Harry = 15 jaar
Rosemary = 14 jaar

Rosemary Olivia Williams
July, 2009

Het was zomer. De zon scheen fel en voor ons - mensen in Engeland - was het behoorlijk warm. 23℃!
De zomervakantie begon over een week, dus Harry en ik hadden allebei geen huiswerk, wat super fijn was. Gemma daar in tegen moest keihard werken, terwijl Harry en ik achterover leunden en niks deden.
Nu zaten we in mijn tuin, en ons te vervelen. Alessa - die inmiddels bijna drie werd - werd bijna opgehaald door mijn opa en oma, Adam was naar zijn vriendin toe en Stephan en mijn moeder Sienna waren met Anne en Robin iets gaan drinken.
Alessa zat voor ons op de grond met haar pop te spelen.
'Hally?' Harry zat in een ligstoel, met enkel een zwembroek aan, en stond op het punt om in slaap te vallen. Alessa stond voor hem. Zij en Harry waren echt beste vriendjes. Helaas kon ze de 'r' nog niet uitspreken, dus elke keer als ze mijn of Harry's naam noemde ging dat nog niet helemaal goed.
Harry keek slaperig op en bij het zien van Alessa verscheen er een glimlach op z'n gezicht. Hij tilde haar op en zette haar schuin op haar schoot, zodat ze mij ook nog kon zien.
Het kleine meisje kroop in zijn armen en ik keek tevreden naar ze. Waarschijnlijk zouden ze zometeen allebei in slaap vallen.
Ik richtte mijn aandacht weer op het tijdschrift dat ik aan het lezen was. Ik droeg een bikini met een t-shirt van Harry eroverheen. Die waren zo groot voor me dat ze tot mijn heupen kwamen. Zijn t-shirts waren heerlijk zacht en roken naar het lekkere geurtje dat helemaal Harry was.
Altijd slingerden er wel een aantal kledingstukken van Harry door mijn kamer. Hij bleef vaak slapen en soms steelde ik ook wat uit zijn kast als ik bij hem was. Hij deed alsof hij dat niet zag, maar vond het niet erg.
'Heb je nog iets van Jasmine gehoord?' vroeg ik Harry. Jasmine was zijn ex-vriendin. Zo'n twee weken geleden had hij het met haar uitgemaakt. Toen ik hem vroeg waarom, zei hij dat hij al gevoelens had voor iemand anders. Wie, dat wilde hij dan weer niet vertellen.
'Nee,' antwoordde Harry. Ik keek naar hem op vanuit het tijdschrift en zag hem naar me kijken. Verlegen glimlachte ik en hij vervolgde: 'Maar dat zou ik ook niet willen, nu ik hier met jou ben.'
Snel keek ik weg, maar voelde zijn ogen in mijn huid prikken. De laatste tijd was er een soort spanning tussen ons ontstaan. Elke keer dat ik aan Harry dacht, hem zag had ik niet meer dat vertrouwde vriendschappelijke gevoel, er was iets bijgekomen. Ik was bang om gevoelens voor hem te ontwikkelen die ik helemaal niet wilde hebben. Het was altijd Harry en Rosemary: beste vrienden. Maar dat begon steeds meer te veranderen en zelfs de mensen om ons heen hadden het door.
We hoorden allebei de bel door het huis galmen. Ik stond op om de deur open te doen. Waarschijnlijk waren dat mijn opa en oma die Alessa op kwamen halen.
Het tijdschrift legde ik op de stoel neer en liep door het huis. De achterdeur grensde aan de woonkamer, en van daaruit kon je zo naar de gang lopen, waar de voordeur zat.
'Grandpa! Granny!' Blij gaf ik ze allebei een knuffel en liet ze binnen. Beide waren nog erg jong, omdat mijn moeder geboren was toen mijn oma erg jong was en mijn moeder kreeg Adam en mij ook behoorlijk jong.
Mijn oma, Valencia, had een grote hoed op tegen de zon en droeg een lange broek met een t-shirt erboven.
Mijn opa, Tom, had voor de verandering een keer een wat kortere broek aan samen met een polo.
'Rosemary, wat goed om je weer te zien!' zei Tom.
'Long time, no see,' grinnikte ik. Afgelopen week had ik ze nog gezien. Ik liep ze voor naar de keuken. 'Willen jullie iets te drinken?'
'Water, lieverd,' antwoordde mijn oma. 'Wat heb jij nou aan?'
Ze trok even aan het t-shirt van Harry en ik haalde mijn schouders op. 'Het zit lekker. Jij ook water, opa?'
Hij knikte en ging op de bank in de woonkamer zitten. Valencia liep samen met mij ook daarnaartoe. Allebei hadden we een glas water in onze handen. De mijne gaf ik aan Tom.
'Dus, waar is Alessa?'
'Bij Harry.' Alsof ik het over de duivel had kwamen ze net binnen lopen. Harry had een slapende Alessa in zijn armen en kwam naast me zitten.
'Goedemorgen, mevrouw en meneer Williams.'
'Ach gut, wat is ze toch een schatje.' Liefdevol keek oma naar Alessa. 'Hallo Harry.'
Alessa opende langzaam haar oogjes en keek slaperig om zich heen. Bij het zien van haar opa en oma sprong ze uit de armen van Harry en rende naar Tom en Valencia om ze een knuffel te geven.
'Ben je klaar om te gaan?' vroeg opa aan Alessa. Ze knikte en begon enthousiast te vertellen over haar nieuwe pop.
Hoofdschuddend, maar tegelijkertijd met een grote glimlach op m'n gezicht, stond ik op om Alessa's schoenen en koffertje te pakken.
Haar koffertje stond al klaar in de gang, maar haar schoenen kon ik nergens vinden. Niet in de keuken, niet in de woonkamer.
Uiteindelijk liep ik naar de tuin om daar te zoeken.
'Zoek je deze?' Geschrokken draaide ik me om. Harry stond grijnzend voor me met de sandaaltjes van Alessa in zijn hand.
'Ja,' zei ik en trok hem in een knuffel. Hij legde zijn armen om mijn middel, ik legde mijn hoofd op zijn borst en mijn armen om zijn nek. Ik kon zijn hart onregelmatig horen kloppen.
'Waaraan heb ik de eer om een knuffel te krijgen?' Ik wist gewoon dat hij nu grinnikte.
Ik haalde mijn schouders op en keek naar hem op. Zijn groene ogen keken me onderzoekend aan en langzaam kwam zijn gezicht dichterbij. Ook ik ging op mijn tenen staan om dichter bij hem te komen. Mijn hand legde ik op zijn wang en zachtjes wreef ik met mijn duim over de zachte huid. Ik zag zijn ogen even naar mijn lippen flitsen, maar die waren daarna meteen weer gefocust op de mijne.
Plotseling had ik door waar we mee bezig waren. Snel maakte ik me los uit de knuffel en deed een aantal stappen naar achteren.
'Ik denk dat we deze schoentjes naar Alessa moeten brengen,' zei ik. Harry knikte en stil liep hij achter me aan.

'Lieverdje, kom eens hier,' Ik stak mijn hand uit naar Alessa en ze liep snel naar me toe. Ik zette haar op mijn schoot en deed voorzichtig de schoentjes bij haar aan.
Alessa keek me glimlachend aan en zei zachtjes tegen me: 'Je bent lief.'
Ik glimlachte terug en gaf haar een knuffel. Jij ook. 'Veel plezier bij opa en oma.'
Ik stond op met Alessa in mijn armen en liep naar de gang waar Tom en Valencia al klaar stonden om te gaan.
Alessa zette ik op de grond, maar ze stak haar armpjes weer omhoog naar mij. Ik gaf haar nog een knuffel en toen stak Alessa haar armpjes uit naar Harry, die naast me was komen staan.
Tom en Valencia stonden ongeduldig te wachten.
'Rosemary, waar is haar tas? vroeg oma geïrriteerd. Ze wilde gaan. Ik snapte het wel, want Alessa was erg goed in tijd rekken en kon er zo een halfuur over doen om afscheid te nemen.
'Hier, oma.' De roze koffer gaf ik aan en opa nam hem aan.
'Doe je moeder, Stephan en je broer de groeten,' zei oma en ze trok me in een snelle knuffel, maar voordat ik mijn armen om haar heen kon slaan stond ze alweer bij de deur.
'Zal ik doen,' glimlachte ik en gaf mijn opa ook een knuffel.
Harry gaf mijn opa een hand en mijn oma een korte knuffel. Tom praatte nog even met Harry over hoe het met hem en zijn familie ging, maar toen begon Valencia zo aan te dringen om te gaan dat hij maar toegaf.
Na nog een laatste knuffel van Alessa viel de deur dicht.
'Pfoe, ze zijn eindelijk weg!' Lachend keek ik Harry aan, maar keek snel weg bij het zien van de blik op zijn gezicht. Lichtjes bloosde ik. Wat was er toch aan de hand met me?
'Dus,' mompelde ik. 'Wat gaan we doen?'
Een bedenkelijke blik verscheen op Harry's gezicht. 'Kom,' wenkte hij me.
Ik liep achter hem aan naar de tuin toe. Eenmaal daar ging ik op mijn ligstoel zitten en keek naar Harry. Kleine krulletjes zaten in zijn haar.
Hij keek even naar me op en glimlachte, waardoor er schattige kuiltjes in zijn wangen ontstonden. Ook ik glimlachte naar hem.
'Rosemaryhy,' zong Harry en liep naar me toe. Hij hield iets verborgen achter zijn rug.
Fronsend keek ik hem aan. Wat was hij van plan?
'Harohold?' Ik trok een wenkbrauw op en er verscheen een grijns op zijn gezicht.
Hij stond nu vlak voor me. Plotseling schoot zijn arm die eerst verborgen zat achter zijn rug naar voren. In zijn hand hield hij de tuinslang... en die stond aan.
'Harry!' gilde ik naar hem. Grijnzend spoot hij me onder met het ijskoude water. 'Argh!'
Ik was nat. Nee, ik was doorweekt. Van top tot teen doorweekt met water. Ik sprong op en griste de tuinslang uit Harry's hand. Hij lachte en spreidde zijn armen terwijl hij door mij werd doorweekt.
In twee stappen was hij bij me en legde zijn armen om me heen. Ik liet de tuinslang op de grond vallen en sloeg mijn armen om zijn middel om hem nog dichter naar me toe te kunnen trekken. Mijn hoofd legde ik op zijn borst en ik hoorde zijn hart kloppen.

---
X

Reacties (3)

 • OldNewFish

  Renate een kind van 2 kan dat niet altijd geloof me maar Want ik werk met kinderen.

  Leuk verhaal:)

  4 jaar geleden
 • Writex83

  Oké, flashback of geen flashback, waarom doe je alsof Alessa nu net als Lux is??
  Die kon ook geen 'r' uitspreken en haar eerste woordje was 'Hally'. (hoe lief het ook is)
  TBH, iemand die bijna twee is, kan wel de letter 'r' uitspreken.

  En als Rose doorheeft dat haar gevoelens voor Harry zijn veranderd, waarom
  neemt ze dan niet wat meer afstand?? Ze wilt Harry toch niet als vriend kwijt.

  Harry heeft het niet zomaar uitgemaakt met Yasmine. Hij is al verliefd op haar
  maar waarom zegt hij dat niet? Heeft hij dan niet door dat er wat veranderd is tussen hen?

  Trouwens, als je meer voelt dan alleen vriendschap, en je weet niet zeker hoe dat voor de
  ander is, neem je afstand. Niet dat je dan door gaat alsof je een stel bent. Dus dat laatste stukje
  zou meer ongemakkelijk moeten zijn.
  Also, eerst is Harry wat overdonderd als ze hem een knuffel geeft en in het onderste stukje
  vindt hij het niet meer erg?

  xxx

  4 jaar geleden
 • EvaSalvatore

  Kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss kiss
  i love this storyyy snel verder? Xx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen