Foto bij 1.4

"Wat is l'entrée avec des drapeaux?" vraagt Gabriella toen we terug in de lift stonden. "Wanneer we ergens officieel ontvangen worden als school, doen we trucjes met onze slingers op een speciale en elegante manier."
Ik was in de wolken! Het is altijd al mijn droom geweest om naar Zweinstein te gaan! De school waar papa les geeft...

De foto in het vorige hoofdstukje is Gabriella, mijn beschermleerlinge. En dit is de mijne...

Op weg naar de grote zaal kwamen we Fleur tegen. "Et?" vroeg ze enthousiast aan Gabriella. " Je suis super content, je vous remercie súur! " ( ik ben super blij, dankjewel zus!) zegt Gabriella door het dolle heen terwijl ze in Fleur's armen springt. "Et vous? vous pouvez aussi?" (En jij? Mag jij ook mee?). "Ja!" zei ik heel enthousiast. We gaven een groepsknuffel. "Mais vous devez me aider avec l'entrée." (Maar jij moet mij helpen met de inkomst). "Bien sûr!" (Natuurlijk!) zei Fleur enthousiast. "Demain, nous commençons à répéter." (Morgen, beginnen we met het te repeteren). Ik ging akkoord en nam afscheid van de zusjes. Ik kon niet wachten om het de drieling te gaan vertellen... En papa! Ja papa moet ik het ook al laten weten! Of zou ik hem verrassen?

Ik kwam aan bij de grote zaal en de drieling waren duidelijk benieuwd waarom ik naar Madame Mallemour moest gaan. Want ik was nog niet gaan zitten of Zaza vroeg al : "En en en? Waarom moest je naar Madame Mallemour gaan? Zit je in de problemen? Heb je straf?" Xena kijkt kwaad. "Als jij straf hebt dan zal ik eens langs gaan!" zei ze. "Jij doet niks!" Zegt Yolanda haar corrigerend. "En laat haar eerst eens rustig gaan zitten." Zei ze terwijl ze op de plaats langs haar tikte. Ik moest lachen. "Maar neen! Ik heb helemaal geen straf en ik zit niet in de problemen." "Waarom moest je dan al meteen naar haar toe gaan?" Zei Xena verbaasd. "Laat haar toch uitspreken." Zei Yolande boos. "Ze was gestopt hoor." Zei Zaza terwijl ze Yolanda indringend aankeek. De drieling hebben altijd een grote mond en kibbelen constant... Maar als ze ook maar denken dat er iets is met één van hun of hun beste vriendin (ik dus) dan worden ze gek. Resultaat : opgefokte drieling. "Kalmeer! Jullie laten mij allemaal niet uitspreken!" Zei ik met een hogere toon. Ze keken mij nu allemaal aan. "Ik wou zeggen dat ik super nieuws heb gekregen!" "Wat dan?" Zei Xena. "Shhht!" Zeiden dit keer Yolanda en Zaza tegelijk. "Jullie weten dat ik altijd al naar Zweinstein wou omdat mijn papa.." "Daar les geeft, jaja. Wat is nou het nieuws?" Zei Yolanda mij onderbrekend. Dat was ik niet van haar gewoon. Ik besloot maar verder te gaan en het hun gewoon te vertellen... "Ik mag naar zweinstein!" Zei ik blij. Ik had verwacht dat de drieling blij zouden zijn, maar... Ze leken precies... Nou niet blij. "Hoe ga je hier weg?" Vroeg Yolanda. "En wij dan?" Zei Zaza. "Nou wat had jij nou verwacht? Dat wij blij zouden reageren omdat jij ons wil verlaten? Jij ...". Best schattig! "Rustig rustig!" Zei ik dit keer Xena onderbrekend. "Madame Mallemour wil gewoon dat ik mee ga voor het toverschooltournooi. Ik kom echt wel terug hoor!"
De drieling kalmeerde wat. "Dat is nog altijd lang! Wie gaat nu ons kalmeren en ervoor zorgen dat wij geen ruzie hebben en/of elkaar gaan afmaken?" Zei Zaza bezorgd. "Kom op nou, zo erg zijn we ook weer niet eh!" Zei Xena antwoordend op Zaza haar vraag. "Maar wij mogen toch helemaal niet meedoen aan het toverschooltournooi?" Vroeg Yolanda. "Nou neen, natuurlijk mag ik niet mee doen. En ik zou het ook niet willen al mocht ik mee doen." Zei ik serieus. Kom op nou? die proeven zijn belachelijk gevaarlijk! En ik wil niet dat iedereen opeens mijn naam kent en doet alsof die mij kent... Wat altijd gebeurd bij de winnaars. "Maar waarom mag je dan mee?" Vroeg Xena. "Fleur wou dat Gabriella mee ging." De drieling knikte dat ze het al begrepen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen