Foto bij hoofdstuk 18

'Goed, morgen zullen jullie voor het capitool geïnterviewd worden en de dag daarna zullen jullie de arena betreden. Dandy heeft weer kleren voor jullie ontworpen, maar ondertussen wil ik jullie leren kennen. Want anders kan ik niet inschatten wat jullie straks nodig hebben.' Alla loopt nog een rondje door de kamer, terwijl ik en Brinnif een dat-hadden-wij-ook-al-bedacht-blik uitwisselden.
'Goed...' Alla pakt een kladblok en een pen. 'Lievelingskleur?'
'Rood,' zeg ik gelijk. 'Maar wat heeft dit voor nut? Kunnen we niet ge-'
'Lievelingskleur.' herhaalt ze.
'Blauw/paars,' zegt Brinnif.
'Lievelingsdier.'
Ik sla mijn hand voor mijn hoofd, dit heeft echt geen nut. 'Wolf,' zeg ik.
'Wolf,' zegt Brinnif.
'Achternaam.'
'Bridlong.' zegt Brinnif.
'Achternaam.' herhaalt Alla.
'Ook Bridlong natuurlijk!' roep ik haast boos.
'Lievelingseten.'
'Geen idee,' zeg ik.
'Patat,' zegt Brinnif, dat hebben we gisteren gegeten, dat was inderdaad wel lekker.
'Patat ook maar.' aap ik na.
'Oké, dat waren de vragen' Alla strijkt door haar haar en loopt weg.
Ik kijk Brinnif aan en haal mijn schouders op. Het is duidelijk dat onze mentor helemaal geen verstand heeft van wat voor informatie ze van ons nodig heeft.

Ik aai met mijn handen over de spiegel. Zonder iets te zeggen ben ik door een van de eerste Avoxen in een spiegelkamer geduwd. Alles is van spiegels, de vloer, het plafond, de muren....
Ik ga heel dichtbij staan en bekijk mezelf goed. Mijn bruine haren zijn langer geworden en mijn blauwe ogen feller, mijn huid lijkt ook lichter geworden en mijn neus nog rechter. Ik ontwaar een puistje op mijn linkerwang, het enige teken wat laat zien dat ik nog een normale puber ben.
Ik strijk door mijn haren en schrik als de deur achter me openspringt.
'Hey, trek dat in godsnaam uit.' Krikf komt binnen en ik doe wat hij zegt. 'Ook je onderbroek.' Dus dat doe ik ook. 'Hier.' hij gooit me een nieuwe onderbroek toe die ik snel aantrek.
Hij zet een stoel neer en ik ga zitten. 'Je bent te dun,' zegt hij.
'Weet ik.' dat hoef ik echt niet nog een keer te horen.
Krikf begint iets in mijn haren te wrijven, ik weet niet wat maar mijn haren gaan plat liggen en worden pluizig. Dus nu willen ze dat mijn haren plat op mijn hoofd liggen.
Ik vind het maar niets, mijn haren staan altijd overeind en nu zie ik er uit als een magol. Toch zeg ik niets.
'Hè, nee toch.' mompelt Krikf als hij mijn puist ziet. Hij haalt een soort tang tevoorschijn en knipt zonder dat ik het voel mijn puist eraf. Dan doet hij er make=upp over en niemand zal die puist ooit nog zien.
Ilse komt binnen, ze begint mijn nagels recht te vijlen en mijn handen te reinigen, als laatste komt Vando binnen en hij bekijkt me van top tot teen, de drie lopen weg terwijl Vando nog een doek naar me toe gooit.
Ik heb geen idee wat ik met het doek moet doen, dus ik doe er ook niets mee. Ik sta op en loop weer naar de spiegel, nooit gedacht dat ik ooit make-up zou dragen.
En o mijn god, wat zijn mijn haren lelijk zo. Ik til mijn hand op en net als ik besluit mijn haren weer door de war te wapperen, komt Dandy binnen.
Ik schrik weer en wil weer gaan zitten.
'Je ziet er prachtig uit,' zegt Dandy, het valt me gelijk op dat hij een groter kussen bij zijn kont heeft.
'Jij... ook.' ik slik, mijn stylist ziet er vreselijk uit.
Hij gaat voor me staan en geeft me een wit overhemd. Vlug trek ik het aan en knoop de knoopjes dicht. Hij geeft me een zwart pak en een zwarte broek. De schoenen die ik draag blinken helemaal.
Hij bukt, omdat hij het zo nodig vindt om mijn zwarte schoenen nog een laag lak te geven.
Dandy loopt weg.
Ik kijk naar mezelf. Alles ziet er prima uit... behalve mijn haar. Het kan met niets meer schelen en ik wrijf alles door elkaar.
Alla komt binnen. 'Je ziet er goed uit, kom.' ze steekt haar hand naar me uit en ik neem die aan. Samen lopen we weg uit het spiegel kamertje.

Reacties (1)

  • AnnyXX

    Goedzo gewoon lekker wrijven

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen