Foto bij Chapter 002 ~ Sindy

'Sindy ben je al wakker?.' hoorde ik mijn tante roepen van beneden. 'Aish, jaja ik ben wakker!.' kreunde ik iets en sloeg de lakens van me af. 'Weet je het zeker, de vorige keer ben je ook weer in slaap gevallen!.' riep mijn tante weer. Ik stapte uit bed, 'Ik sta al, dat moet goed komen denk ik!.' riep ik terug. Man zo kan ik nooit uitslapen met haar in de buurt. Ik sprong snel onder de douche en trok mijn kleren aan. Ik liep rustig naar beneden toe, en zag mijn tante al in de keuken bezig. 'Goedemorgen!.' zei ik. 'Oh, je bent echt wakker!.' zei mijn tante verbaast. 'Ha ha erg grappig!.' grinnikte ik iets. 'Sorry lieverd, heb je nog plannen voor vandaag?.' vroeg ze en zette ontbijt voor mijn neus neer. Ik schudde mijn hoofd, 'Niet echt, ja misschien even naar de bieb. Maar verder niks!.' zei ik. 'Ik ben vanmiddag even weg, dat weet je he?.' vroeg mijn tante. Ik knikte, 'Ja u had er gisteravond urenlang een preek over!.' zei ik. 'Het is heel interessant!.' verdedigde mijn tante haarzelf. 'Wauw een lezing over organismen interessant!.' zei ik. 'Voor mij is dat heel interessant oké!.' zei mijn tante. 'Ik zeg ook niet dat er iets verkeerds aan is!.' zei ik. 'Nou daar lijkt het anders erg op, zo heb ik je niet opgevoed Sindy!.' zei mijn tante. Nee, misschien zijn het een van de trekjes die ik van mijn ouders heb meegekregen... 'Waar denk je aan?.' vroeg mijn tante. Ik schudde mijn hoofd, 'Ani, het is niets ik ga naar de bieb oké!.' zei ik en ruimde mijn bord op. Ik trok mijn jas aan en liep naar buiten toe, richting de bieb. Onderweg kwam ik een stel tegen, die met een klein kindje in het park aan het spelen waren. Ik zuchtte iets, zo speelden mijn ouders vroeger ook met mij. Ik weet alleen nog steeds niet waar ze zijn, en ik mis ze echt vreselijk. Deze paar jaar heb ik bij mijn tante gewoond, en zij heeft me een beetje overeind geholpen met alles. Ze heeft me zelfs werk aangeboden bij haar in de zaak, maar drank schenken aan stom dronkenlappen is niet echt iets voor mij denk ik. Na een tijdje kwam ik aan bij de bieb, en liep naar boven. Ik zocht de afdeling op waar ik interesse in had, pakte een van de boeken en plofte in de stoel neer. 'Never jugde a book by it's cover!.' zuchtte ik en deed het boek open. Een laag stof waaide op, en ik waaide het iets weg. 'Wow, deze is echt heel oud!.' zei ik toen ik naar het ouderwetse handschrift keek. Beetje bij beetje begon ik steeds meer verzeild te raken in het boek.
*Een aantal uren later*
Ik werd aan getikt, en liet van schrik het oude boek op de grond vallen. 'Sorry, ik wou je niet laten schrikken, maar we gaan zo sluiten. Als je dat boek mee wilt nemen kan dat!.' glimlachte de oude biebliotheekjuffrouw. 'Ja, sorry ik was een beetje in de wereld van het lezen!.' zei ik en stond op. 'Geeft niet, ik wacht beneden als je het boek wilt lenen!.' glimlachte de vrouw en liep weg. Ik keek haar na en pakte toen het boek op, en keek verbaast naar een klein blaadje dat ook op de grond lag waar het boek net lag. Ik pakte het blaadje op, en draaide het om. Er stond een echtpaar op, met een huis op de achtergrond. Ze komen me heel bekend voor, ik draaide het blaadje weer om en probeerde het schrift te lezen. 'Jessica en Jeffrey?.' vroeg ik. Het jaartal was 1995.... 'Wacht....mijn ouders?.' vroeg ik verbaast en keek naar de foto. Nu je het zegt ja, dat zijn mijn ouders... maar waarom doet een foto van hun hier in het boek. En welk huis is dat?. Ik liep naar beneden toe, en nam het oude boek met me mee naar huis. Toen ik het huis in liep was tante al weg, ik plofte op de sofa neer en begon weer in het boek te lezen.
Ik schrok op toen iets voor mijn neus op de grond werd gegooid. 'Sorry, ik wou je niet laten schrikken!.' zei mijn tante die de kussen oppakte. 'Jeez, dat is de 2e keer al vandaag!.' zuchtte ik. 'Wat lees je daar?.' vroeg mijn tante. 'Een heel oud boek, het is echt heel raar...maar het lijkt wel een soort dagboek!.' zei ik. 'Oh, en van wie dan?.' vroeg mijn tante. 'Geen idee, maar deze foto zat er tussen!.' zei ik en gaf mijn tante de foto. 'Jessica?.' zei mijn tante geschrokken. 'Dus het is haar toch!.' zei ik en sprong op. Op dat moment viel een van de fotolijstjes van de muur op de grond. 'Hey niet zo stampen, ik heb er net nieuwe lijstjes om gehangen!.' zei mijn tante en liep naar het lijstje toe. Ik pakte de foto weer op en keek naar mijn ouders. 'Tante!.' zei ik. 'Ja?.' vroeg ze voorzichtig. 'Ik denk dat ik een besluit heb gemaakt!.' zei ik. 'Waarover?.' vroeg Tante. 'Ik wil mijn ouders zoeken!.' zei ik. Mijn tante zuchtte, en ging toen opeen stoel zitten. 'Normaal zou ik zeggen nee, maar je bent al 19, dus....ik kan je niet tegen houden!.' zei ze. 'Sorry, maar ik heb echt het gevoel dat ik dit moet doen. Ik wil tenminste kunnen zeggen, dat ik het geprobeerd heb!.' zei ik. Tante knikte, 'Ik geef je gelijk, echt waar. Ik zeg alleen dat je wel voorzichtig moet doen. Je weet niet wie er allemaal rond loopt op deze wereld!.' zei mijn tante. Wat bedoelt ze daar mee?. 'Oké...dan ga ik mijn spullen pakken!.' zei ik en liep naar boven. Ik pakte mijn tas in met zoveel mogelijk kleren, en spullen die ik dacht nodig te hebben. 'Hier, het is niet veel maar het is genoeg om je even op weg te helpen!.' zei tante en gaf me een envelop met geld. 'Danku!.' glimlachte ik en gaf haar een knuffel. 'Wees alsjeblieft voorzichtig oké?.' vroeg ze. 'Altijd!.' glimlachte ik en liep toen naar beneden toe, de deur uit... Een nieuw avontuur tegemoed.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen