de schoot van Liam met haar gezicht in zijn nek en ik glimlachte kort. Gemma en Niall waren aan het fluisteren. Greg was met Harry aan het praten en Melissa zat alleen op mijn bed en ik ging zitten. ‘Zayn, vertel ons wat is er gebeurd vroeger.’ Zei Melissa. Ik zuchtte en keek haar aan. ‘Melissa ik zeg niets, het is beter zo. Ze kunnen jullie misbruiken en dat wil ik niet.’ Zei ik haar. Ik zei het omdat ik ze moest beschermen.
‘Krijgen we ooit antwoorden?’ Vroeg Gemma, Ik snoof. ‘Alsof jullie zolang wachten.’ Zei ik haar bot. Ze slikte. ‘Ik ga naar buiten een sigaret aansteken.’ Zei ik en liep naar buiten en stak de sigaret op en zuchtte opgelucht als ik de rook inhaleerde. ‘Zayn, je weet toch dat we bezorgd om je zijn.’ Hoorde ik de Ierse stem van mijn blonde god zeggen. ‘Nee Horan dat weet ik niet, dus ga lekker je trouw plannen.’ Zei ik hem en keek hem boos aan. Zijn blauwe ogen stonden vol spijt maar ik kon me er niet overzetten. ‘Za-‘ ‘Nee Horan, ik wil je praatjes niet horen, je hebt zoveel gezegd, zoveel beloofd maar uiteindelijk is het één grote leugen.’ Zei ik hem. ‘Wij zijn niets volgens jou. Dus niets zal het blijven.’ Zei ik hem kwaad en wandelde weg van hem. Ik draaide me om en zag dat hij naar binnen liep. Ik slikte en voelde verdriet over me heen spoelen. Ik ging op een bankje zitten en zuchtte. Dit is zo fucked up. Heel mijn leven is altijd fucked up geweest. Maar deze gevoelens, deze geldkwestie, mijn verleden dat op me inhaalt. Het werd te veel. Ik wou het liefst verdwijnen. Ik zuchtte en stapte mijn sigaret uit en liep naar boven. Wat ik merkte was de stille kille lege kamer. Ik grinnikte humorloos. ‘Zoals ik al dacht. Iedereen is weg.’ Zei ik tegen mezelf.

Reacties (1)

 • Writex83

  "Dan had ik mijn toekomst gewoon afgegeven."
  Betekend dit dat Zayn zijn studie niet af kan maken of zo?

  Daarbij stond Zayn toch buiten te roken? Niall is via de uitgang (en ingang)
  achter hem aan gegaan. Dus hoe zijn de anderen dan weg gegaan, gezien de kamer leeg is
  als Zayn terug komt. Ze hadden elkaar ergens tegen kunnen komen.

  Even over Niall en wat hij zegt over 'we zijn bezorgd om je"???
  In geen enkel opzicht dat hij iets laat merken over zijn gevoelens voor Zayn. Hij houdt Zayn aan
  het lijntje terwijl hij in feite verloofd is met Gemma. Wat ook niet klopt want ze voelen niks voor elkaar.
  Is dit wat je noemt een 'gearrangeerd huwelijk'??

  xxx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen