Foto bij Chapter 47.1 ||

Anne Ramsey


Het was ondertussen een gewoonte geworden om elke keer naar het Emirates te komen wanneer Arsenal speelde en dat was deze zaterdagnamiddag niet anders. Ik was blij dat ik een warme sjaal droeg, want het was maar kil en grijs in Londen vandaag. Zeker als je twee keer 45 minuten stil zat, werd je pas gewaar hoe koud het was.
De match was net zo 'meh' als het weer. Arsenal speelde 1-1 gelijk tegen Everton. Nadieh en ik waren opgelucht toen het laatste fluitsignaal weerklonk en haastten ons naar de warmte binnen. We haalden een warme chocolademelk en maakten een praatje met Leonita, de vriendin van Granit Xhaka. Ze was echt heel aardig en we babbelden totdat ik Alexis opmerkte.
Subtiel liep ik naar hem toe en hield genoeg afstand zodat niemand vreemd zou opkijken. Alexis zelf vond het geheimzinnig gedoe maar onzin.
'What? Can't I even greet my girlfriend with a kiss?' pruilde hij.
Mijn hart zwol op door zijn woordkeuze. Hij had tot nu toe nog nooit naar me verwezen als 'zijn vriendin'.
Ik vermande me en stelde me verdedigend op. 'I thought we said no labels?' herinnerde ik hem eraan.
Hij trok het zich weinig aan. 'Whatever you wanna call it, guapa. All my teammates suspect that we're an item anyway.' Hij gaf me een ondeugende knipoog, zoals hij dat zo vaak deed, en kon het niet laten om even met z'n hand over mijn heup te gaan. 'I haven't scored on the pitch today but maybe I can score with you tonight?'
Hij trachtte het wel te verbloemen met zijn dubbelzinnige woordspeling, maar ik merkte wel dat hij ontgoocheld was dat hij geen doelpunt had gemaakt vanmiddag. Hij leek ook allesbehalve tevreden met zijn performance toen hij bij het fluitsignaal het veld af stampte en meteen in de tunnel verdween.
'Well, Nadieh was gonna go clubbing tonight and...'
'And you have to babysit her? I thought you didn't like clubbing that much?' Alexis klonk een beetje prikkelbaar.
'I'm looking out for her,' zei ik kortaf. 'I know her way too well and I have to make sure she doesn't do dumb shit. Besides, I like a good drink... or a few.'
Alexis keek me peinzend aan en haalde toen zijn schouders op. 'Maybe I should join you then. I don't go clubbing that often but a change of scenery could be fun.'


Die avond maakte ik me klaar voor de club. We zouden met een klein groepje gaan bestaande uit Carl, Alex en Theo. En Alexis, maar dat wist mijn zus nog niet. Iedereen zou zich bij ons thuis verzamelen en dan gingen we een taxi naar centraal Londen nemen.
'I love this Sleek liquid lipstick. It literally stays on my lips all day,' zei Nadieh die praktisch de hele badkamer in beslag nam.
'Even when you're snogging your new boyfriend?' pestte ik haar. Om eerlijk te zijn, wist ik niet goed wat ik van Theo moest vinden. Hij was wel hélemaal Nadieh's type met zijn donker haar, getatoeëerde armen en fluwelen stem met voorbeeldig Engels accent.
'Can you shut your mouth?!' Ze greep de beauty blender die tussen al haar make-upspullen lag en gooide het natte sponsje naar mijn gezicht. Ik ving het handig op en smeet het naar haar terug.
Opeens viel mijn oog op een paars-rode plek op haar sleutelbeen. Met de diep uitgesneden V-hals die ze droeg, kon ik er niet naast kijken.
'You might wanna cover up your hickey with some foundation,' zei ik haar en wees naar de restanten van de zuigzoen.
Het leek haar niet te storen, integendeel zelfs.
'What? Everyone is allowed to see that I have a lover who loves me hard... literally,' grijnsde ze.
Ik rolde overdreven met mijn ogen. Ik wilde het niet weten. 'You're fucking desperate.'
'No, I just like attention,' verbeterde ze me schaamteloos.
Ik lachte en liep de badkamer uit. Ik was tevreden met mijn make-up look dat een klassieke cat eye was gecombineerd met rode lippenstift. Ik nam nog snel mijn kleine zwarte tasje uit mijn kamer en wachtte in de woonkamer.
Alexis was de eerste die arriveerde tot grote ergernis van Nadieh.
'He's coming too?' verzuchtte ze.
'Yes,' antwoordde ik stellig. 'We're going with a whole group so what's the problem?'
Ze hield haar mond maar en fleurde meteen op met de aanwezigheid van Carl, Alex en Theo. Vanuit mijn ooghoeken bekeek ik Theo onderzoekend. Ik had hem nog nooit echt gesproken. Hij had zich classy gekleed voor vanavond en zag er erg opgewekt uit. Ik beet op mijn tong, maar kon het uiteindelijk niet laten om een opmerking te geven.
'You look particularly cheerful for someone who's just left his wife.' Het kwam er scherper uit dan de bedoeling was, maar dat nam niet weg dat hij me perplex aangaapte. Nadieh wierp me onmiddellijk een vernietigende blik toe.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen