Foto bij hoofdstuk 16

Ik zit op een bank, samen met Careema, Vando en Brinnif, de kamer om ons heen is prachtig, voor ons ligt een kleed met daarop een glazen tafeltje. Maar daar kijkt niemand naar. Iedereen kijkt naar de tv. Dadelijk zie ik mijn cijfer, dadelijk krijg ik te horen of sponsoren wel naar mij om zullen kijken...
Ik tril helemaal. Nu maar hopen dat niemand het ziet.
'District 1, Mano Panal... 10, Evy Moosa... 6.' De foto's van de twee kinderen vliegen voorbij. Ik herken Mano, dat is die jongen die trots andermans plek in beslag nam. Waarom zou je dat in godsnaam doen?
Ik kijk opzij naar Brinnif, ze lijkt heel ontspannen. Ik heb haar amper nog gesproken bedenk ik me net.
'Wat heb jij denk je?' Vraag ik.
Ze kijkt opzij, haar bruine ogen zijn donkerder dan normaal. Ze lijkt sterker. Sterker dan ooit, sterker dan ik ooit zou kunnen zijn.
'Geen idee...' ze kijkt weer weg. Wat heeft zíj eigenlijk gedaan? Waarom is ze opeens zo gesloten? Het lijkt wel alsof ze me helemaal niet meer ziet. Zou ze nog steeds willen dat ik win?
Opeens verrek ik een spier bijmijn ogen. Mijn oogleden beginnen te trillen. Brinnif is het echt vanplan! Ze laat mij denken dat zij niets meer met mij te maken wil hebben, dat ze voor zichzelf gaat. Maar stiekem doet ze dat voor mij. Dat lijkt me volkomen logisch, of niet soms?
Ik voel een klap op mijn been en schrik weer overeind.
'District 5, Brinnif Bridlong... 11.'
Wat!? Wat heeft zij gedaan? Hoe? Ik kijk geschrokken opzij, bijt op mijn lip en kijk weer naar de tv. Brinnifs foto vliegt voorbij.
'Ayden Bridlong......'

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Nee! Foei! Stout! Geen cliffhanger!

  4 jaar geleden
  • Diago

   Eens

   4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen