De zon is volledig op, vier ketels met thee zijn verteerd, en er is een schandelijk beschamende stapel van verfrommelde notititieboek-pagina's (gevuld met dwaze dingen zoals "maar waarom zou hij huilen????" "I hate H.S." "Harry Styles" en zelfs een erg onaantrekkelijke tekening van een kapotte piano) die Louis omringt terwijl hij naar de momenteel onaangeroerde pagina voor hem staart, getiteld, 'Wha tha fuck is wrong with Harry Stylezzz?', compleet met een tekeningetje van een verwelkende bloem en een stormwolk.

Misschien heeft hij teveel cafeïne gehad en misschien heeft hij slaap nodig.

Misschien.

Hij heeft al een Venn diagram geprobeerd te maken van Harry's buien (onsuccesvol) en een schets gemaakt van hoe hij hem in de toekomst moet vermijden en waarom (ook onsuccesvol).

Dus het is echt een zegen als Niall's deur eindelijk open kraakt en zijn gapende gezicht en shirtloze torso compleet met lovebites onthult.

Louis kijkt hem boos aan. ''Het beest ontwaakt,'' zegt hij droog. Hij verfrommelt zijn nieuwste poging tot ijverig Harry Styles notitie-nemen. Hij kijkt toe hoe Niall zijn met zijn ogen knippert in het zonlicht en door de flat kijkt in bijna-waanzin, zijn haar staat omhoog in alle richtingen en hij heeft de kreukels van slaap in zijn gezicht. ''Iemand had bezoek gisteravond,'' reageert hij verder, opvallend starend naar een bijzonder wrede blauwe plek naast zijn rechtertepel.

''Hm?'' vraagt Niall, hij krabt aan zijn kont en loopt in een rechte lijn naar de koelkast.

''Je lovebites.''

''Oh. Ja,'' Niall geeuwt, lachend. ''Ja, het was goed. Ze was lekker.''

Ze was lekker. Wow.

Louis' boze blik wordt erger als hij toekijkt hoe de jongen door het fruit groeft, voor hij terugkomt met twee appels en een tas met druiven.

''Ga je geen sorry zeggen?'' vraagt hij terwijl Niall drie croissantjes uit een tas dichtbij de koelkast pakt.

''Waarvoor?'' vraagt hij, zich compleet niet bewust. Hij scheurt een croissant open met zijn tanden en hmmm't zijn waardering als hij kauwt, terwijl hij zijn vuist in de druiven duwt zonder plechtigheid Je zou denken dat hij al dagen niet gegeten had.

Het is aantrekkelijk.

''Oh, kweenie. Misschien omdat je me deze morgen dreigde dat je me lichamelijk letsel zou aandoen toen ik alleen maar een knuffel wilde?'' schreeuwt Louis, die metaforische dolken door de kamer schiet en weigert om getemd te worden.

Niall kijkt naar hem, wenkbrauwen gefronst, als hij uit de keuken komt. ''Deze morgen? Wanneer?''

''Ja, deze morgen. Je dreigde dat je mijn ledematen eraf zou scheuren als fucking Chewbacca! Doe niet onschuldig, ik heb je in de gaten, Niall Horan, en ik zie het kwaad dat onder je schuilt. De kleur staat je niet, moet ik zeggen,'' tiert Louis, hij vouwt zijn armen en leunt achterover in zijn stoel met een overdreven beweging.

''Ohhhh, ik denk dat ik me dat herinner. Vaagjes.'' Niall schrijdt over en gaat zonder enige wroeging tegenover Louis zitten, stoot de zak met druiven in zijn richting. ''Wil je ook?"

Maar Louis staart alleen maar.

''Dat is alles wat je kan zeggen?''

Hij schokschoudert. ''Oeps?'' biedt hij aan.

''Oeps??!''

''Ik was aan het slapen. Wat kan ik zeggen?''

''Je zou sorry kunnen zeggen.''

''Sorry. Dus, waar maakte je me wakker voor? Je zei dat je moest praten, of zo.''

En misschien was dat de meest onoprechte verontschuldiging in de wereld, maar fuck, Niall vroeg juist de vraag die Louis moet antwoorden.

''Ah. Nou.'' Louis schraapt zijn keel en pakt de verspreide ballen van papier voordat Niall's nieuwsgierigheid wint en hij een pagina van vernedering en schaamte gladstrijkt, Louis' madman krabbel en de speculaties over de man die hij meer dan wat dan ook haat ontcijfert. ''Ik moest gewoon een paar vragen over Harry vragen. Vertel me meer over hem. Alles wat je hebt.'' Armen gevuld, dumpt Louis nonchalant de papieren ballen in de prullenbak en houdt hij één oog op Niall.

''Ik heb je alles al verteld dat ik weet. Waarom?''

''Omdat ik wil weten waarom hij zo kwaadaardig is. Vertel me alles—over zijn familie, zijn leven... gewoon alles.'' Louis gaat weer zitten en staart verwachtend naar Niall, handen gevouwen en weigert alles dat verdacht veel op bezorgdheid voor de jongen in kwestie te erkennen.

Niall kauwt zijn druiven. ''Ik heb je letterlijk alles verteld. Zijn vader is Des, hij is een fucking legende—hij is pas ingewijd in de Rock & Roll Hall of Fame, wist je dat?'''

''Natuurlijk was hij dat,'' mompelt Louis.

''Erm. Hij is nog steeds gek. Hij is—''

'Woont hij thuis?'' onderbreekt Louis met ernstige ogen.

''Huh?''

''Woont hij thuis? Met Harry? Of is hij in het ziekenhuis?''

''Kweenie, ik kan dat niet bijhouden. Waarschijnlijk thuis? Wat maakt het uit?'' vraagt Niall, terwijl hij zijn Rolex weer omdoet en opkijkt naar Louis.

''Het maakt niet uit, denk ik. Het is gewoon...'' Louis zucht en laat zijn moede hoofd in zijn handen zinken. Hij heeft echt slaap nodig. ''Laat maar. Ik ben hier te moe voor. Maak me over een uur wakker.''

''Wat is er over een uur?"'

''Ik wil naar Zayn.''

En nee, dit heeft niks te maken met Harry willen zien. Want dat wil hij niet, echt.

Maar zelfs als hij dat zou willen, het zou alleen zijn om te bevestigen dat niets tussen hen was veranderd na de toevallige goede daad van gisteravond. Dat is alles. Gewoon om te zien of ze op een lijn zitten. Hij wil dat gewoon kunnen bevestigen.

''Oké. Slaap lekker. Ik zie je wel weer over een uur,'' Niall glimlacht en maakt zijn haar in de war voordat hij wegloopt.

''RAAK DE PIANO NIET AAN,'' waarschuwt Louis, en Niall stopt.

''Ik kan je in slaap spelen?'' biedt hij aan, één wenkbrauw opgetrokken.

Louis overweegt dit, langzaam naar zijn kamer voortsjokkend. ''Slaapliedjes?''

''Dat kan.''

''Met vunzige tekst?''

''Dat kan ook.''

"Oké, dan. Maar speel zacht," waarschuwt Louis, en hij glijdt in zijn kamer terwijl Niall achter het Hel Ding gaat zitten en zijn vingers op de afwachtende toetsen neerlaat als hij Louis in slaap speelt met 'Lick My Love Pump.'


Niall is een fucking brat. :')

Reacties (1)

  • Long

    I STILL CAN'T HANDLE honestly die laatste zin

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen