Foto bij Douchebag student

Gadver, heb je weer zo'n student hoor.

Hé jij, douchebag student! Ja, jij! Met je onmogelijk kleine studentenkamertje van twee bij twee. Met je stapel bierkratten in je gore gezamelijke woonkamer en je gezuip op donderdagavond. Jij ja! Ben je het zat dat jouw soort wordt ondergescheten door het kabinet? Ben je het zat dat 'betalende reizigers' je met een minachtende blik aankijken in het openbaar vervoer omdat jij niet betaalt? Dan heb je dikke pech!

Even zonder grappen en grollen though: studenten zijn al jaren het mikpunt van allerlei bittere personen en organisaties die iets nodig hebben om hun kwaadheid op uit te oefenen. Waarom voor iets moeilijkers kiezen als ze ook gewoon op studenten kunnen bitchen? Het is niet alsof we het zwaar hebben, met onze studiefinanciering waar we alleen maar drank van kopen, onze prachtige idyllische studentenkamers, en onze gratis reisproducten. Echt totaal niet! We zijn millenials die gewoon aan het genieten zijn van het leven! Maar dan niet. Van onze karige studiefinanciering moeten we vaak de huur betalen van onze viezige kleine kamertjes. En die studiefinanciering moeten we gewoon weer terugbetalen aan het einde van de rit. Mits we niet gaan bijlenen. Als echte schurken. Want dan zoeken we maar gewoon een bijbaantje, toch? Als we de hele dag naar school zijn geweest, hebben we absoluut allemaal de energie om nog vier uur achter de kassa te zitten in de Albert Heijn. Doen we gewoon. Het is ook zeker niet alsof we 99 euro per maand betalen voor dat gratis reizen. Wat zei je daar, meneer NS business card? Jij betaalt ook al niet voor je chipkaart? Wat een toeval! Hoe bedoel je dat de eerste klas alleen voor betalende reizigers is?

De politiek focust zich voornamelijk op ouderen, (hoge)scholen focussen zich voornamelijk op valse informatie verspreiden. Sta je daar op een open dag je ogen uit te kijken. Van je neef Rick hoor je dat hij al een paar jaar in de horeca werkt omdat er geen banen zijn waarbij een filosoof nodig is. Komt er ineens een dame die veel te gestressed is om überhaupt nog in leven te zijn met haar grootste glimlach naar jou en wat anderen toe. 'Geloof niet wat ze zeggen!', krijst ze dolgelukkig. 'Word gewoon advocaat, er is zo veel werk!' Goed, jij schrijft je in, maakt je opleiding af, en leert dat je aluminiumfolie over je borden kunt spannen zodat je geen afwas hoeft te doen, Je leert ook dat alcoholisme hand in hand gaat met wanhoop.

Ik bedoel hier allemaal niet mee te zeggen dat je niet moet gaan studeren. Totaal niet zelfs! Wat ik probeer te zeggen is dat het soms best oké is om te verdrinken in zelfmedelijden met een goedkope fles Aldi-wijn in je uitgedroogde handen terwijl je ingewikkeld in 16 fleecedekens aan het Netflixen bent. We hebben het allemaal wel eens zwaar.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen