Foto bij Hoofdstuk 2

Hier is deel twee.
Geschreven op vraag van Maximecunnen. Bedankt voor je reactie trouwens.

Hermione POV

We zitten nu enkele uren te praten, maar ik weet niks meer te zeggen dus ik kijk uit raam en in zie in de verte het kasteel. En dan schiet er me iets te binnen "We zijn er bijna en we moeten ons nog omkleden." zeg ik haastig tegen Ron en Harry terwijl ik mijn uniform pak en naar de toiletten ren. Ondertussen kom ik langs de coupe van Malfoy en kijk naar binnen. Hij kijkt naar mij en draait dan opeens snel zijn hoofd en kijkt naar zijn vrienden of zoals ik ze noem zijn volgelingen. Ik zie dan dat Pansy mijn heeft gezien en me een dodelijke blik geeft. Ik reageer daar niet op en ren gewoon door naar de toiletten en ga me omkleden.

Draco POV

Ik was gewoon naar de deur van de coupe aan het staren en opeens staar ik naar het gezicht van een meisje en dan zie ik dat ik dat het Hermione is en draai snel mijn hoofd. Ik zie dat Pansy haar een vrij boze en gemene blik geeft en dat Hermione dan doorloopt. "Dracie, ziet mijn neus er een beetje ok uit of heeft dat vervelende modderbloedje het te erg gemaakt." Vraagt Pansy aan mijn haar irritante stem. Ik kijk naar haar gezicht dat er niet al te best uitziet. "Her..., Ik bedoel Granger heeft je gezicht goed geraakt om eerlijk te zijn, dus nee je het ziet er niet ok uit." antwoorden ik haar geïrriteerd. "Als ik jou was zou ik toch even een spiegel gaan zoeken." voegde ik er ook nog aan toe. Ze stond met een boos gezicht op en ging naar de toiletten. "Wou je dat modderbloedje nou bij haar voornaam noemen?" vroeg Blaise die ook bij mij in de coupe zat aan me. "Ik heb geen idee waar je het over hebt, Blaise." zei ik alsof ik echt niet wist waarover hij het had, maar ik denk niet dat hij het honderd procent geloofde. Ik trok me er niks van aan en staarde uit het raam en zag het kasteel meer en meer in zicht komen.Hermione POV

Ik had me omgekleed en was terug naar mijn vrienden gegaan. Ik zat daar maar gewoon uit het raam te staren en zag het kasteel nu heel duidelijk en enkele minuten later kwam de trein tot stilstand en iedereen begon recht te staan om naar buiten te gaan. Ik stond ook op en liep achter mijn vrienden naar buiten. Eindelijk waren we er, de plek waar iedereen zich thuis voelden.

even later

We waren binnen en liepen nu de grote zaal binnen, behalve de eerstejaars natuurlijk die moesten nog wachten. Terwijl ik naar de Griffoendor tafel liep kwam natuurlijk weer Malfoy voor me staan. "Wat is nu weer het probleem, Malfoy." zei ik vrij bruut omdat ik geen zin had in weer een opmerking van hem.Draco POV

Ik was in de grote zaal en zag Hermione en ging voor haar staan en ze vroeg aan mij wat het probleem was. Zag ze dat dan zelf niet."Jij natuurlijk, wat dacht je anders." antwoorden ik haar met een onvriendelijke toon. "Door is Pansy hysterisch naar de ziekenzaal gerend omdat ze denkt dat ze een gebroken neus heeft, en omdat je haar geslagen hebt moet ik nog revenge nemen." zei ik alweer onvriendelijk. Ik weet als ik haar modderbloedje noem dat ze toch weer naar de toiletten rent om e wenen dus dat ging ik doen. "Weet jij wat bent Granger, jij bent een smerig mo mod..." Ik kreeg het woord niet over mijn lippen, ik kon het niet zeggen wat was er toch met mij aan de hand. "Je bent gewoon smerig." zei ik vlug en liep snel naar mijn tafel. Waarom kan ik haar niet beledigen en zo. Ik Draco Malfoy die iemand niet kan beledigen dat is onmogelijk, trouwens ik haten Hermione. Bij die gedachte voelde ik me slecht en schuldig. Ik probeerde er niet meer aan te denken en ging zitten. Toen stond Dumbledore recht en begon die aan zijn eeuwig durende speech. Het enige wat ik er van verstond is blabla blabla, niet echt veel dus. Toen hij klaar was met praten verscheen er op elke tafel een feestmaal en begon ik te eten. Ik heb niet veel gegeten omdat ik de hele tijd aan het denken was waarom ik haar niet kom beledigen. Toen ik klaar was liep ik naar de kerkers naar mijn leerlingenkamer om te bedenken hoe ik Hermione goed kon beledigen en daarmee ook bewees dat ik haar nog altijd haten, komaan zeg waarom zou ik haar niet haten.

Hermione POV

Ik zat te eten en zag toen dat iemand al vrij vroeg de zaal verliet, toen ik wat beter keek zag ik dat het Malfoy was. Wat is die nou weer van plan, waarom maak ik me daar zorgen over dat is toch niet mijn probleem. dacht ik.
Ik at verder en was zo in gedachten verzonken dat ik eigenlijk geen woord tegen Harry, Ron of iemand heb gezegd, niet dat het me echt kon schelen maar het wel zo. Toen ik klaar was met eten ging ik naar de leerlingenkamer van Griffoendor en ging daar in een zetel zitten om verder te denken.Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen