Foto bij 1.3

"Attention!" Roept Madame Pelletier. "We roepen één voor één de naam van een eerstejaars, die vervolgens naar voren moet komen om gesorteerd te worden in één van de vier afdelingen." Zegt Madame Goedaard. Hierna zegt Madame Breitner hetzelfde in het Duits en Madame Pelletier hetzelfde in het Frans.
"Mademoiselle Dellacour" roept Madame Pelletier. Oh ik had haar nog niet gezien! Compleet vergeten... "Die komt wel bij ons." Zegt Zaza blij. Madame Pelletier doet Gabriella de sorteercape om.

En ja hoor Gabriella kwam op onze afdeling te zitten. "Wat raar eh?" zegt Xena sarcastisch. Madame Goedaard riep een naam, daarna Madame Breitner en daarna terug Madame Pelletier... En zo ging het door tot er geen eerstejaars meer waren. Hierna begon iedereen vrolijk aan het ontbijt. Maar net zoals elk jaar had ik natuurlijk al gegeten... Dus ik zat erbij en keek ernaar. Plots zag ik dat Xena opeens raar opkijkt, haar bestek pakt en haar rug recht. Dat doet ze alleen als Madame Pelletier in de beurt is. En ja hoor... "Mademoiselle Sneep, vous pouvez procéder au bureau du directeur." "Oui Madame Pelletier." Ik knikte 'elegant' naar de drieling en deed wat Madame Pelletier mij had opgedragen... Ik ging naar Madame Mallemour
.
Onderweg naar het kantoor van onze schoolhoofd vroeg ik mij af waarom ik zou moeten gaan. Ik was zelfs zo diep in gedachte dat ik niet door had dat ik gevolgd werd... Dus ik verschrok me dood toen opeens iemand in mijn rug sprong. "Lily!" Die stem kende ik. "Gabriella! Ik schrok mij dood!" Het kleine meisje liet mij los en keek naar de grond. "Sorry Lily." Zei ze droevig. "Dat is niks meid! Maar de volgende keer gewoon mijn naam roepen." zei ik terwijl ik op haar schouders klop. Ze kijkt mij aan en begint terug te lachen. "Moet jij ook naar Madame Mallemour?" "Moet jij ook al gaan dan?" Ze knikt ja. "Wat zou er zijn?" "Geen idee meid." Zeg ik terwijl ik mijn schouders optrok. "Nou dan moeten we er maar achter komen eh!" Zei ze blij. Ze pakt mijn hand vast en trekt mij mee richting het kantoor van Madame Mallemour.

We kwamen aan bij de lift. Zou het dezelfde toverwoord als vorig jaar zijn? "Univers" Het lampje boven de lift deur begon te pinken. Gelukkig maar! De liftdeur ging open en we stappen naar binnen. Gabriella kijkt verwondert rond. "Wij noemen dit de spiegelbak." zeg ik. "Ik snap waarom." Zegt ze nog steeds rondkijkend. De liftdeuren gaan terug open en we stappen er allebei terug uit. Ik pak de deurklopper vast en klopte 3 keer op de deur. We moesten niet lang wachten tot de deur open ging. Madame Mallemour staat achter haar bureau en legt haar toverstok neer. "Bonjour Mademoiselle Sneep et Mademoiselle Dellacour" zei ze vriendelijk terwijl ze een gebaar doet om naar haar toe te komen. We gingen tegenover haar staan. Ze kijkt Gabriella heel goed aan en gaat dan zitten. Dat was het teken dat ook wij mochten gaan zitten. Madame Mallemour schraapt haar keel, "Heeft ze haar huiswerk goed gedaan?" vraagt ze gebrekkig met een Frans accent. "Oui Madame Mallemour, zij heeft mij hierheen gebracht. Dus ze kent de plattegrond van de school. Naar de regels heb ik nog niet gevraagd, Madame Mallemour." Ze knippert met haar ogen, misschien kan ik beter wat trager praten zodat ze het beter begrijpt. "C'est bon" zegt ze blij terwijl ze naar Gabriella knikt. "Et haar Nederlands?" vraagt ze terwijl ze nog steeds naar Gabriella kijkt. "Dat doet ze heel goed, Madame Mallemour. Ze heeft zelfs maar een klein Frans accent als ze Nederlands spreekt, Madame Mallemour." Gabriella knikt trots ja. "C'est très bon." (Dat is heel goed.) "Bon, ik heb jullie laten komen om te zeggen dat jullie meegaan naar het Toverschooltournooi, die doorgaat op Zweinstein." Ik kijk eventjes verwonderd naar Gabriella, die precies elk moment kon gaan springen van blijheid. "Excusé Madame Mallemour, maar mocht normaal niet alleen Fleur haar jaar mee naar het toverschooltournooi, Madame Mallemour?". We moeten als we met haar praten altijd aan het begin van de zin en aan het einde van het gesprek haar naam zeggen. "C'est Vraie. Maar Fleur wou dat Gabriella mee zou gaan. En volgens mij zou dat ook goed zijn voor haar inzet tijdens de toverschooltournooi. Want we weten allemaal dat zij gekozen zal worden." Ze stopte eventjes met praten en kijkt eventjes trots."Maar omdat er zo een groot leeftijd tussen zit tussen de meisjes en Gabriella en omdat Fleur het heel druk zal hebben, heb ik besloten om een vriendin van Gabriella mee te nemen. En vermits jij de enige bent die zij kent, haar Nederlands heeft geleerd en ze jou beschermleerlinge is. Heb ik besloten dat jij de eer krijgt om mee te gaan." Ze kijkt mij eventjes doordringend aan. "Oh merci!" zei ik enthousiast. Ze schraapt eventjes haar keel. "Madame Mallemour." zei ik er snel na. Ze knikt ja en staat recht. Ik ga ook vlug recht staan en Gabriella volgt mijn voorbeeld. "Zweinstein begint pas over een week, dus jij hebt zo lang te tijd om jou voor te bereiden en l'entrée avec des drapeaux te leren." Zei ze en ze deed teken dat we mochten gaan.

"Wat is l'entrée avec des drapeaux?" vraagt Gabriella toen we terug in de lift stonden. "Wanneer we ergens officieel ontvangen worden als school, doen we trucjes met onze slingers op een speciale en elegante manier."
Ik was in de wolken! Het is altijd al mijn droom geweest om naar Zweinstein te gaan! De school waar papa les geeft...

Reacties (2)

 • Sil1234

  haha, ze heeft er zin in zo te zien!
  snel verder!
  (Y)

  4 jaar geleden
 • Kaffaljidhmah

  Ik wist niet dat ze de pasjes moesten voorbereiden?:8

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen