Het moment dat Louis zijn flat binnenkomt, loopt hij in een rechte lijn naar Niall's slaapkamer, met een hoofd zoemend met ''WHAT THE FUCK'' en een vuur onder zijn huid op alle plekken waar het Harry's aanraakte in zijn dronken waas.

Want er is no fucking way dat hij nu in zijn bed kan ploffen en in slaap kan vallen. Nee, hij kan dat absoluut niet doen want zijn hoofd kan elk moment exploderen en zijn hart doet gekke dingen en zijn bloeddruk is waarschijnlijk enorm gestegen; de dood hangt hem boven het hoofd.

En, oh ja, hij is ook boos op de kleine Ierse fuck, want waar de hell was hij heen gegaan deze nacht? En waarom de fuck heeft hij Louis verlaten en liet hij het aan Louis over om een nauwelijks-dare Harry Styles te ondersteunen? En in bed te stoppen? En hem te dwingen zijn hand vast te fucking houden als een klein kind?

Het is allemaal Niall's schuld.

Met nieuwe woede barst hij door de gesloten deur en ziet hij het slapende gestalte van de jongen tussen dekens liggen, zijn hoofd is diep in de kussens gezonken en zijn mond hangt komisch geopend. Hij is nog steeds gekleed, met schoenen en al, de kamer ruikt duidelijk naar wiet en whisky en de overblijfselen van een kalkoen-sandwich liggen op zijn nachtkastje, half-gegeten en verlaten.

Maar Louis is opgelucht voor twee redenen:

1. Niall is officieel thuis en niet nog steeds ergens aan het flaneren.

2. Niall is alleen en kan zijn volle aandacht dus op Louis focussen die zich kwetsbaar en nooddruftig voelt. (Hij was ook een soort van doodsbang om iets te onderbreken dat hem waarschijnlijk voor eeuwig een trauma zou geven.

''Nialler, Niall, Ierland,'' roept Louis terwijl hij op het enorme bed klimt (en damn, die lakens voelen zacht) en de jongen wakker begint te schudden. ''Hey, ik moet praten. Ik moet je dingen vragen. Ierland! Troost me!'' Hij petst zijn wangen tussen zijn handen alsof hij op een drum slaat, ongeduld wint van mildheid.

En Niall, langzaam en verward met een wenkbrauw die meer gefronst is dan Louis het ooit heeft gezien, begint zijn ogen langzaam te openen. Ze snijden door de donkerheid in hun kristallen glans, ze zoeken Louis' eigen en de vijandigheid die van ze af komt is eigenlijk best schrikwekkend.

Maar Louis gaat toch verder.

''Oh, geweldig! Je bent wakker. Nu, ik moet je vragen—''

''Fuck. Off.''

Louis knippert met zijn ogen. Wacht, wat?

''Fuck. Off.'' herhaalt Niall en zijn stem is beladen met slaap, zijn ogen zijn diep gezet met wallen en slaapkorstjes en misschien is er een razende kater in de maak, of misschien haat Niall het gewoon heel erg om wakker gemaakt te worden (hij houdt toch van zijn slaap...) maar hoe dan ook, Louis is bijna, een soort van, misschien wel doodsbang.

Hij gaat een beetje van hem af en staart beducht in de moordenaarsogen terwijl hij zijn handen naar zijn zijden brengt, ver van de piranha onder hem.

''Niall...?'' vraagt hij voorzichtig.

Niall's boze blik wordt erger. ''Louis, als je niet fucking van me af gaat, dan scheur ik je fucking hoofd er de fuck af, ik fucking zweer het.''

Louis gaapt hem aan, ontsteld. ''Scheur mijn—''

''Ik scheur je fucking kut hoofd eraf met mijn blote handen en ik laat je godverdomme moeder het eten,'' bevestigt Niall, en zelfs in zijn vermoeidheid beginnen zijn ledematen te bewegen.

En terwijl Louis er [bijna] zeker van is dat Niall hem niet werkelijk zou vermoorden..

''Oké dan. Ik zie je wel weer als je wakker wordt. Slaap lekker, schat, droom zacht,'' zingt hij, van hem af springend in één behendige beweging en praktisch uit de kamer sprintend zonder een blik achter hem te werken.

Nou, dan. Shit.

Nu heeft Louis tenminste een nieuw ding over Niall geleerd: verstoor zijn sluimer nooit, of lijdt onder de doodstraf.

Het was dus niet een totaal verspilde moeite, denkt Louis als hij wat thee voor zichzelf zet en zich voorbereid op een slapeloze nacht van zelftwijfel en over-analyseren en zich zeer van Niall verwijderd houdt.


Tbh, deze is best wel kort, sorry. Maar anders was dit hoofdstuk 1700 woorden ofzo en dat is, eh, teveel.


Reacties (5)

 • magiclove

  snel verder!!

  4 jaar geleden
 • Long

  1700 WOORDEN IS NOG STEEDS NIET TEVEEL FUCK YOU!!!!!!!!!!!!

  MAAR TBH EVA IK WAS EVEN VERGETEN HOE GOED JE WEL NIET SCHRIJFT IK GA HUILEN

  4 jaar geleden
 • Long

  ''Nialler, Niall, Ierland,''

  IERLAND

  4 jaar geleden
 • Long

  de dood hangt hem boven het hoofd.

  crying

  4 jaar geleden
 • Long

  OMG GEIL PRECIES OM 12 UUR GEACTIVEERD
  JE MOET ALLEEN EVEN JE FONT AANPASSEN KLOJO bc de link werkt niet

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen