Foto bij hoofdstuk 20

Brinnif heeft nog geen antwoord gegeven of de tv's floepen aan. Boos richt ik me op het scherm tegenover me. Een enorm applaus stijgt op uit het enorme publiek. Het podium is gevuld met kristallen en midden in staan twee witte stoelen.
Een man met een paars pak en met zijn armen in de lucht komt aangelopen. Hij glimlacht breed, zijn violette oogschaduw glinstert. Hij heeft lange stijlle bruine haren met gele slierten ertussen, zijn haar zit in een knot.
Hij begint hardop te lachen en maant dan iedereen tot stilte. Hij is en beetje aan de dikke kant. Volgens mij kent iedereen in het Capitool hem al, maar toch roept hij: 'Welkom! Welkom! Ik ben Black Flickerman! Jullie presentator vanavond! HAHAHAHAHA!' zijn mondhoeken krullen op. 'Kijk daar!' hij wijst het publiek in, naar een jongen in een stoel, een jongen die bijzonder op zijn vader lijkt. 'Dat is mijn zoon! Ceacar Flickerman! HAHAHAHAHA! Let goed op, want dit wordt ook jou werk!'
Ik begrijp niet waarom het hele publiek zijn lelijke zoon moet kennen. Waarom het hele publiek dit moet weten.
'Goed, we beginnen met district 1, Mano Panal!' Flickerman gaat zitten en er stijgt een enorm applaus op.
Ik druk mijn handen tegen mijn oren, het geluid is overweldigend, ook al is het door de tv. Mano staat op en strijkt zijn groene pak glad, dan loopt hij zelfverzekerd verder en niet veel later gaat het publiek nog harder lachen en verschijnt Mano op de tv.
'Mano! Mano, kom zitten!' schreeuwt Flickerman boven het geklap uit. 'Welkom!' het geklap sterft uit.
Het is overduidelijk dat Mano sterk is, hij gaat voor stoer.
Ik schrik, niemand heeft met mij besproken hoe ik me moet gaan gedragen. Ik kijk opzij, met Brinnif duidelijk wel, denk ik verbitterd. Ze ziet er tuttig uit, besef ik me. Meisjesachtig. Zo iemand die je wilt knuffelen.
Ik ril en kijk naar Scott, hij ziet zelfverzekerd uit. Hij gaat daar vast ook voor, vastberaden en Clowd? Ik kijk naar haar neergeslagen hoofd, zou dit een act van haar zijn? Doen alsof ze zielig is? Zo ziet ze er anders wel uit.
Hoe moet ik gaan? Ik ben zo - de zoemer gaat, wat aangeeft dat de volgende is.
'Evy Moosa!'
Mano komt weer binnen, hij lijkt heel tevreden. Fijn voor hem, maar ik heb zijn interview gemist.
Ik kijk naar het scherm.
'Zo Evy... hoe vindt je dit nou?'
'Geweldig!' Jubelt ze.
'Nou dat vindt ik ook!' hij barst in lachen uit en het hele publiek lacht mee. Ik begrijp hun humor niet nee.... ze hebben gewoon allemaal geen humor.
De zoemer gaat weer.
'District 2, Os Blanc!' De jongen staat op, hij ziet er... voor een jongen, onstabiel uit. Hij heeft een bruine huid en groene ogen. Hij loopt niet zelfverzekerd weg en het volgende moment verschijnt hij op tv.
District 2, 3, 4... zoemer.
'District 5, Ayden Bridlong!'

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen